Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol taraf kısmi felçli babamın otomatik araç ve ötv indirimi..?

bardakci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, babam sol tarafından kısmi felç geçirdi.B ehliyeti engelli ehliyetine çevirip, tertibatsız olarak otomatik vitesli araç almak istiyoruz. Hastaneye gidip bu yönde rapor almak istediğimi belirttiğimde konu hakkında bilgileri olmadığını söylediler.
Raporda "Engelli ehliyeti alabilir otomatik vitesli araç kullanabilir" yazması için hastanede ne tür bir rapor alacağımı belirtmem gerekiyor?

Bu şekilde araç alan var mı?

engelli raporu icin basvurup raporu ne icin almak istedigini belirteceksin ve isaretleyeceksin isine yarayacak herseyi isaretlersen bi daha rapor icin ugrasman gerekmez

Raporumu değerlendirebilir misiniz?

Merhaba arkadaşlar,

Bugün sağlık komisyonundan raporumu aldım.
Raporda Tıbbi neden kodları : 102,47,78
Araç uyarlama kodları :35.04, 40.14

35.04 = Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.14. Tek elle/kolla işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi

Bu durumda başka bir rapora ihtiyaç duymadan ötv indiriminden faydalanabilir miyim? Ve araca uyarlama kodlarını yaptırmasam olur mu? Birde bu kodlara dair uyarlama nasıl yapılacak? Örnek göremedim.

bardakci arkadaşım aladınmı araba, tertibatlar nasıl bişey söyleme yada gösterme imkanın varmı. benim kodlar da aynı

bardakci

Bu rapor ile sadece sürücü belgesi alabilirsiniz. Araç alımı için "sol alt ve üst ekstremiteyi kullanmasını gerektirmeyecek özel donanımlı araç kullanır" vb. bir ibareye sahip engeli sağlık kurulu raporu almanız gerek.

Arkadaşlar, aşağıdaki kodlara karşılık gelen donanımlar hakkında bilgisi olan var mı?

direksiyona topuz ve sinyal kolunun diğer tarafa alınması tertibatı yetiyor bende aynı kodlarla 10 gün önce araç aldım.sol kol yüzde 60.

karakas69

Yok, sende sırf sol üst ekstremitede kısıtlılık olduğu için salt otomatik vitesli araç için ehliyet ve araç alım rapor alabildin. Ve sinyal ile topuz aslında araç almak için özel donanımdan sayılmıyor. Sende özel donanım şartı aranmadı. Sen salt otomatik vitesli aracı vergi muafiyetli aldın. Sinyal ve topuzsa araç kullanmak için konulan şart.

bardakci arkadaşımızın babasında durum biraz daha karışık olur. Onun için özel donanım şartı aranı bir şekilde. Hatta, alt-üst ekstremitede aynı anda kısıtlılık olduğunda bizimkiler ne yapacaklarını şaşırır, ortaya karışık kodlar yazar gönderirler en iyi ihtimalle. :) Umarım ben yanılırım...

Ehliyeti yenileticez ehliyetimizi elimizden alırmı devlet ?

Bir yakınım geçen sene felc geçirdi şuan sol elini hafif kullanabiliyor ve yürürken zorlanıyor. ama şuanda kendi otomatik aracını rahatlıkla sürüyor sol elinide az da olsa kullanabiliyor. sağ tarafında bir sorun yok kendi işlerini hallede bilecek halde ehliyeti bu yıl yenilenmesi için başvuru yapıcaz kendiside moreli cok bozuk vermicekler ehliyetimi işe gidemicem diye kendi cok üzülüyor onun için bana ön bilgi verebilcek ona morel verebilceğim kanunlardan haberdar olan arkadaşlardan ricam bilgilerinizi esirgemeyin teşekkürler şimdiden

tekstiltasarim

Korkmakta haklı kardeşim. Doktorlar/heyetler ehliyet vermemek için her şeyi yapıyor zira.

Ehliyet raporunda otomatik vitese dair kısıtlama kodu olmalı.

"Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibareli engelli sağlık kurulu lazım ötv'siz araç için

Üst Alt