Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Son çıkan heyet raporu eski sürekli olan raporu geçersiz kılar mı?

Eumut

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
...2009 tarihli %94 özürlü sürekli raporumuz var sonrasında sandalye için başvurduğumuzu düşündüğümüz( çünkü hatırlamıyoruz) 2010 tarihli %77 Oranlı raporumuz var.2015 te vasi tayini için mahkemeye verdik ve olumlu sonuç aldık 2016 Mart ayında bölge hastanesinden %94 raporun üzerine araç aldık .hastamız 1,5 senedir vefat etmiş.perşembe vergi dairesi tebligatı aldık.müdür beyle konuştuk 2 yol varmış.1. Uzlaşmaya gitmek 30000 ana para ceza faizle 60000 buluyor uzlaş mayla 35 civarı olabilirmiş.2. Yol Mahkeme mahkemeyi kazanırsak borç sıfırlanır kaybedersek hiç indirim olmadan hepsini ödemek zorunda olacağız ...not hastamız yatalak,evde bakım hastası,bakım maaşı ve özürlü maaşı olan son iki senesini mama ile beslenen ayda bir mama hemşiresi olan ve evde bakımın ayda bir geldiği biriydi...%77 daimi olan %94 raporu geçersiz kılarmış... lütfen bu konuda ne yapılabilir çok zor duruma düştük herkese saygılar

Eumut
Malesef evet geçersiz kılar.
%94 oranlı rapordan sonra %77 oranlı rapor alınınca eskinin bir hükmü kalmaz, onunla yapılmış olan işlem usulsüz işlemdir.
Vergi dairesi müdürünün dediği doğru malesef.
Mahkemeden de bir şey çıkacağını pek sanmıyorum.
%94 oranlı rapor ile araç alıp ondan sonra oranınız düşmüş olsaydı ve vergi dairesi yine de ÖTV yi geri isteseydi o zaman mahkemede haklı olabilirdiniz.
Ama siz geçerliliği kalmamış eski raporla işlem yapmışsınız.

Ufukalp bey ilginize tşk ederim %94 sürekli raporumuz var %77 ilk rapora itiraz edemezmiyiz edersek mahkeme bilir bilir kişi heyetini hastaneye gönderip rapor taleb edemezmi Doktorların görüşü hastane kayıt ve yapılan işlemler sonuçta iyileşme ihtimali olmayan çok ağır hasta .... çok tşkler

Ufukalp açıklayıcı olmuş teşekkürler

Son düzenleme:
samedo99
Evet yanlışınız var.
Siz süreli olan son raporunuzun bitiş tarihinden itibaren raporsuz hükmündesiniz, daha önceki sürekli raporunuzun hiç bir geçerliliği yoktur.
Onunla işlem yapmış olmanız o işlemin doğru ve geçerli olduğunu göstermez.
Bakın yukarıdaki arkadaş eski raporuyla ÖTV muafiyetli araç almış, kimse de yok olmaz dememiş, çünkü doğru düzgün bir kontrol mekanizması yoktur.
Ama sonradan yeni raporu tespit eden vergi dairesi, başta ödenmeyen ÖTV yi geri istemiş.
Buyurun onlara da söyleyin eski raporun geçerli olduğunu.
Alınan her yeni rapor eskisini hükümsüz kılar, oranı, süresi ne olursa olsun, nokta.

samedo99
Ben bir şey demiyorum daha, söylediğim şey tartışma gerektirmeyen bir gerçek, inanır ya da inanmazsınız sizin tercihiniz.
Vergi indirimi konusuna gelirsek;
Nasıl ki eski geçersiz rapor ile araç alan kişinin yeni raporunu vergi dairesi görmemiş ve ÖTV muafiyetli aracı vermişse, sizinki de aynı şey.
Ha vergi indirimini henüz yeni raporu çıkarmadan önce aldı iseniz bu kazanılmış hak olur ve geçerlidir. Ama yeni rapor ile hükmü düştükten sonra eski rapor ile almışsanız malesef.
Bari fazla dillendirmeyin de vergi indiriminizin ve 4A lı iseniz emekli olduğunuzda emekliliğinizin başına bir şey gelmesin.
Ben neden asli olmayan bir şeyi savunayım, benim ne çıkarım olabilir, amacım ne olabilir ?
Arkadaş soru sormuş ve cevaplamışım, yanlış bilgi diye müdahale etmişsiniz. Yapacak bir şey yok tabi ki istediğiniz şekilde inanabilirsiniz.

Teşekkürler

Son düzenleme:
Raporun Aslı bizde yoktu hastaneden araç almak İçin aslını istediğimizde hemen 2009 tarihli %94 verildi. 2010 tarihli %77 rapordan haberdar olsak %100 heyet raporu almak içten bile olmazdı. Sonrası bayiye veriyorsun oda vergi dairesine oda hastaneden okeyletmeden alabilirsin diyor...bunun farkında olan kim bunu yapar?biri dışardan sahte rapor yapacak gidip hiç takılmadan araç alacak ... çok saçma mekanizma

Hastane vermek istemiyor o yüzden birde doktor ters biri ise olumsuzluklar oluyor evet başına geldi çünkü

Vergi dairesindeyken benzer çok dosya vardı.her ilde bir engelliler derneği mevcut ve o kadar benzer dernekler var yokmu bir babayiğit bakanlıkla iletişime geçip arkadaş böyle bir sıkıntımız var bu konuda bir yasa yada her neyse diyecek????

Sizin her iki raporunuzda araç almak için uygun siz neyden sikayetcisiniz anlayamadim

Daimi olan yenisi geçersiz kiliyorsa benimde daimi olan yenisini geçersiz kiliyor ozaman yada sürekli raporun varken yeni heyet hiç olmaması gerekirdi ufukalp dediği gibi sistem değişik

Samedo99 bey 2009 tarihli %94 rapor üzerine 2016 da araç aldık.2010 tarihli %77 raporumuz varmış.bu durumda eski Yani 2009 tarihli %94 geçersiz oluyormuş.şimdi vergi dairesi ÖTV faiz ve cezasıyla geri istiyor.sorun bu Kardeşim🙂

Yeni raporu ibraz et kendilerine sorun çözülür bnce

samedo99
Hâlâ anlamadınız, yeni rapor zaten %77 ve bununla ÖTV muafiyetinden faydalanamıyor, nasıl çözülüyor ?

@samedo99
Hâlâ anlamadınız, yeni rapor zaten %77 ve bununla ÖTV muafiyetinden faydalanamıyor, nasıl çözülüyor ?

Pardon ben malul ile karıştırdım sanırım 😏 haklısınız 👍

Ufukalp ayrıca ben vergi indirimini alırken zaten hastaligim ile ve askerlik ile tüm belgelerimi verdim uygunsuz birşey olsa zaten onaylamazlardi lütfen kafa karıştırmayın ve eski mesajları silin teşekkürler

samedo99
Ben kimseye özel bir şey yazmadım, yazdıklarım herkes için geçerli genel kurallar.
Geçerli ve güncel bilgiler paylaşmak bilgilendirmektir. Kafa karıştırmak asılsız ve uyduruk bilgilerle olur.
Söylediklerimi kafa karıştırıcı asılsız şeyler olarak görüyorsanız inanmaz geçersiniz, kafanız da karışmaz.

Üst Alt