Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol omuz lezyon teşhisi ile ÖTV'siz araba alabilir miyim?

ahmet06

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 1 ay önce aldığım raporda fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü tanı olarak dol omuz çıkığı lezyonu yazarak %11 rapora yazmıştı ve ortopedi ise kararına katıldığını yazmıştı

Ötv için rapora başvursam fizik tedaviden aynı şekilde rapora yazılsa ötv muafiyeti alınabilir mi?

ahmet06
Sürücü sağlık raporunda tertibatlı araç kullanabilir yazarsa ancak alabılırsın . Doktor bu halde araç kullanamaz demeli. % si onemli degil

peki hiç araç kullanamaz derse şu andaki ehliyette iptalmi olur?yani bu bir riskli durummu egemmm

ahmet06

tabıkı doktor senı arac kullanamaz derse ehlıyetın de ıptal olur ..

Doktor kolun hareket ediyor rapor vermem diyor

Arkadaşlar 1 ay önce aynı hastaneden almış olduğum raporda fizik tedavi bölümü yüzdelik oran vermişti ve diğer rahatsızlıklarla birlikte rapor almıştım

Bir arkadaşım benim sorunuma yakın bir sorunu var o ötv raporu almış

Ben doktora gittim durumu ilettim ama bana ötv raporu veremem ayağın sakat olmazsa veremem kolunu hareket ettiriyorsun bişeyin yok dedi

Önceki raporda yazan fizik tedavi tanısı:10 yıldır habitual sol omuz dislokasyonu yaşayan hastanın ekstansiyon 30 fleksiyon100 abdüksiyon 20 iç ratosyon 90 dış rotasyon 60 derecedir

Bu rahatsızlıktan rapor alan oldumu?

Yönetmelikte bu durumun lehine bir madde varmı?
OturanBoğa abi bilgi verebilirsen sevinirim

Sürekli ortopedik rapor gerekli ötv siz den faydalanmak için ağır engelli yürüyemeyen kaldırım çıkamayan bir yerden bir yere gitmesi sorunlu olur herkese ötv muhafiyeti versinler değişmediyse böyle MİLLET NEDEYSE ELİNDİN AYAĞINDAN VAZGECECEK ARABA İÇİN BEN İSTEMEM ŞAHSEN ÖYLE BRŞEY

fantastik
Boş konuşan insanları hiç sevmem, ayak ile kolun ne farkı vardır, koldan dolayı rapor alan hiç yokmu zannediyorsun, ben ötv değil tertibatlı araç kullanabilir raporu istiyorum çünkü kolum uyuşma ve ağrı yapıyor sürekli ve tertibatı takıp rahat etmek istiyorum zaten aracım var şuanda

Sadece bu rahatsızlıkta rapor doktorun vermemesi doğrumu yanlışmı onu sorgulamak için yazıyorum

Ve eğer doktor gıcıklık yapıyorsa bu rahatsızlık yönetmelikte geçiyorsa hakkımı aramaktan yanayım

“Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” ,bereli engelli sağlık kurulu raporu olursa ötv muafiyetli araç alınabilir. Tabii sürücü belgesinde de buna dair kısıtlama kodları olmalı

OturanBoğa yani bu teşhis için böyle bir hakkım varmı? Bunu nasıl öğrenebilirim, boşuna uğraşmamak için cetveldeki maddeyi bilmek istiyorum, çünkü her doktor kafasına göre davranıyor

ahmet06

Var olan kısıtlılığın araç sürmeye etkisi olması gerek. Bunun değerlendirmesini ancak doktor yapabilir.

Üst Alt