Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Solunum cihazına bağlı çocuğum için nasıl sağlık kurul raporu alabilirim?

Mehmet.ci

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar doğuştan kas hastası olan 8 aylık bebeğimiz solunum cihazına bağımlı ayrıyetten PEG ile besleniyor ve sürekli aspire ihtiyacı var çocugum için devletimizin vermiş oldugu bazı haklardan yararlanmak istiyoruz biliyorsunuz bu tür hastalıklarda hep maddiyat ön planda ve buna gücümüz yetmiyor bundan dolayı ÇÖZGER raporu için randevu aldık yanlız cocugumuzu hastaneye götürmek için ambulans olması lazım hastanenin sağlık kurulu birimiyle görüştüm durumu anlattım onlarda ambulans ile getirin cocuk ambulansta cihaza baglı beklesin doktorlarımız tek tek gidip ambulans içinde muayene edeceklerini söyledi buraya kadar tamam ambulans için İBB Beyaz masaya bildirdim cocugun durumunu anlattım ve bizim belediye araçlarında yeterli ekipman yok o hastaya göre siz saglık bakanlığı evde bakım hizmetlerine başvurun. Dediler orayada başvurduk tmm diyolar gelip hastanın transferini yaparız ama çocugu ambulansta bekletmeyiz yetkimiz yok diyorlar bu konuyu 184 saglık bakanlığı ile görüştüm onlarda aynı şeyi söylüyorlar götürürler ama bekleyemezler yani tamamda ne yapacağım ben dedigimde cocugunuz zaten hastanede Bi problem olursa hemen müdahale edilir diyor ama cocuk 10dk da bir aspirasyon yapılması lazım diyorum tmm acile götürürsün diyolar yani bir türlü yardımcı olmadılar şimdi size soruyorum ne yapmamız lazım saglık bakanlığına bu tür hastalar için gelip evde rapor verilebilir mi dedim yok öyle Bi mevzuat yok diyor yani ne yaparsan yap diyorlar bu kadar mı insana deger vermek vatandaşa yardımcı olmak. Bir alternatif daha var özel ambulans tutmak ama araştırdım gidiş 150₺ dönüş 150₺ beklemenin saati ise 150₺ yani iki saat beklesek 300₺ +300₺gidiş dönüş =600₺ bu para benim için cok zor ne yapabirim bu konu hakkında bilgisi olan veya fikri olan var mı acaba?

Mehmet.ci
Çocuk evdemi, hastanede mi yatıyor.
Eğer evdeyse, rapor vermeye yetkili bir devlet hastanesine gidip baş hekimle ve heyet kurul başkanı ile durumu konuşun yardımcı olacaklarını düşünüyorum.
Kısa süreli hastane yatışı isteyin.(rapor için)
Hastane yatışı yapıldığında heyete girersiniz.
En mantıklı yol bu.
Eğer yatış yapmazlarsa bana dönüş yapın size yardımcı olmaya çalışacağım/Geçmiş olsun...

kağan bey merhaba ben devlet hastanesine durumu daha öncede ilettim cihaza ve yataga bagımlı bebegim oldugunu söyledim hastayı buraya getirmeden yada başka Bi yoldan rapor alamazmıyız diye maalesef illaki getireceksin diyorlar inan usandım artık şu protkollerden nereye gidiyorsam hep ters hep ters çocuk şuanda evde

Mehmet.ci
Siz hangi ildesiniz?
Ve daha önce hangi hastanelere başvuru yaptınız?
Baş hekimle görüştünüzmü?
Hastane yatışı istediniz mi?
Samsunda olsaydınız bu işi çözer işini hallederdim.
Ancak buradan sadece yönlendirme yapabiliyoruz...

Biz istanbulda ikamet ediyoruz Bakırköy Dr. Sadi konuk tan randevu aldım bu konuyu anlattım kurul görevlilerine ama başhekim ile görüşemedim

Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. raporunuzun yazılması için Dr.ve heyetin çocuğu görmesi gerekir. siz ambulans olarak değil birde hasta nakili ambulansı için görüşün. götüreceğiniz hastanenin hasta nakil ambulansı varsa başhekim ya da hasta haklarına başvuruda bulunup durumunuzu anlatın. muayene esnasında fazla zaman kaybınız olmaz sonuçlarınızı da yanınızda götürün. heyet günü gelince de yine aynı şekilde gider gelirsiniz.

Aramadığım yer kalmadı herkes topu bir birine atıyor 112 yi arıyacam hastamı götürcem ordanda indirmiycem bakalım ne olacak zorla tutup atacak halleri yok herhalde

allah belasını versin şu ülkenin bürokrasi kurallarının, ulann bu kadar mı bu kurallar insan hayatının bile üstünde!!??..bu kişi ve çocuğu suriyeli olsaydı bütün kapılar sonuna kadar hem de bedava açılmıştı!!!!!!!

Zor herşey cok zor ama bu bana ders olsun egerki yeterli oranda rapor alabilirsek ÖTV siz araç alıp cocuguma uygun ekipmanları seyyar Bi şekilde kurulum yapıcam hastaneye fln giderken kimse ye minnet etmem en azından

Üst Alt