Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Son aylarda sigortanın düşük yatırılması emekli aylığını ne kadar etkiler?

tanerimo

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba sayın oturanboğa ve arkadaşlar
ben yaklaşık 1 sene önce özel bir şirket tarafından işten cıkartaldım ve tazminatımı aldım , benim brüt ücretim yüksek mertebeden hesaplanıyor ve yatırılıyordu.
ancak emekli maaşı bağlanabilmesi için 2 sene daha beklemek zorundayım.
bu süre zarfında yeni bir işe girdiğim vakit ve maaşım asgari ücretten yatırılırsa 2 sene sonra emekli oldugum zaman alacağım emekli maaşı düşermi.yani eski işime göremi hesaplanacak yoksa yeni girdiğim işteki asgari ücret üzerinden mi hesaplanacak ?
yani öğrenmek istediğim emekli maaşı neye göre hesaplanıyor ?
yardımlarınızı bekliyorum.cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

2 sene düşük ssk primi yatırmak maaşınız etkiler sakın yapmayın Ali TEZEL'in bir yazısı vardı onu ekleyecektim ama bulamadım ...

Benzer bir problem bende de var.. Prim günümü doldurmama 5 ay kala işten ayrıldım. Sadece bu 5 aylık süremi dışarıdan asgari ücret üzerinden yatırsam emeklilik maaşımda çok fark olur mu ?

Çok fazla etkisi olmaz ozgurse. Ki zaten yapacak bişey de yok...

ali tezel geçen gün tv de 1 ekim 2008 den sonra sgk ya düşük pirim yatırılırsa emekli olunca daha düşük maaş baglanacagını söyledi yanlış anlamadıysam.

Doğru. Ama ozgurse'ninin durumuna özel olarak, son 5 ay o kadar fark etmez...

Son 2 sene için ise fark eder tabii. Ama 2000 tl'den 600'tl'ye düşmek gibi bir durum yoksa, o bile çok fark etmez emin olun. Çünkü, her yıl için ayrı bir hesaplama söz konusu... Çok karmaşık hesaplar olduğu için ben bişey anlamıyorum.

Maalesef doğru,2008 10.ayından sonra aynı primden yatırmaya devam etsen dahi düşüklük oluyor.Eğer prim gün dolmuş yaş veya hizmet yılı bekleniyorsa imkanı varsa prim ödemeden bu zamanı geçirmek en akıllıcası.Sağlık hizmetini ailenin diğer ferdinden alarak bu problem çözülebilir.Bu konuda bir tanıdığım eşini asgari ücretten sigortalı olarak gösterdi sağlık hizmetinden öyle faydalanıyorlar,prim gün hizmet yılı olarak fazlaca var.
Yaşına 2 sene daha var. Bu 2 seneyi 1600 tl den dahi gösterse maaşında 350 tl kadar düşme oluyordu. 2008- 10 aydan sonra Daha önce asgari ücretten emekli olan biriyle aynı maaşı alabilmesi için 1650 tl nin altında prim yatırmaması gerek. Maaşı yüksek birinin primleri tavandan yatarsa her çalışılan yıl için 2 tl artıyor.
Çok karışık ama basitce anlatımı böyle

ali tezel tv de çalıştıgı her ay 2-3 tl gibi emekli olunca alacagı maaş ı düşük alacak dedi sizin söylediginiz yıl burda bahsi geçen aylık yani 1 ekim 2008 sonrası yatırılan düşük primler .

efsane1

Üst Alt