Bende burada çok soru sordum ama cevap alamadım yoklama kaçağısınız diye mesaj geldi telefonuma baktım yardımcı olan yok geçen hafta salı günü gittim askeriyeye..
Yanımda tüm testleri aldım raporu aldım benim her iki kulakta da sıkıntı var askeriyeye gider gitmez hemen askersin dediler bilateral orta ağır sensörinöral işitme kaybımdan %35 raporum var gözümde disk kayması var toplam engel oranım tam %40 raporu göstermeme rağmen %40 kaybın az askerden muaf olmak ne demek diye fırça yedim hemde kadın veznedardan..Raporu gösterdim iyice anlattım durumu inanmıyorlar kadın bana ne dedi bak; elin kolun sağlam koşarsın görürsün silah tutarsın dedi ne demek muaf olmak istiyorum diye bi ton laf etti, sonra kadın inandı çünkü söylediği bazı şeyleri anlamadım yani illa duyucam diye uğraşma bu senin başını ağrıtır askeriyenin dokturuna gönderdi beni raporu göstermeme rağmen 2 saat süzdü beni inanmıyorlar resmen zor bela hastahaneye sevk aldım daha bitmedi..
Askeri hastahaneye gittim KBB rütbesi albay olan doktor yanımada ne olur ne olmaz diye ekpss evraklarını aile ve sosyal bakanlığından alınan ön taahhüt belgesini yanıma almıştım, albay aynen şöyle dedi; cihaz kullanmıyorsun, normal okullara gidip mezun olmuşsun askere ne demek gelmem? duymayan işlerde askerliğini yaparsın eczacı yemekçi olursun? diyorum ki ben askerliğimi zaten yapmak istiyorum ben her türlü karar razıyım dedim, albay aynen şöyle dedi ya sen çok zekisin yada bizi kandırıyorsun dedi..
Gerçekten çok zor o kadar insanın ortasında rencide ediyorlar vatanımıza elbet katkımız olsun isteriz ama uymuyorsak ne yapalım bile bile kulağımıza bişey yapmadık ki..Daha bitmedi bak, sonra zor bela odyometri testine gönderdi beni çıktım test odasına, doktor ve hemşire başladılar yalan yaparsan askerler kapıda askeri ceza hukuku uygularız sana askerliğini 24 ay yaparsın, diyorum ki raporum test sonuçlarım burda devlet hastahanesinden aldım diyorum yok inanan yok arkadaş, odyo testinde sürekli uyardı ses geliyorsa bas ceza yersin dikkatli dinle ceza yersin sürekli baskı altına aldı beni..
Sonra test sonuçlarını aldım albaya gittim suratı 5 karış ya varya bişey dicem olmıcak beni sağlık heyetine sevk etti sonra test sonuçlarını raporlarımı aldılar 6 nisan günü gel dediler bakalım ne karar çıkıcak..
Benim babam özel harekatçı benim amcam kıdemli uzman çavuş gazi oldu, ben vatanım milletim için asker olmak istiyorum ama uygun değilsem ne yapabilirim?
Sana diyeceğim çok dikkatli olman duymuyorsam duymuyorum demen en baştan en sona kadar acayip baskı kuruyorlar üzerinde, albayın şu sözü fenaydı yalnız; sen duymuyor musun sana göz ile yapabileceğin iş veririrz o arkadaş görmüyor mu ona da duyması gerektiren iş veririz bu vatan hepimizin askerilikten muaf olmak ne demek? o an gaza gelip alın beni askere dersen 12 ay ceremesini sen çekersin hatta acemi birliğinde işitme sıkıntın var diye çok çekersin..Biraz uzun oldu ama belki bi yardımım dokunur bana burda pek yardım eden olmadı çünkü..