Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol üst ekstremite kısıtlılığı nedeni ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

polatm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sol kol kısıtlılığında ötvsiz araç alımı için ne yapmamız gerekir

Nasıl bir sağlık raporu almam gerekiyor H sınıfı ehliyet şart mıdır gibi

Otomatik vitesli kumandaları sağa alınmış direksiyon topuzlu araç kullanır durum bildirir raporudur yazıyor

Şimdi bana bu ibare ile ötv muafiyeti uygulamayacaklar mı ?
Yarın bir bayiye gitsem?

Median sinir ileri dzy hasar Ötv araç

Herkese iyi akşamlar 25 yaşımdayım 3 ay önce elim bir kaza sonucu sol el bileğimde median sinir total kesi ve 8 tendon kesildi ameliyat oldum, 2 ay sonra emg ye girdim sonuçlar ileri düzey hissizlik ve sinir hasarı çıktı kendim sağlıkcıyım işime devam edebiliyorum daha sakin bir birimde. Baş parmak hareket kısıtlılığı-hissizlik , işaret parmak hareket kısıtlılığı - hissizlik , orta parmak hareket kısıtlılığı -hissizlik mevcut, avuç içi atrofi var bir kaç asistanın önermesiyle ve manuel vites aracımı kullanamadığım için kurula girme kararı aldım ama çıkmayacağını düşünen varsa belirtirse sevinirim psikolojim bozulmuşken bir de bunla uğraşmak istemiyorum herkese saygılar sevgiler.

şahin68

geçmiş olsun inşallah. kurula girin neden girmiyorsunuz sonuçta sol elinizde bir engeliniz oluşmuş buna ait kodları il sağlık müdürlüğündeki komisyon size vermek zorunda.

muhtemelen şu kodlar gelir size

10.02 Otomatik vites
35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları (soldaki sinyali sağa alacaklar)
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

ötv indirimi içinde ayrıca devlet hastanesinde heyete gireceksiniz.

Üst Alt