Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kulakta işitme kaybı var. 2022 maaşı alabilir miyim?

romeximo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim sol kulaktan % 60 orannda sakatlık var işitme sorunu acaba maas baglanır mı
yardımcı olursanız sevnırım teskurler

ewet ssk veya bag-kurunuz yoksa hastaneden 2022 haklarından yararlanabilir raporu alın il mal müdürlügüne başvurun
ama evde geliriniz kişi başına 82 lirayı geçmeyecek

Anladığım kadarıyla sol kulağın %60'ı duymuyor budurum'da 2022'den yararlanabilirmi doğrusu benim tereddütlerim var.

şayet 2022 haklarından yararlanabilir raporu alır ve raporundaki oran en az %40 olur diger şartlarıda tutarsa alabilir.

sol kulak %60 duymuyor demek %60 işgücü kaybı demek değil.
Sağ kulak? duyuyor mu? duyuyor ise tahminine göre en fazla %30 iş gücü kaybı raporu verirler.

Tahminim tutarsa %30 işgücü kaybı olan birine 2022 maaş verilir mi?
Bana göre hayır...

Ok.meom bende öyle bir durum olaçağını tahmin ettiğim için onu söyledim.seninde dediğin gibi sol kulaktaki %60 işitme kaybı =%60 iş güçü kaybı demek olmamalı.Mantıkende düşündüğümüzde bu sonuç çıkar..

Merhabalar,

Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması Ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in Ek-4'ünde yer alan Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları cetvelinde yer alan KULAK-BURUN-BOĞAZ başlığı altında yer alan Tablo-2: İşitme engeli yüzdesi kullanılarak özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı % hesaplama tablosuna göre, işitme engeli %58.9-61.4 arasında çıkması tüm vücut fonksiyon kaybında oran olarak %24'e karşılık gelmektedir.
2002 sayılı kanuna göre de en düşük vücut fonsiyon kaybı oranı %40 olması gerekmektedir. Bu nedenle, maaş bağlanması mümkün değildir...

Ancak vücutta başka fonksiyon kaybı olması durumunda birleştirilerek değerlendirilebilir...
Saygılarımla...

Üst Alt