Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Solgar c vitamini idrar yolu enfeksiyonu için kullanılır mı?

Salih12

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Selam arkadaşlar
Solgar c vitamini kullanan var mı?
Sürekli crp ve idrar enfeksiyonu geçiriyorum

Uzun zaman önce ben kullandım ama doktor arkadaşım bana bunu tedavi amaçla değil de vitamin takviyesi için vermişti. Faydasını gördüm mü görmedim mi bilmiyorum.
Sağlıklı günler dilerim.

@Salih12, akşam yatarken 1000mg olandan alabilirsin mesanede bekleyerek idrarın asit oranını arttırıyor ve enfeksiyon riskini azaltıyor.. yıllardır kullanıyorum

C vitaminini sabahlari almak daha iyidir gece alip uykusu kactigini soyleyen cok tanidigim var
Hazir en ucuz meyve kilosu 15 20 lira olan limonu dilim dilim yemek solgari zengin etmekten iyidir
Sarmisagi cok kullanmak iltihap icin birebirdir kilosu 400 lira olan mubaregide zenginler tuketsin

Solgar c 1000mg'ı (Ester C DEĞİL) haftada 2 defa almak yeterlidir. Daha fazla alınacaksa mutlaka mesane içinde taş oluşumu var mı diye bir ürologa muayene olmak gerek.

Burada amaç vücudun fazla c vitaminini idrar yoluyla atması ve bunun da mesane içindeki ortamı bakteri için olumsuz hale getirmesi. Yani aslında biz C vitamininin vücut tarafından istenilmeyen miktarına talibiz :)

Ayrıca enfeksiyon riskinin oluşmaya başladığını hissettiğinizde 1 hafta günde 1 adet PİYELOSEPTYL® 100 mg tablet almak çok iyi gelir. Daha yoğun bir rahatsızlık varsa sabah akşam birer tane de alınabilir. Bol su içmeyi, 4 saatte bir açık renkli 400-600cc idrar olacak şekilde TAK yapmayı ihmal etmemek şartı ile tabii.

Arkadaşlar iyi akşamlar
Bir sorum olacak, klozet hijyenini nasıl sağlıyorsunuz. Birde tak yaparken ıslak mendil yerine ne kullanıyorsunuz

@Salih12,

Klozet hijyeni ne demek?

TAK için asla ıslak mendil kullanmayın. Asla! Hafif nemli şu bezlerden kullanın. Her tak'ta temiz olması şartı ile tabii

@OturanBoğa,

Klozette otururken örneğin penis in sağa sola değmemesi için
Bir de su bezi nedir anlamadım

Mikro fiber su bezleri olur mu

Üst Alt