Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kulak 103 db Sağ Kulak 45 db. Askere alırlar mı?

homer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hava : Sol 103 Db Sağ 45 Db
Kemik : Sol 65 Db Sağ 43 Db

geçen sene hastaneye gittiğimde bana bir yıl sevk gecikmesi verdiler ve bu yıl gittiğimde sonuçlar aynı olmasına rağmen ASKERE ELVERİŞLİDİR. KOMANDO MUHABERE TANKÇI OLAMAZ. yazıyor raporda şimdi askerde muayene olup çürük raporu verirler mi?

Rapor:
SOL AÇIK OTİT SKATRİSYEL
21/A/F1

Heyet raporuna itiraz yardım

Heyet raporuna itiraz etmek istiyorum çünkü sol kulağım 103db işitme kaybı var ama yinede askere elverişlidir raporu verdiler nasıl itiraz edebilirim?Yoksa askere gidip sonra orda mı hastaneye gideyim?

benim sağ kulak hiç duymuyo askere alıncağım zamanki muayenemde ilk önce odyometri testi yaptılar orda duymadığım çıktı,ordan istanbul gataya gönderdiler abr testi için,100 db e cevap alındı ibaresi geçti sonuçta ve bana da komando olamaz sonucu verdiler.şu an askerim yine kulağımın duymadıgını belirttim ve yine aynı aşamalardan geçtim ve bu seferki abr testinde 100 db e cevap alınmadı sonucu çıktı. yani demek istediğim askere gittiğinde yine revire çık ve belirt durumu. tek kulak işitme kayıplarında 100 db ve üzeri duymaması lazım,yani 100db e cevap alınmaması..

100 db ustunde cevap alınamaması demek o kulagın tamamen duymaması demektır; ve de TSK saglık yonetmelıgıne gore muaf sebebıdır

slm

abim, benim sağ kulak %70, sol kulak % 50 duymuyor. ama beni askere aldılar. acaba kaç ay askerlik yaparım?

benimde sağ kulak %60 sol kulak %70 ama askere almadılar beniii bence cürük raporu almak için heveslenme askerliğini yap derim ben cürük raporu aldığama inan cok pişmanım keşke gitseydim diyorum yeri zamanı geldiği zaman insanın gercekten cok zoruna gidiyor ve insan vicdanen rahatsız oluyor ilrde bunun ezikliğini yaşamaman icin bana kalırsa askere git derim

Bu oranlara "Askerliğe Elverişlidir" sonucu verilmesi mümkün değil, şaşırtıcı..

Arkadaşlar aynı sorun bendede var sağ kulağım hiç duymuyor gatada odyo ve reflex testine girdim.
sağ kulak hy:110 ky:65
daha sonra abr testine girdim 100 Db ye yanıt alındı yazıyor. ama ne Abr testi bir iğne yaptılar uyutucak diye gram uyku uyumadım bütün test boyunca uyanıktım ve odadaki personel radyodan müzik dinliyordu. uyumaya müsait bir ortam değildi sonuçları doktora götürdüm bana bir kağıt verdi (sy A19 F-1 uyar) askerlik şubeme götürdüm askere elverişlisin dediler.

bütün kayatım boyunca bu sağ kulağımın sıkıntısını yaşadım sınıfta dersi anlama zorluğundan arkadaş ortamında bir lafı 2 3 kere tekrar ettirmeye kadar ben şahsen askerlikte zorlanıcağımı düşünüyorum. birde allah göstermesin sağlam kulağımın bir talihsizlik sonucu kaybetme endişesi benim çok içimi kemiriyor.
sizin tavsiyeniz nedir sizce şimdiden sonra ne yapmalıyım ?

Vatan görevi için bile çürük raporu almaya ugrasıyorsun be arkadaşım. Yap gel askerliğini ne olmuş yapanların canı yokmu ben 120-105 olmama rağmen gideceğim.

Bende bu oranlara rağmen haydarpaşa gatada askerlikten muaf tutuldum. ABR testinde sol kulak 70 db sağ kulak 100 db ye cevap alındı.

Üst Alt