Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol üst ekstremite kısıtlığından ÖTV muafiyetsiz araç alımı

ipekngul

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba, sol elimde symbrachydactyly sendromu (sadece baş parmakta kemiğin olması ve diğer parmaklarda herhangi bir kemiğin olmaması) var. Heyet raporumda %54 engelli gözüküyorum. Ehliyet almak ve ötv muafiiyetsiz araç almak istiyorum (manuel kullanmamın hiçbir şekilde imkanı olmadığı için otomatik vitesin özel tertibat olabileceğini öğrendim). Nerelere ne şekilde başvurmam gerektiğini acaba basamak basamak anlatabilir misiniz?

Aile hekimine başvuru yapacaksın onlar seni il sağlık müdürlüğüne sevk ediyor orda kodlar yazılıyor heyete giriyorsun

nikola_tesla
teşekkür ederim, peki erişkin sağlık raporunun arkasındaki açıklama kısmında da sadece otomatik vites kullanılır gibi bir ifade bulunmak zorunda mı yoksa il sağlık müdürlüğünün kodlu raporu yeterli midir araç alımında?

Kardeşim bildiğim kadarıyla h sınıfı ehliyet için il sağlık müdürlüğüne onlar kod yazıyor örneğin otomatik vites direksiyona topuz gibi kodları var yazıyorlar
Önsüz araç alamak için de hastaneye başvuru yapıp rapor alıyorsun burda raporun oranı önemli değil önemli olan ortapedik engelli olman gerekli raporda özel tertibatlı araç kullanabilir diye yazması yeterli diye biliyor ayrıca bu raporla bayi ye başvuru yapıyorsun diye biliyorum

ipekngul
evet ya otomatik vites yada özel tertibatlı araç kullanır yazmak zorunda
benim raporuma sadece otomatik araç kullanır ibarasi vardı oldu.

H sınıfı ehliyet kalmadı yanlış yönlendirmeyelim.. youtubeda engelli ötv derseniz ords açıklaması var. bakabilirsiniz.

ipekngul öncelikle geçmiş olsun Rabbim hayırlı şifalar versin.

H ehliyeti b olarak değişti
Ve öncelikle aile hakimine gidiyorsunuz oradan devlet hastanesi her hangi bir bölüme sevk veriyorlar ortopedi fizik tedavi yada dahiliye orası sizi il sağlığa gindeeiykrcoradan heyete gidiyorsunuz siizn durumunuza uygun kodlar yazılıyor

Not; hem ehliyet hemde ötv raporunu aynı raporda çıkarınsanız siizn için daha iyi olur. Ibare de b ehliyeti alabilir elden tertibatlı araç kullana bilir yazması gerekiyor.

cevabınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

il sağlık müdürlüğünün komisyonuna gittim, gerekli kodları aldım. şimdi sırada heyete çıkıp genel engelli raporuma "sadece otomatik vitesli araç kullanabilir." ibaresini ekletmek kaldı diye düşünüyordum ancak "ötv raporu" ifadeniz beni düşündürdü. bahsettiğiniz ötv raporu ile heyette yenileyeceğim genel engelli raporu aynı şey mi?

ipekngul Rica ederim ne demek ☺
Sanırım aynı şeyden bahsediyoruz ama.
Heyette yenileyeceginiz rapor engelli raporu değil o raporda ellerini kullanarak araç kullana bilir ibaresi yer alması gerek
Engellilik durumu bildirilen Oran belirten rapor yeterli olmuyor dediğim gibi ibare gerekli ki onu belirttiğiniz zaman size yardımcı olurlar

Alacağınız ötv raporunun açıklama kısmında "otomatik vites" ibaresi değil, "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazılı olması lazım. Eğer bu açıklama olmaz ise maliye araç alımına izin vermez. Ayrıca engelli b ehliyetinizin kodlarının da uyumlu olması gerekli.

Üst Alt