Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Son 7 yılda ödenmiş primi fazla olan kurumdan emekli olunmuyor mu?

karen20

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Malulen %60 raporla emekli oldum.
01 09.1997 ile 15.03.1999 arası (1 yıl 5 ay 26 gün) BAĞKUR
01.03.1999 ile 2001 yılı arası (893 gün ) SSK
15.O3.2002 ile 15.08.2002 arası (5 ay 16 gün) BAĞKUR

ayrıca 1990 yılında yurtdısında calışma süremi 1 yıl borclanmamı ödeyerek 1800 güne tamamlandı..

malulen emeklilik için yaptığım başvuru 2009 ekim ayında onaylandı. kurum olarak bağkurdan emekli oldum..

lütfen bu konuda bilgisi olan varsa cevap yazsın;
son 7 yılda calışma süresi hangi kurumda daha fazlaysa o kurumdan emekli hakkına sahip olunduğunu biliyordum.. fakat bu durumda benim emekliliğimde yanlışlık mı yapılmış??

ssk da 1261 gün şartı var onun için bağkurdan olmuş olabilirsiniz...

teşekkürler cevabınız için..
Bu durumda , SSK da 1261 gün şartı olduğunu kabul edersek,
1990 yılı için (yurtdışı borçlanma) ödediğim 1 yıl (360 gün) hangi kuruma tabi oluyor.?
bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsın ..

emeklilik

siz tek bir hastalıktan dolayımı %60 aldınız zczbz bende %70 rapor aldım bu oran aran suan %80 lerde çalısmaya basladıgımda özürlü degildim 5 yıl ssk yatırımım var kıbrısta acaba yardımcı olabılırsenız sevınırım benım kalp kapagı metal + beyın damarım tıkalı toplam rapor oranım %70 tskler..

mcalim;

evet tek hastalıktan dolayı.. akciğer CA dan ameliyat oldum va %60 calışamaz raporunu ameliyat oldugum üniversite hastanesi verdi..
bu durumda sanırım sızınde malulıyet hakkınız var..

emeklilik

ama benim kalp kapaklarım metal ve verılen oran %50 beyin damarım tıkalı sebebı kalp kapakları onunda oran %25 fizik tedavi + psikolojık nedenlerden 15 bunları ssaymıyorum bunun dısında verilen rapor oranım herikiside %70 dir yani emekli olabılmem yuzde kactır sizce..daha onceden ozurlu degıldım.

bu konu üzerinde bilgileri olan arkadaşlar lütfen cevaplasınlar .. benım tam bılgım olmamamkla bırlıkte sanırım malulen emeklılık ıcın tek raporun %60 ve ustu olması gerek..

emeklilik

cok sagolasın yinede allahım butun hastalara acil şifalar versin..

Yurt dışı borçlanmanız yurt dışında sigortalı çalışan statüsünde sayılır ve burada ssk olarak kada geçer.
Toplamda en çok prim nereye ödenmişse, oradan malulen emeklilik işlemiyapılır/yapılmış.

tşk ederim cevabınız için..
Benım bu durumda yurtdısı borclanmam dahıl SSK dan 1253 günüm var. BAĞKUR da 702 günüm var..
bu durumda neden bağkurdan emekli yaptılar?
yanlışlık olma ihtimali varmıdır.

mcalim,o oranlarla malulen emekli olamazsınız.
Malulen emeklilik için tek hastalıktan en az %60 oranında işgücü kaybı gerekmektedir.

Demek ki yurt dışı borçlanma Bağkur statüsünde değerlendirildi. Sanırım burada borçlanma için başvuru yaptığınız tarihte en son hangi statüde sigortalı idiyseniz, borçlanmayı da o statüde değerlendiriyorlar... Siz borçlanma esnasında Bağkurlu olduğunuz için, borçlanma da bağkur'a yapılmış ve böylece bağkur primleriniz ssk'yı geçmiş ve o statüde emekli edilmişsiniz.
Ben böyle anladım...

cevaplarınız için sagolun... yinede birkaç gün önce SGK yapmış olduğum ARAŞTIRMA BAŞVURUSU sonucunu beklemek gerekiyor sanırım..
çünkü yurtdışı borçlanmayı ssk ya ödedim ve günlerim ssk da görünüyor..
bağkurdan çalışma sürem ssk ya göre düşük, belirttiğim gibi..
araştırmalarıma görede son 7 yılda en cok hangi kurumda brim günü yüksekse oradan emeklilik hakkı kazanılıyor..

Bir hata olabilir o zaman... Bakalım başvurunuza ne yanıt verilecek

Üst Alt