Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Solian adlı ilacı kullanan arkadaşlar deneyimlerinizi yazar mısınız?

Factotum

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ilk kez bir ilaçtan bu kadar kısa sürede olumlu sonuç aldım. Solian tüm şüphelerimi törpüledi ve beni rahatsız etmeyecekleri seviyeye indirdi. Tamamen yok etti demiyorum sadece bayağı aşağılara çekti şüphecilik halini. Bir kaç gün sonra kontrolüm var bunu doktora anlatmak için sabırsızlanıyorum. Sizlerden daha önce bu ilacı kullanıp verim alanlarınız varsa yorum yazabilirler mi? Birde redepra adlı ilacı değiştirmek istiyorum geceleri iki üç kez uyandırıyor beni. Emin olamasam da redepra dan şüpheleniyorum. ( ama rahatsız edecek seviyede değil ;).)

Birde rahatsızlığım yani bana koyulan son tanı ' bipolar bozukluk'. Tabi ben doktorla aynı fikirde değilim. Bundan öncede " karışık anksiyete ve depresif bozukluk". Tanıları vardı. Bunlara diyecek birşey yok. Belirtiler de uyuyor.

Ben de solIan 400mg kullanıyorum çok memnunum benim teşhisim de kronik psikotik bozukluk şüpheyi bendede azalttı.

Kilo aldırıyor diye biliyorum. Etkili ilaç
Ben de abilify den baya iyi oldum.
Nazar değmesin hepimize

bende namı deger paranoid şizofren bendede çok güzel işe yaradı etken maddesi amisülpiridtir

ben solian kullanmayı kestim kabızlık ve kalp çarpıntısı yapıyor, zyzapin (olanzapin) kullanmaya devam..

Ne kadar süredir Solian kullanıyorsunuz?

Arkadaşlar organik olmayan psikotik bozukluk tanısıyla solian 800 e başladım 1 yıl önce şuan 400mg sabah 200 akşam 200 şeklinde kullanıyorum.Siz ne kadar süre kullandınız bu ilacı?Bırakılabiliyor mu ?(Tabiki doktor kontrolünde) bırakanınız var mı merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim.

ben 4 sene kullandım bıraktım gayet kolay bırakılabiliyor bağımlılık filan yaptığı yok bırakınca hiç aramadım bile. Ama mesela Akineton kullanıyorsan bırakmak çok zor zaten ilaçların yan etkisi için veriliyor ama kendini aratıyor meret.

Öncelikle geçmiş olsun şuan kendinizi nasıl hissediyorsunuz bıraktıktan sonra şüphecilik takıntı ve atak gibi durumlar oldumu?Şuan hangi ilacı kullanıyorsunuz merak ettim.Ayrıca akinetonda kullanıyordum bıraktım azaltarak evet biraz kendini aratıyor ama alıştım.

Merak ediyorum solian kullanıp iyileşen var mı

merhaba ,

her ilaç farklı bünyede farklı etki yapabiliyor. bende solian kullandım ama bende kabızlık , susuzluk karında kızarıklıklar ve kaşıntı yapıyordu bende bıraktım bi alternatifi dogmatidir sanırım...

abilify ın herhangi bir yan etkisi yok.
ben gyrex kullanıyorum şu an bide abilify iğne

solian'ın yerine şuan zyzapin yada bunun karşılığı olan Ozaprin kullanıyorum. Bunların hepsi de [FONT=Arial] [/FONT]Antipsikotik ilaç grubuna giriyor. İyileşme oldu mu, hayır çünkü şizofreni için kullanıyorum ve ömür boyu kullanmam gerek sadece atak geçirmeme engel oluyor.

olanzapin güzel uyutur ama göz kuruluğu yapıyor ileriki zamanlarda ben yaklaşık 6 yıl kullandım olanzapin ama göz kuruluğu yaptığı için gyrex yada seroquel yada cedrina kullanıyorum bunlar olanzapin kadar kilo da aldırmıyor

Benim hastalığım organik olmayan psikotik bozukluk 1 yıldır ilac tedavim sürmekte ilacı bırakabilirmiyim hastalığım tamamen iyileşir mi sizce?

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Doktorum öyle birşey söylemedi tedavimin sonlanıp sonlanmayacağını sorduğumda ise bir kaçyıl kullandıktan sonra ilacı bırakabileceğimi söyledi.Bu kanıya nerden vardınız?

genc2018

Aynisini bana da soylemislerdi ama olene kadar kullanicaksin cunku ilaci birakirsan daha kotu olursun.

solian bana hiç fayda vermedi uzun zaman kullandım bıraktırdı doktorum

Selamlar, Ben 3 yildir solian kullaniyorum. Biraz bacak kaslarinda sertlesme yapti ama genelde güzel bir ilac. Risperidon beni yataktan kaldiramaz hale getirmisti ama solian beni tekrar ayaga kaldirdi. Spor yapamiyorum robot gibiyim ama Sizofreniyi baya bir azaltti. Ek olarak kaslari yumusatmak icin akineton kullanacagim, bakalim hayirlisi olsun :)

kafayı resetleme rahatlama bir şey düşünmeme uyku hali dendimi zyzapin in üstüne tanımam...2010 yılında işden çıktığımda depresyon panik atak tedavisinde kullanmıştım süper ilaç..

Solian 100mg kullanıyorum ama anlamadığım sabah mı içiliyor akşam mı doktora sormayı unuttum
Çünkü akşam içtiğimde uykumu kaçırıyor, sabah mı içilmesi gerek

Teşekkür ederim bilen biri yok mu

İlaç kutusunda yazmıyor

Reyhanman

Selam,

20 yıldır Solian kullanıyorum. 200 mg sabah ve 200 mg akşam.

Hangisi kolayınıza geliyorsa o şekilde içebilirsiniz bence. Ama tabii siz bir eczacıya da sorun yinede?

Geçmiş olsun.

friends
Gündüz içtim uykulu gezdirdi sonra da uyudum
Haftasonu olması nedeniyle işim yoktu fakat mesai günleri uykulu halde olamam o yüzden akşam içmek gerekliymiş diye kanıya vardım,teşekkür ederim

Bu Solian adlı ilaç 2 seneden beri eczanelerde bulunmuyor. Solian adlı ilacı kullananlar bu ilacı nereden alıyorsunuz ?

erbin

Ara ara temininde sorun oluyor ama ben hiç ilaçsız kalmadım.

En son ağustosta 3 kutu almıştım.

Ben eczanede solian ilaç bulunmuyor gibi bi durumla karşılaşmadım
Bu ilaç etki edince uykulu oluyorum ama hiçbişeyi kafama takmıyorum

friends

Ben 2013 ve 2021 yılları arası Solian 200 mg adlı ilacı kullanmıştım. Ben Solian adlı ilacı pandemi döneminde eczanelerde temin etmekte çok zorlandım. Doktorumun tavsiyesiyle ben bir seneden beri Meressa 200 mg adlı ilacı kullanıyorum. Doktorumun bana dediğine göre kullandığım Meressa 200 mg adlı ilacın ham maddesi Solian 200 mg adlı ilacın ham maddesine çok benziyormuş. Ben Meressa 200 mg adlı ilaçtan ben sabahları 1 tane akşamları 2 tane içiyorum. Yani günde 600 mg içmiş oluyorum.

Reyhanman

Sende Şizofren misin ? Engelli devlet memuru musun ? Kaç yıllık devlet memurusun ? Engelli raporunda engel oranın yüzde kaç ?

Son düzenleme:
Üst Alt