Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Solunum cihazına bağlı olan hastanın engel oranı?

xenofx

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Herkese geçmiş olsun dileklerimle bir kaç soru sormak istiyorum,

Annem skleroderma hastası en önemli sıkıntısı şu an sürekli olarak oksijen konsantratörüne bağlı olması. Ayrıca 1 aydır deliryum rahatsızlığı devam ediyor. Ayağa kalkabiliyor ama tek başına bırakmıyoruz dengesini kaybedip düşme ihtimali var, sadece ihtiyaç için ayağa kalkıyor, harici yatakta, öncesinde de hastane vesaire tamamen tekerlekli sanldayedeydi. Evde bakım hizmetlerine aldılar ve artık evde takibi yapılıyor.

Şu an 24 saat bakıma muhtaç. Gece dahi sürekli yanındayız.

Şükür bir sıkıntımız yok fakat engellilik haklarından maddi manevi faydalanma imkanımız varsa rapor çıkarttırmak istiyorum.

2 litre dakika oksijen ihtiyacı ve skleroderma ya bağlı diğer sıkıntıları var. Şu an deliryuma bağlı akıl karışıklığı halisünasyon vesair durumu var.

Solunumuyla ilgili olarak yüzde kaç rapor çıkma ihtimali var?
Hastanın kızı evde bakım yardımı alabilir mi?
Engelli raporu %40 veya % kaç olursa araç ÖTV muafiyetinden faydalanabiliriz?

En önemlisi rapor için annemi hastane doktor git gel uğraştırırlar mı, çünkü seyyar tüpü 5 litre ve tam dolu iken 3-4 saat ancak dayanıyor ve bir yerlere gidip gelmesi büyük eziyet hatta şu an mümkün değil desem yeridir. (Zaten oksijen cihazına ait raporu var bir çok göğüs filmi sft testi mevcut bunlar son 3 aya ait.)

Teşekkürler.

bilgisi yada tecrübesi olanlardan yardım beklemekteyim. en azından nereye danışalım ?

Son düzenleme:
Üst Alt