Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol tarafım felç ve tansiyon hastasıyım. Malulen emeklilik başvurum reddedildi..?

HASAN YAVUZ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2013 Haziran ayında yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdim. Şu anda sol tarafım felçli .Tansiyon sebebi ile çok fazla ilaç kullanmaktayım.

Sigorta başlangıcım 1996 ve 2800 gün prim ödemesi var.
Malulen emeklilik için başvuru yaptım. Önce bir devlet hastanesinden sağlık raporu aldım. Yeterli görülmedi sanırım Cerrah paşa Tıp fakültesinden tekrar sadece Nöroloji bölümünden sağlık raporu istediler. Onu da aldım.
Fakat emeklilik talebim red edildi.

Sağlık raporlarında oran yazmıyor. Fakat gördüğüm fizik tedavi sonucu sadece baston ile yürüyebiliyorum. Sol omuzdan kolumu kaldırabiliyorum fakat elimde parmaklarımda hiçbir şekilde hareket gelişmedi ve his yok.
Şu anda bir sağlık giderlerimi karşılayamadığım için bir akrabam sgk'mı devam ettiriyor. Bu sebep ile başvurum red edilmiş olabilir mi? Yardımsız sokağa çıkamıyorum ki nasıl çalışayım.

Bundan sonra izlemem gereken yol hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Ayrıca böbrek tümörü ameliyatı da geçirdim ve alınan tümörün kötü huylu olduğuna dair patoloji raporum var fakat emeklilik başvurusu yaparken bunu vermedim. Acaba versem faydası olur mu?

Bu red kararına karşı itiraz ettiniz mi? Keşke tömörü de söyleseydiniz...

itiraz kararını telefon ile aldım. henüz kağıt gelmediği için henüz itiraz edemedim.

kağıt elinize ulaştığında reddin nedenini yazarmsınz sgk kimseyi süründürmeden emekli etmez

Maluliyet Oranının %60 altında karar verilmesi sebebiyle red edilmiş. YSK ya itiraz da bulundum.

İNŞALLAH. Olumlu yada olumsuz muhakkak durumu paylaşacağım. TEŞEKKÜRLER.

Merhaba , Bugün emekliliğim ile ilgili olumlu yanıt aldım. Maaşım ne zaman bağlanır bilmiyoru ama mutlu sona ulaştım. Darısı benim gibi uğraştırılanların başına.

öncelikle gözünüz aydın hele şükür mehamete gelmişler hayırlı olsun emekliliğiniz 15 gün sonra ankradan size zarf gelecek bütün bilgier o zarfta yazılı paranızı toplu alçaksınız e şifrenize den maşınızı konturol edebiliriiz inşallah size konturol muaeyenesi vermemişlerdir tekrar aynı eziyeti yaptırıyolar benim çaresi olmayan hastalığıama ankara konturol muayenesi verdi tam 1yıl oldu halen sonuçlanmadı

Teşekkür ederim. Gelen bir yazı olmadığından kontrol muayenesi yazdılar mı bilmiyorum. O kadar zor bir süreç ki. Geçen zamanın yanı sıra insanın psikolojisi çok bozuluyor. Zaten mağdur olan bizlerin daha da mağdur etmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Ne diyelim hepimize ALLAH kolaylık versin.

HASAN YAVUZ

Harika bir haber. Gözünüz aydın! :)

1 ay içerisinde ilk aylığınızı almış olursunuz...

İNŞALLAH. Ama hala bizi ugraştırıyorlar. Nufüs kayıtlarımızda bir sorun varmış. Onun düzelmesşini bekliyorum.Kısmet artık. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik sanırım.

Üst Alt