Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Somatoform bozukluktan düzelmediği için % 50 oran vermeleri gerekmez mi?

muntada al ansar

Aktif Üye
Konular
51
Reaksiyonlar
23
arkadaşlar bilenlerin yardımcı olmasını rica ediyorum ben 2009da özürlü raporumu çıkardığımda insonnia ve samatoform bozuklukltan %25 almıştım ozamandan beri uykusuzluğuma çare bulamadılar en son bi hastaneye ist göztepe eğit araşt hastanesine gittim uykusuzluk tedavisi için ordaki dr bana 2 ayrı ilaç verdi bunları kullan sonra geldedi o ilaçları kullandım hiç uyuyamadım ben en son özürlü raporumuda aynı hastaneden almıştım aynı dr'a gittiğimde bu ilaçlar uyutmuyorsa seni hiç bi ilaç uyutmaz dedi ben de dedim madem hastalığım düzelmiyor aynı hastaneye 13. maddeye dayanarak yeni rapor almak için müracat ettim onlarda kabul ederek pisikoloji ye numara aldığımda dr bey bana sen daha önce erenköyde uyku için yatmışsın ordan soralım onlar tanıyı koysun deyip sevk verdiler neyse uzun uğraşlar sonucu dün erenköy hastanesinde heyete girdim onların heyetide aynı tanıyı koymuş yani samatoform bozukluk şimdi sormak istediğim 2009 daki tanı aynı ve okadar ilaç kullanmama rağmen hala değişmiyorsa durumumun bana heyette tedaviyle geçmeyen olarak%50 vermeleri gerekmezmi özürlülük ölçütünde tedaviyle düzelen% 25 tedaviyle düzelmeyen%50 yazıyor bilen arkadaşların fikirlerini belirtmelerini rica ediyorum

Heyetten çıkacak olan sonucu bekleyin. Belki bu defa "Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50" verilebilir. Uzun zamandır tedavi olduğunuzu, ama sonuç alamadığınızı biliyorlar nihayetinte.. Oldu ki yine % 25 verildi, o zaman il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunup bir dilekçe ile durumunuzu izah edersiniz..

D- Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi,konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır strestepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
1-Tedavi ileişlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ileişlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ileişlevselliği düzelmeyen:% 50

ama il sağlık müdürlükleri diyorki hastanenin verdiği oranlara biz karışamayız

İl sağlık müdürlüğü sadece itiraz halinde bir hakem hastanesi atar. Orada verilecek orana müdahale etmez.

peki sayın bülent bey yukardada yazdığım gibi ben 13. maddeye dayanarak rapor çıkarıyorum hastane gerçek oranı vermezse il sağlık müd hariç nereye şikayet edebiliriz

acaba tek çare mahkeme mi açmak gerekiyor

BİMER'e şikayet edilebilir. Ama hukuki açıdan mahkeme dışında bir yol yok maalesef.

yine oynadılar rollerini 2009 daki tanı aynı ozamandan buzaman kadar kullanmadığım ilaç kalmamış sen erenköyde yatmışsın deyip erenköye sevk edip orada heyete sokup aynı tanıyı koymalarına rağmen %25 verdi sanki cebinden veriyor

Üst Alt