Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ve sağ el parmaklarımda ampute olanlar var. Ehliyet ve araç alabilir miyim?

ramazan17

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi geceler; bilgisi olan arkadaşlar cevaplarını için şimdiden teşekkürler.
benim 09.04.2013 tarihinde almış olduğum raporda teşhis: sağ monoküler+sol travmatik katarakt+sol el 1.(başparmak) kmk ampute+sol el 2. parmak mf ampute+ sol el 3. parmak dif ampute+ sağ el 5. parmak dif ampute bu teşhise göre ben ötv muafiyetinden faydalanabilirmiyim ve b engelli ehliyeti alabilirmiyim.

ramazan17

Sürücü yönetmeliği'nde göre "Monoküler sürücülerde görme gücü gören gözde 1,0 (tam) olmalıdır". Sizin gören gözünüzdeki sol travmatik katarakt bu açıdan sıkıntıya yol açabilir gibi görünüyor.

Bülent bey cevabınız için teşekkürler.
Sağ gözde görme tam bu durumda sol el ve sağ el parmak eksikliği nedeniyle ÖTV muafiyeti verilirdi sizce

ramazan17

Eğer ellerdeki/parmaklardaki kısıtlılık manuel vitesli aracı özel donanım olmaksızın kullanmaya mani olacak düzeyde ise, bu durum raporla tespit edilip buna uygun sürücü belgesi alınmışsa, evet, araç alımında ötv-mtv muafiyetinden yararlanılabilir tabii ki.

iyi günler;
20/01/2017 tarihli durum bildirir raporumda sağ monoküler+sol travmatik katarakt+sol el 1.(başparmak) kmk ampute+sol el 2. parmak mf ampute+ sol el 3. parmak dif ampute+ sağ el 5. parmak dif ampute

ayrıca 17/02/2017 tarihli sürücü adayları ve sürücüler için sağlık kurulu raporunda da sınırlı kullanım kodları 102-78-47 araç uyarlama kodu olarak ta 10.02 verildi bu teşhise göre ben ötv muafiyetinden faydalanabilirmiyim.

ramazan17

Eğer engelli sağlık kurulu raporunda oran varsa ve "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibaresi bulunuyorsa, evet, faydalanabilirsiniz.

Üst Alt