Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Son düzenlemeye göre nefroloji oranları nedir?

hastane

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yeni nefroloji engel oranları nasıl olacak

Yeni yönetmeliğe göre şöyledir:
ÜROGENİTAL SİSTEM
NEFROLOJİ

Nonnefrotik proteinüri (mikroalbüminüri) ile seyreden nefropatiler, 6 ay süren tedaviye cevapsız ve glomerüler filtrasyon hızı normal15
Nonnefrotik proteinüri (1 gr/gün altında) ile seyreden nefropatiler, 6 ay süren tedaviye cevapsız ve glomerüler filtrasyon hızı normal25
Nonnefrotik proteinüri (1-3.5 gr/gün arasında) ile seyreden nefropatiler, 6 ay süren tedaviye cevapsız ve glomerüler filtrasyon hızı normal40
Nefrotik düzeyde proteinüri (>3.5 gr/gün) ile seyreden nefropatiler, 6 ay süren tedaviye cevapsız ve glomerüler filtrasyon hızı normal60
Kronik böbrek hastalığı
Evre 1 (GFR> 90 ml/dk) 25
Evre 1A 40
Evre 1B 50
Evre 2 (GFR 60-89 ml/dk)30
Evre 2A 40
Evre 2B 50
Evre 3 (GFR 30-59 ml/dk)50
Evre 3A 55
Evre 3B 65
Evre 4 (GFR 15-29 ml/dk)70
Evre 4A 70
Evre 4B 75
Evre 5 (GFR <15 ml/dk, hâlen renal replasman tedavisi [hemodiyaliz, periton diyalizi] başlanmayan hasta)80
Evre 5A 80
Evre 5B 85
Renal replasman tedavisi (hemodiyaliz, periton diyalizi) gerektiren kronik böbrek hastalığı90
Böbrek nakli
GFR> 30 ml/dk70
GFR 30 ml/dk’nın altında olan böbrek nakli hastaları, kronik böbrek hastalığının evresine göre değerlendirilir.
Nefrektomi - bilateral90
Fanconi sendromu, Hafif-orta kalıcı renal tübüler hastalığa bağlı bozukluklar, 6 ay süren tedaviye cevapsız30
İleri kalıcı renal tübüler hastalığa eşlik eden, en az 6 aylık tedavi altında ve 3 ölçümde serum potasyum <2.5 mEq/L ve/veya pH <7.30 ve/veya serum bikarbonat <15 mEq/L ve/veya serum fosfor <1.5 mg/dl ve/veya serum magnezyum <1 mg/dl50

Anladım

Peki Nefrploji engelli oranları sağlık kurulu heyetinde nasıl yapılır bilen varsa acil bilgi verirmisiniz

nefroloji oranları

Hipertansiyon ve diyabet tip2 hastasıyım ayrıca tiroid için ilaç kullanıyorum
Dahiliye doktoru nun istediği 24 saatlik idrar sonucu proteinüri teşhisiyle nefrolojiye yönlendirildim
2 aydır nefroloji takibindeyim, ilk test sonucu
Kreatin (24 saat) 2280 mg/gün
Mikroalbumin (24 saat) 398.2 mg/gün
Mikroprotein (24 saat) 813.4 mg/gün

pazartesi 2. 24 saatlik idrar vereceğim. ve rapor macerama başlayacağım.

güncel Kreatinin 1.42 mg/dL eGFR 61,34

sorularım. güncel özür oranlarına göre kronik böbrek hastalığı Evre 2(GFR60-89 ml/dk) 30-50 arası oran alıyor bunun için 6 ay beklemek mi gerekiyor?

boy 165 kilo 107 vki :39,7 çıkıyor 40 a tamamlıyorlarmı

Raporda tansiyon (klas2)20 diyabet 20 kbh 40 obezite 20
alabiliriyim

Selamlar,

Söyleyeceğim ilk şey:Böbreklerine çok iyi bak!Rapor mapor önemli değil.Böbreğini koruman için ne gerekliyse onu yap.
Ben 20 senelik Tip 1 diyabet ve 1 senelik tansiyondan sonra böbreklerimi bitirdim.Nakil oldum.

Şu an ki kreatinin ve gfr değerin çok iyi.Eğer iyi bakarsan seni çok uzun yıllar götürür.Bu değerlere doktor ne oran verir hiç bir fikrim yok.Vermeyebilirde.

Geçmiş olsun.

rapor macerama zorlada olsa randevu alarak başladım.
dahiliye doktoru ht 10 verdi diyabet tip2 ve hipotroid de var dedim ilaç raporu getirirsen eklerim dedi.
En yakın eczaneden rapor ve ilaç çıktılarını aldım, götürünce sisteme ekledi, nefroloji takipliyim deyince nefroloji görüşü uygundur yazdı,
(ht 10 dm tip2 20 hiptiroid 10 toplam 35 ), kurula oradanda nefrolojiye gittim, son 8 aylık tahlillerim yanımdaydı. (3 aydır nefroloji takipliyim) nefroloji evre1 dedi eGFR oranına bakarak

dahiliye 35
nefroloji kbh evre1 den 25 verdi ve kurul toplam %51 dedi , kuruldan salı günü gelir raporlarınızı alırsınız dediler.

fakat
boy kilo ölçümü yapılmadı 165/108 kg vücütkitle endeksi 39,7 den 20
hipertansiyon da proteinüri ile klas2 den 20 vermeleri gerekirdi verilmedi. bende kurcalamadım.

İyi günler size bir sorum olacaktı;
Geçen sene bir böbreğim alındı. Diğerinde 24 saatlik idrar tahlillerim şu şekil;
Kreatin: 1.3
Idrarda kreatin: 49.8
Kratinin klerensi: 59.6
6 ayda bir takip dedi doktor. Her sene 1.5 2 geriler böbrek dedi. Şimdi ben tek böbrek ve bu durumdan rapor alablir miyim?

Selam şimdiden bilgi yazanlar için teşekkür ederim ben geçen yıl sol böbreğim alındı şimdi sag böbreginde protein kaçagı mevcut ve 4ml taş var aynı zamanda 4 yıldır yüksek tansiyon ve tıp 2 şeker hastasıyım engel oranı ne olur

Obezlikten 20 verir annemede verdi 107kilo

Tiroitten ameliyat oldunsa onada veriyo

Ekiprizler elinde olcak

Üst Alt