Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol üst ekstremite kısıtlılığım var. Sürücü olamaz raporu verildi!?

Sinan4841

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%45 raporum var sol ulnar sinir hasarı üst extremite tablo 4.2a ya göre araç için başvuru yaptım ortepeti sürücü olamazsın sen dedi
Ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı

Baska hastaneye hatta başka bir il veya ilçe de rapor almayı dene bence
Gerekirse ikametini bile geçici olarak başka yere alabilirsin

Sinan4841

Allah belasını versin sana onu diyen doktorun!
Başka hastaneye gidip yeni bir rapor almalısın: uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> sürücü kursu -> emniyet süreci ile kısıtlama kodu içeren ehliyet alacaksın önce. Sonra üzerinde oran bulunan ve tanı yazan "özel donanımlı araç kullanır" ibareli engelli sağlık kurulu raporu alacaksın. Bu iki belge ile ötv'siz araç alma hakkına kavuşabilirsin.

Geçmiş olsun.

Denizli Devlet Hastanesinde bir ortopedi doktoru ile görüştüm bende geçen sene, bana da demişti o herif. Siz sol kol engelliler sürücü olamazsınız, biz hastane olarak bunu prensip edindik sol kol engellilerine sürücü raporu vermiyoruz, biz bu vebalin altına giremeyiz demişti.

Ana avrat girecektim doktora o an ama maalesef yine aynı hastanede çalışan kuzenim vardı yanımda onun başı yanmasın diye sesimi çıkaramadım içime patladı sinirim ki kuzenim bile bozuldu adamın ettiği laflara...

Aydın Devlet Hastanesi Adnan Karataş. süper yardımcı olan bir insan ama onda da maalesef sağlık kurulu memuruna takıldım. O dönem o işlem için ikametgahımı didime aldırdım, çok bilmiş sağlık kurulu memuru didimlisin sen burada heyete giremezsin dedi almadı heyete boşu boşuna bana yol teptirdi. Hatta o memurun adı da Cumhur idi, soyadını bilmiyorum.

Farklı bir hastane denemenizi öneririm, şayet araç alacaksanız (ÖTV indirimi ile) rahatsızlığınızı detaylı yazdıklarından emin olun vergi dairesinde sorun yaşamayın.Sol üst extremite ile ilgili ne derece kuvvet kaybı olduğunu hatta "sol kolunu kullanamaz" ibaresi işinizi kolaylaştırır.

Üst Alt