Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Son 8 yıllık kesintisiz tedavimi heyetteki doktora hangi belgelerle ispatlarım?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
633
Reaksiyonlar
363
Son 8 yıllık kesintisiz tedavimi heyetteki doktora belgelerle nasıl ispatlarım?

BU KONUDAKİ DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM.

tedavi gorüyorsanız zaten e-nabız'da gorünür... o da girer bakar. ilaç raporları vss hepsi var

2012 yılı HAZİRAN ayından beri psikiyatriden kesintisiz ve düzenli tedavi olmaktayım.

Hatta 8 buçuk yıl olacak bu tedaviye başlayalı.

Tedavi gördüğünüz doktordan tedavi gördüğünüze dair rapor isteyin heyete gireceğinizi söyleyin size durum bildirir raporu verecek o raporu sunacaksınız. Ama özel hastane ise sıkıntı olabilir kabul etmeye bilir

Mümin Çelik
Özelede gittim, ordanda destek aldım yani.

Zaman zaman gittik özel hastanelere.

Endereren

Sanki bana "E-NABIZ" pek sağlıklı değilmiş gibime geldi. Birde yok girecek yok bakacak derken baya zaman geçirmek istemez ki heyetteki doktorlar.

HEYETTEKİ DOKTORUN ÖNÜNE BELGE HALİNDE SUNABİLMEK ÖNEMLİ OLAN BELKİ DE BİLEMİYORUMDA.

devlete hangi doktorun takibindeysen o doktordan durum bildirir raporu al özeldekinden de alabilirsin ama onu kabul etmeyebilirler

yahu heyetteki doktor neden baksın. sen girip toplıcayacaksın enabıztan evraklarını. tedavi oluyorsan ilaç listen vardır. onları alacaksın. eczane bile verir. ama psikiyatri genelde kendisi hastaneye sevk eder. bir baska doktorun beyanıyla hareket etmez

Sanırım eczaneler son 1 yıl a ait ilaç dökümünü veriyordu. Bunda bir değişiklik varmı arkadaşlar. GENE AYNIMI ACABA?

bak arkadasım. psikiyatri raporlarında, bir baska doktorun yazısı vsss fayda etmez. Hem ozel hastane, hemde suphe uyandırıcı bir dudrum. onca sahte rapor vakası varken buna kusura bakma inanmazlar. Sakın yanlıs anlasımlasın senin için soylemiyorum. İkincisi ve asıl onemlisi, psikiyatri hastalıklarında, DEVVLETİN RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİNE SEVK EDERLER. oradaki doktorların verecei kanaatiin sana ancak bir faydası olur. yoksa afaki konusuyonruz. Gittiğini evet ispatlarsın, ama birseye yarar mı? hayır

Burda zaten kesin diye konuşmuyoruz. Yarın heyete girecek değilim.

ayDÜNYAvazo

anlıyorum. ama malesef isleyis boyle. bende ilaç kullanıyorum. anksiyetem var ve oranı normalde %25'tir. tedaviye rağmen iyilesmeyen anksiyete. ama sadece bu sacma uğraslar yüzünden heyete girmedim. pas giçtim psikiyatriyi. ayrıca psikiyatri raporları her zaman sürelidir. her yıl yenilemeniz gerekir. sıkıntılı isler.

Bu konu sadece bilgi alış-verişi için açılmıştır diyelim ve konuya devam edelim.

8 yıl uzun bir süre. Bunu da bulmanız zor olur. Epikriz raporlarınız yok mu? Ya da sürekli kontrol olduğunuz Dr. dan Tanı ve tedavinizi bildirir rapor isteyebilirsiniz.

Epikriz raporlarım var bu arada. 2011 ve 2012 yıllarına ait ayrı ayrı hastanelerin.

Endereren
Kardeşim cevap vermeyecektim. Ama bilmeden yazmışsınız psikiyatri nasıl sürekli vermez 1.ikincisi ne demek yüzde 25 den fazla vermez mis gibi yazmışsın takipli hasta sonuçta epikriz alıp bal gibide raporunu alır ayrıca psikiyatri uygun görsün yuzde 80 bile verir yaşanmış şeyler bunlar daha fazla uzatmayacagim.hayirli günler

ayDÜNYAvazo
Geçmiş olsun.ne varsa al yanına takipli olduğun doktorada söyle heyete gireceğim diye şartlar uyuyorsa tam tesekkullu hastane ise takipli olduğun doktorundan al raporunu

samedo99

bende cevap vermeyecektim ama yazılanları gorünce, okumadığınızı veya okuduğunuzu anlamadığınızı farkettim. Bakın orada ne yazıyor? anksiyete. Fazla vermez demis miyim? hayır dememisim. oranı %25 demisim. bu bir. ikincisi, hiçbir kurul ilk heyette sürekli rapor vermez. aksi bir soylemim olmus mu olmamıs. Bol bol kitap okumanızı tavsiye ederim. iyi gunler

Endereren

İlk kurulda süresiz olarak raporumu aldım.ayrica vergi indirim raporumuda bu tamamen hastaliga göre değişir teşekkürler kitabımı okuyorum

1 seneden fazladır 2 yıl olacak kanun değişti. Eski raporlar bir yana yeni raporlarda psikiyatriden "ilk sefer"de "sürekli" ibareli almak artık mucize gibi birşey.

Dikkatinizi çekerim diyorumki 1 - 2 senedir sanırım böyledir.

ayDÜNYAvazo

Benim hastalığım tedavisi yok destek te almak zorundayım nasıl olacak benim bildiğim sadece psikiyatri varsa vermiyorlar diye biliyorum

Bende de benzer bir sorun var. 2012 yılından beri takipliyim ama hep kayıt dışı gittim. İlaçlarımı falan hep ücretli aldım. Doktorumdan durum bildirir raporu alıp devlet kurumuna gittim. Hocam dedim ben kurula başvurmak istiyorum. Doktor sağolsun hiç yardımcı olmadı ve kibarca kovaladı. ne yapayım bilmiyorum? önerisi olan arkadaşım var mı?

karmasikadam

Son 10 yıla ait ilaç reçete numarası ve gittiğin hastanelerin dökümünü SGK çıkartıyor bilginiz olsun.

ayDÜNYAvazo

iyi günler yorumlarda gördüğüm kadarı ile psikiyatri ile ilgili şeyler yazılmış ben sadece şu kısmı merak ediyorum süreli veya sürekli burda psikiyatri ile ilgili ilaçlarla tedaviler süreğen devam ediyor yanlış anlamadıysam ancak benim sağ göz görmüyor hiç sol gözde görme kaybı 20 oranım iki gözden 45 yine süreli 2 yıl rapor verdiler ayrıca 2 sene önceki raporumda süreli idi ben 2 sene önceki rahatsızlıklarımı tansiyon olsun astım olsun ekletmedim buna rağmen yine süreli verdiler arkadaş ben bir yerde devlet memuru olmaya çalışan biri değilim yada devletten maaş almaya çalışan daha ne istiyorlar bilemiyorum 2 gözümü yerinden sökeyim öyle mi verecekler sürekli ben şimdi il sağlığa itiraz etmek istiyorum bu süreç nasıl oluyor hastaneden raporu alıp il sağlığa dilekçemi veriliyor verdik diyelim il sağlık bana dönüş mü yapıyor yoksa gittiğim gün evrakları alıp değerlendirip hastanemi seç diyorlar bunu bile bir yardımcı olsa o kısım kaç gün sürüyor çünkü gideceğim hastaneden mhrs randevusu almak gerekirse diye soruyorum. Bir yazıda şunu okudum yanlış anlamadıysam raporum 45 süreli bana diğer hastane gitti sürekli 50 verdi veya sürekli 40 verdi bu durumda 3 üncü bir hastaneye gidiyormuşuz bunun nedenini tam olarak anlamıyorum ama iki rapor arasında oran farkı gibi bir neden den diyordu yazı böyle bir durum olmasının neden ilk hastane itirazmı ediyor benim oranım 45 sen 50 verdin sırf bu yüzden mi 3 hastaneye yönlendirme oluyor. Hastane itiraz etmezse 2 inci hastane oranı geçerlimi

Üst Alt