Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol üst extremite ÖTV muafiyeti..?

Red_Night

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, forumda bir çok başlık var hepsini okudum kafam epey bir karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim.
Benim yeni tip ehliyetim var, ehliyetimdeki kodlar 10.02-35.04-40.11-47-78-102
Ortapedi %56 fizik tedavi %15 ve endokrin %10 olmak üzere %66 engelli raporum var.
1- Bu kodlar ve oran ile ÖTV muafiyetinden yararlanabilir miyim?
2- ÖTV muafiyeti için direkt olarak sağlık kurul raporu veren bir hastanenin sağlık kurulu bölümüne başvurmakla mı işleme başlayoruz.
3- Sol üst extremite için ÖTV raporunda tam olarak ne yazmalı ki maliye için yeterli olsun.

Kodlarınız uygun engelli raporunuzu ne zaman aldınız neden sordum eğer 2019 sonrası ise engelli raporunuzu sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanır. Ibaresi olmak zorunda

@Mümin Çelik

Mümin bey, %66 olan raporumu ocak 2021 de aldım. Ötv indirimi için değil, engel durumumu bildiren rapordu aldığım. Ehliyet yenilemek için raporumu Ağustos 2019'da aldım. Onda sadece kodlar yazıyor. Tertibat vs. yazmıyor. Şimdi muafiyet için rapor almak istiyorum. Raporda sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanır yazdıklarında bende hareket ettirici tertibat otomatik vites mi olacak? Maliye ile çok sorun yaşayan olmuş net bişeyler öğrenebilirsem ona göre rica edip rapora yazdırmak istiyorum.

Son düzenleme:
Red_Night

Maalesef tekrar engelli heyetine girmek zorundasınız. O ibare yazmak zorunda o ibare yazdıktan sonra sana verilen kodlar devreye girer ki büyük ihtimalle ehliyet için tekrar kurulu girmen gerekebilir engelli ehliyeti olanlar eğer araç alacaksa ve ehliyeti aldığı tarihten itibaren 2 yılı geçmişse muhtemelen tekrar ehliyet komisyonuna sevk edileceksin benim başıma geldi çünkü seni ilk iş tekrar ehliyet için komisyona gir başka yolu yok sonra kodlar engelli heyetinde işine yaracak ibare eklenecek 2019 sonrası engelli raporlarında o ibare olmak zorunda komisyondan yine aynı kodlar çıkarsa araca uygun tertibat yapılmak zorunda kodların maalesef böyle

Mümin Çelik

Ben sadece ötv muafiyeti için heyete girerim sanıyordum fakat dediğiniz gibi ise süreç hem meşakkatli hem de uzun olacak anlaşılan. Randevu aldım sağlık kuruluna muafiyet için başvurumu yapayayım bakalım nasıl olacak. Maliyeye telefonla sordum bugün, özel tettibatlı araç kullanır raporu alırsan ötv muafiyeti uygulanır dedi. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Red_Night

ötv muafiyeti diye bir heyet yok şu anki engelli raporundaki branşlara tekrar girmek zorundasın ötv muafiyetini de ancak bu şekilde alırsın aman dikkat adece ötv için girerde rapor oranın düşerse haklarını da kaybedersin çünkü son rapor her zaman geçerlidir.

Hocam benim rapor aşağıdaki gibi 20.01.2021 tarihli. Şimdi bu rapor geçersiz oluyor ve sil baştan yeniden başlayıp tekrar kurula giriyorum doğru mu anladım.

c4yqfp0.jpg
[/URL][/IMG]

Üst Alt