Arkadasim ameLiyat iLe aLakasi nedir soyLermisin? Sana sunu soyLeyeyim bende ameLiyat oLdum hatta askerLik raporum biLe curuk benim. Yani askerLik raporunu gotursen biLe bakin diye, bakmaya tenezzuL biLe etmezLer. Oradaki yetkiLi kisiden ogrendikLerimi sana aktarayim.
AskerLik raporu iLe bu farkLi seyLer. Askerde her deniLeni duymak ve yapmak zorundasin. Bu sekiLde mukayase etme dedi ve ekLedi. Tetik parmagi oLmayan bir insan curuk raporu aLir ama bize bu parmaktan doLayi % kac verirsin diye geLirse %5 veririz dedi. Yani sen istersen 10 kere ameLiyat oL bu onLari iLgiLendirmez. Senin dedigine kaLsa, herkes ameLiyat oLdum desin rapor istesin. BoyLe bir mantik oLabiLirmi? OdyoLoji'deki test neyse ona gore hesapLarLar.
Birde cihaz kuLLanip isitmen normaLse bu durumdan doLayi normaL sayiyorLar. MeseLe gozLeri agir goren biri gozLuk takinca duzeLiyormu? duzeLiyor. Bu sebepten normaL sayiLiyor. Ama yok gozLuge ragmen yinede agir ise degerLendirme yapiLiyor. MeseLa Cihaz bana fayda etmiyor. Ne yonden? benim tek duyan kuLagiminda sinirLeri bozuk. Yani orta derece + sinirseL bozukLugu var. Duymama ragmen anLama sorunu cekiyorum. Simdi bana yuksek ses cihaz verirLerse ki, bu benim sorunumu cozmeyecegi gibi yuksek sesten doLayi hergun bas agrisi cekerim. Kafam siser o kadar guruLtuden, rahatsiz oLursun yani.
Senin duyupta anLama sorunun varsa sorun vardir eLbet. Ama bunu onLara anLatamiyorsun iste. Guya kac sene kuLak okuyup prof dr. oLmus kisiLer detaya girmeksizin direk odyoLoji diyor saLLiyor. Artik cebemi bakiyorLar dersin, es, dost tanidiginami sen buL orta yoLu. Bir tanidik buLmaya caLis odyoLojiden ancak o sekiLde detayLi iLgiLeniLir ve sonuca variLir bana gore.