Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Son anda raporda sorun var dediler ama aracı almış oldum!?

dinçkadir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar aracın parasını verdim satın aldım herşeyi yaptım aparat taktırdım bugün aradılar raporumda aparat olması yazması lazımmış. Vergi dairesi kabil etmemiş bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek arkadaş varsa yardım etsin

Aynı dert bendede var aracı aldım raporum onaylandı tertibat yaptiracaktım ehliyetime verilen 33 02 kodu türkiyede yapilmadiğndan dolayı ehliyeti tekrar değiştirmek için sağlık kurulu başvurdum sağlık kurulu da iptal oldu elim kolum bağlı bekliyorum. Senin durumuna gelince ehliyetinde kod varsa raporda ne alaka aparat anlamadım.

Ötv indirimi

Yeni aldiğım ötv icin raporda açıklama kısmında hiçbirşey yazmamislar.aldigim gün sorduğum da barkotlu olduğundan benim göremicem yönündeydi geçtiğimiz cuma günü vergi dairesinde kabul edilmedi rapor bende kalktim hastaneye gittim beni başından savdılar önce git dediler başka hastaneden çıkar yeni rapor 2 aylık emeğim boşa gitmesi sizi ezik görmeleri çaresiz kalmak çok kötü bir duygu.vergi dairesine gittim belki orasi yardimci olur diye ordanda olumlu bir sonuç alamadim.orda benim gibi rapor mağduru bir arkadaşa rastladım onunda açıklama bilgisi yazılmamisti bu süreci bilinçli yapıldığını düsünmeye başladım. bende araç aldığım bayiyi aradım burdan yardımcı olmalarını istedim ben çünkü raporu verirken 1 ay önce dedim teyit ettirin bu raporu bir eksiklik olabilir. Bir başhekim bulduk tanıdık biz düzeltiriz dedi.benim sormak istediğim e devlet imzali raporda düzeltme yapılabilir mi ve nekadar sürer bu iş daha. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Zor bizlere engel çıkartmak için ellerinden geleni yapıyorlar rapor üzerinde değişiklik yapmazlar tekrar sağlık kurulu girmen gerekir şu anda tüm sağlık kurulları ikinci bir emre kadar iptal bende bekliyorum ehliyet raporumu değiştirmek için

dinçkadir
Raporunuz %90 ın altında ise "sadece hareket ettirici aksamda tertibat gerekir" şeklinde açıklama olması şarttır.
Yönetmeliklerdeki güncel değişiklikleri takip edemeyen bayide de, raporunuz teyit edilmeden araç alımını gerçekleştiren sizde de biraz ihmal var.
Raporun alındığı hastaneden başka yerdeki herhangi bir başhekim o rapora müdahale edemez.

Ben sordum raporu aldiğimda aldığım yere ordakide ne verdiğini bilmeden karekodlu dedi sistemden görecekler dedi.ehliyeti yeni çıkarttım orda aparatlı araç kodu var.benim alamadığım orda aparatlı araç yazıyor ehliyet raporunda bunlar tekrar ötv için ayrı bi rapor istemeleri sadece işi yokuşa sürmek birde ben aldığım hastanenenin başhekim yardımcısına gittim o düzelte bilirsek düzeltiriz dedi bekliyom

Ben raporu teyit ettirdim 1 ay önce ozaman vergi dairesi birşey demediki araç gelince olay patladı

dinçkadir
Ehliyet raporları, sürücülerde aranacak sağlık şartları ve muayenelerine dair yönetmelik esaslarına göre verilir ve bunlar sağlık kurulu raporu değildir.
Bu yüzden ÖTV muafiyeti için ayrıca engelli sağlık kurulu raporu gerekmektedir.
Raporunuzda olması gerektiği belirtilen ibare keyfi olarak istenmiyor, ilgili yönetmelikte bu mevcut.
Bunu bilmek ve ona göre işlem yapmak bayinin görevidir.
Son değişiklik ile ilgili ÖTV uygulama genel tebliğindeki konuyla ilgili metin aşağıdaki gibidir :

"20/2/2019 tarihinden itibaren düzenlenen engellilik sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için raporun “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” değerlendirmesini içermesi şarttır. Bu tarihten itibaren düzenlenmekle birlikte söz konusu değerlendirmeyi içermeyen raporlara istinaden işlem yapılmaz."

Bu da ilgili resmi gazetenin linki :
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/08/20190810-8.htm

dinçkadir
27/Mart/2020 tarihinde Poliklinik ve Sağlık Raporları Hakkında Alınacak Tedbirler Konulu Duyuru Yayımlandı.

https://ohsad.org/poliklinik-ve-sagl...ru-yayimlandi/

Daha önce farklı bir konu başlığında yazmıştım.

Bu duyuruda 3 ve 4. Maddeler raporların uzatıldığına işaret ediyor gibi. Bu konuda uzman bir arkadaşımız yorumlamalı. Belki ilk 6 kuralına takılmaz da aracınızı alabilirsiniz.

@Akus
Sizin bahsettiğiniz konu süreli raporlar için. Burada sorun rapor süresi değil raporun gerekli ibareyi içermemesi.

Bir insan yazdığı raporun açıklamasını neden yazması dosya ötv için açıldı zaten bilerek yapılıyor bence insanları bezdiriyorlar.altı üstü 1 sayfa ya raporun sonundada açıklama kısmını doldurun yazıyor birde aldığım gün sormasam gam yemem ya inanın ehliyet içinde aynı hastaneden aldım. Ordada bana kapalı zarfta bir rapor teslim ettiler bunu il sağlık kurumuna götür dediler götürdüm ordaki çalışan zarfı açtı inanmassinız zarftan onsayfasinda benim adım soyadım 2 sayfası başka birine ait kadın bana dediki başka birininkiyle karışmış ama buraya gelicek dedi oda. mecbur düzeltirim dedi😃yani bu süreç ocak 8 de başladı sene olmuş 2020 biz hala 20 sene önceki gibi binalar aletler etrafımız değişmiş ama bu memurlar değişmemiş bütün hepsi aynı değil ama hastaneye giden bilir ancak bunlar halka ıyi davranmıyorlar.bizlerde işimiz olsun bitsin diye kuzu gibiyiz hastanelerde. Kafa degişmedikçe bir şey degişmiyor. Allah hastanelere düşürmesin.

dinçkadir
Malesef işini baştan savma yapanlara sert yaptırımlar uygulanmayınca düzgün yapanların sayısı gün geçtikçe azalıyor.
Siz sağlık kuruluna zaten ÖTV muafiyeti için başvurdunuz ve engeliniz de hareket ettirici aksam üzerinde özel donanım gerektiriyorsa yönetmeliğe uygun rapor düzenlemeyerek onlar hatalı işlem yapmış oluyorlar. Başhekime kadar çıkın, yukarıda ilgili tebliğin resmi gazete linkini de verdim, ona göre hatalı işlem yapıldığını belirtin ve düzeltilmesi konusunda ısrarcı olun. Gerekirse Sağlık Bakanlığı ve Cimer'e şikayet edeceğinizi de ekleyebilirsiniz.

dinçkadir
Ufukalp
Arkadaşlar malesef aynı olay benim başımada geldi inanın tamamını yazmak iştesem içimdeki sitem ve başıma gelenler 5 sayfayı doldurur.kısaca şöyleki ben ilk önce işim saglam olsun diye vergi dairesine gittim sordum ufuk beyin dedigi gibi hareket ettirici aksam acıklaması mutlaka raporda acık bir şekilde yazacak dendin sonra hastaneye ötv indirimi için rapora başvurdum cıkan raporda ne yazsa begenirsiniz agır işlerde calışamaz yani utanmasam aglayacaktım öyle sinir oldumki gittim saglık kuruluna bu benim istedigim rapor degil dedim Allahtan hatalarını kabul ettiler ve heyete girmeden 10 gün içinde kareket ettirici aksam gerekli ibareli yeni raporumu çıkarttılar eski rapor içinde il saglıga yazı yazdılar ve yanlış raporu sildiler.sizde saglık kurulunda sekretere yanlışlıgı düzeltmeleri için ısrarcı olun bu arada not şuan size verdikleri raporun en altında küçük yazılarla acıklama kısmına hereket ettirici aksam yazısının acıkca yazılması gerekiyor diyede bir not var bilginiz olsun.ufuk beyin paylaşımları güncel ve acıklayıcıdır paylaşımlarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum

engelli sağlık raporu için baya bi engellerle karşılaşarak rapor çıkarıyosun, oradan ehliyetin değişecek o ayrı bi dert ya arkadaşlar araba alacağız ( bedava değil ) araç bedelini ,kdv sini ödüyorsunuz. ve sadece ötv muaf olmak için adeta bir sürü insanın kapris ve vurdum duymazlığını çekiyoruz sanki herkes bizim hakkımız olan rapor ve indirimi vermemek için ayrı bi yarışa giriyor .sonra da diyorlar ki bu devletin engelli kişilere hayatını kolaylaştırmak için yaptığı bir hizmet.hakkımız olan hizmeti almak için illa canımızdan bezdirmeniz mi gerekiyor.
vereceğiniz bi ötv indirimi ben doğuştan sağ koldan brakial pleksus engelliyim daha rapor çıkarma aşamasındayım Allah yardımcımız olsun ...

Ufukalp
Ufuk bey merhaba size bir sorum olucaktı yeni bir araba alma arefesindeyim eski aracımı satıyorum müsteriside hazır sorum şu arabanın e devleteki muafiyet tarihi 27.04.2020 ruhsattaki tesci tarihi 07.05.2020 buna göre 5 yılı ne zaman dolduruyorum aracı ne zaman satabilirim
Saygılarımla

Geçtiğimiz ay aldım aracımı. Raporum 2014 yılında alınma. İşlemlere başlamadan öte için rapora başvurayım dedim çünkü eski raporda öte ile ilgili hiçbir değerlendirme yoktu. Ancak eğer hastalığın değişmemişse rapor yenilenmiyor. Mevcut raporla sorunsuz aldım aracı. Yeni ehliyetimi aldım yanında da açıklama vs yazmayan raporumu verdim. Sol kol brekiyal pleksus.

YUNUS YURDAKUL
O detaydan emin değilim. Hiç ÖTV muafiyetli araç alıp satmadım, ÖTV muafiyeti kapsamında değilim. Bunu yaşayarak tecrübe etmiş biri cevaplarsa daha iyi olur.
yunusyildiz
ÖTV muafiyeti için aranan söz konusu ibare son ÖTV uygulama genel tebliği ile 20.02.2019 tarihinden sonra alınan raporlar için mutlak şart olarak koşulmuştur. Aynı tebliğde bu tarihten önce alınmış raporlarda engel durumu dolayısıyla özel donanım gerektiği açıkça belli oluyorsa raporda özel donanım ibaresi yer almasa da ÖTV muafiyeti tesis edilebilir denmektedir.
Dolayısıyla sizin raporunuz bu tarihten önce olduğu için söz konusu ibarenin aranmaması normal.

Üst Alt