Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Son alınan ağır engelli değildir raporu ibraz edilmezse bakım maaşının durumu ne olur

merttaha

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Benim babam annem uzerinden evde bakim alıyor. Ancak söyle husus olustu annem 2006 yilinda %50 oranli ağır engelli raporu vardı ve maas baslandi . Ve akabinde aradan 5 sene geçiyor ve anneme yeniden rapor alındı bu sefer de %50 oranlı ancak ağır özürlü :hayır ibareli rapor veriliyor ve sosyal hizmetlere teslim edilmemiş bu durm tespit edilirse sizce ne olur !?

Benim bildiğim o rapor tatihinden itibaren ödenen bütün maaşlar faiziyle birlikte geri istenir. Ama o raporda 11 yıllık demekki sosyal hizmetler bildirilmeyince raporu sistemden göremiyor tekrar rapor çıkartıp onu hemen bildirirseniz belki ceza çıkmaz. Ağır engelli raporu alırsanız zaten maaşta kesilmez, almazsanız kesilir.

Eğer en son alınan rapor elektronik imzalı ise zaten bunun sorumluluğu size aittir en son aldığınız raporu bildirmeniz gerekliydi normal şartlarda pandemi den önce yılda 1defa eve gelip gelir belirlemesi yapılıyordu demek size hiç gelmemişler sonuçta rapor ıslak imza ise cezai duruma kalacaksınız

merttaha
2006da ilk maaş alıosunuz 5yıl sonra süre bitince yenılıonuz ama yenı rapor ağır engellı değil bunu bildirip maaşı kestırmenız gerekıodu 11 yıldır sistemde görunmemmesı ilginç.her zaman son alınan rapor geçerlı olur.peki siz 2011 den beri maaş almaya devam ettınızmı
engellının bakıcısı görünen adına ebm alan kişi tüm değişimleri bildirmekle mukellef babanız bildirmedıgı için ceza alabilirsinz
2013 den öncekıler affa ugruo dıe duymustum yanlış hatırlamıosam ama sonrası için ceza alırmsınız bilmıom

Ulusal engelliler veri bankasi işlenmemişti o yüzden

Evet henüz devam ediyor maaşları ama annemin aldıgi 2022 ayliğıni sorun eder mi agir engellinin hayır olmasi?

Ve ek bilgi ekliyim 1990 yilinda da tekrardan %40 oranında bağliyorlar bu nasıl mümkün oluyor anlamadım.

merttaha
2022 ye bi zararı olmaz agır engelli olmamasının.2022 de %40 ve üzeri rapor olsun yeterli ama ebm maaşı için tam bagımlı olması gerekıo

Üst Alt