Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kulakta işitme kaybı var. Askerlikten muaf olur muyum?

click2fly

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SAF SES ORTALAMA (DS) (500-2000 HZ.) HAVA SOL 88 DB SAĞ 10 DB

KONUŞMAYI ALMA EŞİĞİ (DS İLE) (SRT) SOL N.A SAĞ 15 DB

KONUŞMAYI AYIRT ETME (%İLE) SOL N.A SAĞ %96

EN RAHAT SES YÜKSEKLİĞİ ''MCL'' SOL N.A SAĞ 55 DB

TEDİRGİN EDİCİ SES YÜKSEKLİĞİ ''UCL'' SOL N.A SAĞ 100 DB

Arkadaşlar sol kulak işitme kaybı 90 db sağ normal askerlikten muaf olabilir miyim ? yukarıda belirtilen N.A'lar ne oluyor ? ayrıca gözler sağ 2,75 astigmat sol 1,75 astigmat yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bende burada çok soru sordum ama cevap alamadım yoklama kaçağısınız diye mesaj geldi telefonuma baktım yardımcı olan yok geçen hafta salı günü gittim askeriyeye..
Yanımda tüm testleri aldım raporu aldım benim her iki kulakta da sıkıntı var askeriyeye gider gitmez hemen askersin dediler bilateral orta ağır sensörinöral işitme kaybımdan %35 raporum var gözümde disk kayması var toplam engel oranım tam %40 raporu göstermeme rağmen %40 kaybın az askerden muaf olmak ne demek diye fırça yedim hemde kadın veznedardan..Raporu gösterdim iyice anlattım durumu inanmıyorlar kadın bana ne dedi bak; elin kolun sağlam koşarsın görürsün silah tutarsın dedi ne demek muaf olmak istiyorum diye bi ton laf etti, sonra kadın inandı çünkü söylediği bazı şeyleri anlamadım yani illa duyucam diye uğraşma bu senin başını ağrıtır askeriyenin dokturuna gönderdi beni raporu göstermeme rağmen 2 saat süzdü beni inanmıyorlar resmen zor bela hastahaneye sevk aldım daha bitmedi..
Askeri hastahaneye gittim KBB rütbesi albay olan doktor yanımada ne olur ne olmaz diye ekpss evraklarını aile ve sosyal bakanlığından alınan ön taahhüt belgesini yanıma almıştım, albay aynen şöyle dedi; cihaz kullanmıyorsun, normal okullara gidip mezun olmuşsun askere ne demek gelmem? duymayan işlerde askerliğini yaparsın eczacı yemekçi olursun? diyorum ki ben askerliğimi zaten yapmak istiyorum ben her türlü karar razıyım dedim, albay aynen şöyle dedi ya sen çok zekisin yada bizi kandırıyorsun dedi..
Gerçekten çok zor o kadar insanın ortasında rencide ediyorlar vatanımıza elbet katkımız olsun isteriz ama uymuyorsak ne yapalım bile bile kulağımıza bişey yapmadık ki..Daha bitmedi bak, sonra zor bela odyometri testine gönderdi beni çıktım test odasına, doktor ve hemşire başladılar yalan yaparsan askerler kapıda askeri ceza hukuku uygularız sana askerliğini 24 ay yaparsın, diyorum ki raporum test sonuçlarım burda devlet hastahanesinden aldım diyorum yok inanan yok arkadaş, odyo testinde sürekli uyardı ses geliyorsa bas ceza yersin dikkatli dinle ceza yersin sürekli baskı altına aldı beni..
Sonra test sonuçlarını aldım albaya gittim suratı 5 karış ya varya bişey dicem olmıcak beni sağlık heyetine sevk etti sonra test sonuçlarını raporlarımı aldılar 6 nisan günü gel dediler bakalım ne karar çıkıcak..
Benim babam özel harekatçı benim amcam kıdemli uzman çavuş gazi oldu, ben vatanım milletim için asker olmak istiyorum ama uygun değilsem ne yapabilirim?
Sana diyeceğim çok dikkatli olman duymuyorsam duymuyorum demen en baştan en sona kadar acayip baskı kuruyorlar üzerinde, albayın şu sözü fenaydı yalnız; sen duymuyor musun sana göz ile yapabileceğin iş veririrz o arkadaş görmüyor mu ona da duyması gerektiren iş veririz bu vatan hepimizin askerilikten muaf olmak ne demek? o an gaza gelip alın beni askere dersen 12 ay ceremesini sen çekersin hatta acemi birliğinde işitme sıkıntın var diye çok çekersin..Biraz uzun oldu ama belki bi yardımım dokunur bana burda pek yardım eden olmadı çünkü..

arkadaşım aynı durumları bende yaşadım izmirden ankaraya 3-4 defa gittim verdikleri 100 tl yolluk ama ben git gel otel parası yemek parası 1000 tl harcadım gatada süründüm. akraba da kaldık ettik bazen saatlerde mk albayını bekledim banklarda ve sonuç ne biliyormusun askere elverişlidir çıktı ve askerliği yaptık...şuan ekpss ile atanmış %47 raporu olan biriyim gerisini sen düşün..:mad:

Valla askerliğe elverişlidir diye bekliyorum, iki kulağımda da sorun var dememe rağmen inanan çıkmadı büyük ihtimal gataya sevk edicek beni çok baskı kuruyorlar sorunum olmasına rağmen bazı anlar sorunum yok demek istedim açıkcası..
Askere gitsek fısıltı duymuyorum arkamdan konuşanı çoğunlukla duymuyorum telefon telsiz anlayamıyorum ve bu adamlar beni zorla askere alıcak %70-80 askerim diye düşünüyorum..

nuri şimdiden geçmiş olsun yap askerliği kurtul gatada çok sürünürsün 1 günde işin bitmez doktorlar albay fln laf söyletmezler yerinde bulamazsın git gel git gel süründürüyorlar malesef..anca su şekilde kurtulursun askere git acemilikte veya birliğinde bölük komutanına söyle sevk etsin seni o zaman muaf sayılırsın ben alabilirdim ama askerliğin bitmesine 3 ay kalmıştı yaptım kurtuldum. ha gidince pasif görev vereceklerini sanma söfördüm üstüme 2 araç zimmetliydi. yani tam yaptık askerliği :D

Bana ne gibi görev verebilirler ki? sonuçta kulakta sıkıntı var komutan gel dese anlamam bide fırça yerim üzerine :)
Boyum uzun birazda kuvvetliyim elde ayakta hiç bir sıkıntım yok ağırlık olsun kaldırırım indiririm, yani duyabildiğim kadar yapıcak iş versinler ben razıyım askerlik yapmaya :)

Teşekkür ederim arkadaşlar değerli yorumlarınız için

muhendis3232

Benim celp dönemim 2017 mayıs yazıyordu eğer asker olursam, şimdi ben ekpss giricem ilk atamada atandığımda askerlik yüzünden sıkıntı olur mu? yada memur olup 2017 mayısında asker olduğumda nasıl bir yol izlenir? bir fikrin varmı..

göreve başlarsınız erteleme olmuyorsa askere elveriş durumuna göre gidersin sorun olmaz

Askeriye randevu tarihi geldi çattı gittim askeriyeye sağlık kuruluna gönderdiler rapora şöyle göz ucuyla baktım barışta askere elverişli değildir savaş durumunda seferberlik durumda olağanüstü hal durumda askere elverişlidir gibi şeyler yazıyordu :) saat 2 de son kurul kararını vericek..

nuri3558

Hayırlı olsun.

Başka bir kulak hastalığı yoksa, sorun sadece işitmeye dairse, TSK sağlık yönetmeliğinde ilgili bölüm şöyle:

MADDE 19
AÇIKLAMA: Bu maddenin değerlendirilmesinde kullanılan ortalama işitme eşikleri, saf ses ortalamalarını (500 Hz, 1000 Hz, 2000 Hz) ifade etmektedir.
A) 1. Bir kulağın sağlam olması durumunda (0-25 dB arası) diğer kulağın total olmayan işitme kayıpları.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 2 m ve daha uzak mesafeden [26 dB’den 40 dB (40 dB hariç)’e kadar,] işitecek derecedeki sağırlıkları.
3. Bir veya iki kulakta 4000 Hz ve daha yüksek frekanstan itibaren 60 dB’in üstünde nörosensoriyel işitme kayıpları.
B) 1. Bir kulağın fısıltı sesini 3 m ve daha uzak (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 m ve
daha kısa (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ila 2 m (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme
kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu fıkranın değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla
yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır.).
4. İşitme kuvvetini bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen miktar kadar azaltmakla
birlikte, her iki kulakta 4000 Hz veya daha yüksek frekanstan itibaren 60 dB’in üzerinde nörosensoriyel işitme kaybı.
C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalık ve arızaların tedavi ve nekahet halleri.
D) 1. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 m ve daha kısa (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek derecedeki sağırlıkları.​

Bu maddeler muafiyet mi sağlıyor ? 3.madde benimki oluyorda

Sağlık kurulunda duruma aynen şöyle yazdılar ''barış ve sefer durumunda askere elverişli değildir''..
Sonra ön bilgi formunu askeriye götürdüm ve işlemlerimi bitirdim 6 ay içinde eve kağıt gelicek :)

Ayrıca tüm işlemlerimi bitirmişim askeride son bir imza kaldı personel albayına gittim sende mi muafiyet istiyorsun sabahtan beri kaçıncı oldu bu senin neyin var dedi işitme dedim cık cık yaptı kaşe imza attı..
Şimdi sağlık kurulu önünde askerliğini iptal etmek isteyen abartmıyorum 500 kişi vardı kimsenin gözünde gözlük yoktu kimse cihaz kullanmıyordu iç hastalık dicem ama çoğu kiloluydu ve bu yüzden muaf olmak istiyorlardı..
Şimdi işitme de sıkıntın varsa askerliği bırak normal hayatta zor yaşamak, görmüyorsan yine normal hayatta zorluklar çekiyorsun, tekerlekli sandelye desen ne kadar zor olduğunu hepimiz görüyoruz yani demek istediğim sırf kilosu var diye askerlikten muaf olmak istemek bizi zor durumda bırakıyor, askeriyeye gittim veznedarda ki kadın sende mi muafsın zayıfsın dedi şaka gibi yani kulağımda sorun var diye etiket ile mi gezmem gerek, kilom var diye askerlikten muaf oluyorsun duyuyorsun görüyorsun belki hastasın bilemeyiz ama askeriye ve devlet bu konuda bişey yapmalı çünkü benim 150 kiloluk abim askere gitti benim tek böbreği olmayan karaciğerinin %30 'unu kullanan arkadaşım askere gitti demek ki duymak ve görmek yetiyormuş askerlik için..
Allah herkesin yardımcısı olsun askerimize de milletimize de kul hakkı yemedikten sonra Rabbim herkese kapı açar inşAllah herkesin istediği gibi bir hayatı olur..

Benim sol kulak yüzde 40 sağ kulak zarı delik yüzde 62 konuşma algılama sağ yzd 55 sol 45 askerliğe engel mi 3 aylık askerim ?

Sıkıntınıza rağmen nasıl asker oldunuz? Albay özellikle beni askere almak istedi ama sağlık kurulu muaf etti beni, sen nasıl asker oldun söylemedin mi sıkıntını? ayrıca albay en azından acemi birliğini yap ordan çürük alırsın demişti oda olmadı muaf oldum yani sen napıyorsun peki askeriye de işitme sıkıntı olmuyor mu?

Vay arkadaş neler dönüyor. Sağlık raporunuz var engellisiniz ki olmasa dahi beyanınızı esas alıp doktora oradan da askeri hastaneye sevk etmeleri gerekir. Ben şubeye bakaya olarak gittim durumumu anlattım raporu gösterdim rapora bakmadılar bile sevkimi aldım.. askeri hastaneye gittim doktor odyometriye yönlendirdi. Test sonuçları sınırda olduğu için tekrar teste girdim. aynı sonuç çıkınca yarın kurul var dediler kuruldanda raporu alıp şubeye verdim. 2 gün içinde bütün işlerimi hallettim. Kaldı ki benim oranlarım sağ 55 sol 40 özür oranı % 20 ben söylemediğim takdirde kimse işitme kaybım olduğumu anlamaz. siz çok ters insanlara denk gelmişsiniz sanırım..

nurilove

Kardeşim sen hala askerde misin? söyledin mi sıkıntını, bak albaylar komutanlar affetmez alırlar askere o kadar zaman olmuş askeriye de kimse demedi mi sana sıkıntı var diye kardeşim?

Kardeşim bir sorum olacaktı işitme 2 kulaktada işitme sorunu var tek kulakta işitme cihazı kullanıyorum gittiğim zaman bunu bildireyim mi 2. şubete gittiğimde söylemem gerekiyor

nuri3558 en bastan sen hatalisin senin veznedar felan isin yok kadinin gorevi seni hastaneye sevk etmek senin halinden ancak doktor anlar normal siradan insan eli kolu saglamsa bir seyi yoktur kafasi var o yuzden sizin muhattap alacaginiz kisiler onemli yoksa her insandan sacma sapan fircalar yersiniz burasi turkiye.

işitme cihazı olduğu durumda muaflık veriliyor mu. bir de askeri hastaneye vardığımda ne söylemem gerekiyor

mehmetcan04 isitme cihazi kullanip kullanmaman yetmiyor. isitme kaybinizin oranina gore karar veriliyor. Isitme kaybinin oldugunu, Hastaneye sevk etmesini soyleyeceksin.

Arkadaslar saf ses ortalamasi

Hava sol 40 sag 45
Kemik sol 40 sag 42

Konusmayi alma esigi
Sol 45 sag 45

Konusmayi ayirt etme

Sol 78 ag 76

Sizce muaf miyim

mehmetcan04

Çok sınırda bir değer. Muayenede yapılacak ölçüme göre karar verecekler. Şu haller muafiyet sağlar:

Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ila 2 m (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
Her iki kulağın fısıltı sesini 1 m ve daha kısa (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek derecedeki sağırlıkları​

Üst Alt