Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Son 2 sene yüksek prim ödemek olası emekli maaşını ne kadar etkiler?

hypnos

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba vergi indirimini aldım emekli olabilirim 1997 sigorta girişim şimdiye kadar maaşım asgariden yattı.emekli olmadan önce maaşımı yüksek göstersem bir süre emekli maaşıma nasıl yansır? şimdi mi emekli olayım yoksa maaşı bir süre yüksek gösterip daha sonramı emeklilik için başvurayım mı? Yardımınızı rica ediyorum. şimdiden teşekkür ederim.

Hep asgariden ödeyip de son 3-5 ay yüksek ödemenin bir etkisi olmaz, özellikle de 2008 sonrası primlerin aylık bağlanma oranına olumsuz etkisi ortadayken.

3- 5 ay değilde 1 veya 2 sene yüksekten yatırısam hangisi mantıklı olur

Ödeyeceğiniz miktara bağlı, mesela 2000-2500 gibi rakamları 2008 sonrasının olumsuz etkisi bertaraf eder bir işe yaramaz.
4000-5000 gibi rakamlar elbette olumlu yönde etki eder ama geride o kadar yıl asgari ücret ödemesi olduğundan umduğunuz kadar olmayabilir, ayrıca bu rakamlardan prim ödemek de sizi maddi açıdan zorlayabilir.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Diyelimki bu aydan itibaren 4000 yada 5000 brüt maaştan yattı 1 veya 2 senelik maaşa katkısı ne olur.yoksa beklemeden emekli olmak dahamı avantajlı

Miktar tahmini yapmak mümkün değil.
Ben şahsen en erken nasıl emekli olabileceksem o şekilde olup, sgdp kapsamında emekli çalışan olarak çalışma hayatıma devem etmeyi tercih ederim.

Üst Alt