Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Son emekli maaş artışları hakkında ne düşünüyorsunuz?

MRM

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
1
malum bugün emekli maaş zam oranları açıklandı. 4/A ya bağlı bir emekli %25,48 enflasyon zammı açıklandı. 1.500 TL alan 2,500 TL oldu %70 zam şimdi sizce bu adaletlimi. öncelikle keşke en düşük maaş 5 000 Tl olsa ama şöyle bir durum var ben herkes 200 bin matrah ile emekli olurken ben 600 bin matrahla olmuşum ve 3 katı vergi vermişim devlete ama gel gör ki 3600 günle emekli olan kişiyle 7000 gün prim ödemiş kişi biri 2,700 biri 2,500 maaş alacak sizce bu adalet mi?

MRM Üstad bunun türkçesi yolcudur abbas bağlasan durmaz. Bende senin gibi kaybedenlerdenim tabi ki insanlar hayatını idame ettire bileceği bir maaş alsınlar(en düşük asğari ücret civarı) ben7,000 bin güne 18.5 yıl asğari ücretim 2,5 katına yakın aylık pirim ile 1 milyon lira üzerinde prim ödemişim bana bağlanan 3,863 tl + 154 tl de ek ödeme şimdi soruyorum nerede adalet ve kalkınma p......

Bence konuya hakim değilsiniz daha önceki en az 1500 TL maaş ödemesi gerçek maaşı mesela 1200 TL ama en düsuk maaş 1500 TL olduğu icin 1500 TL alıyordu ama alti aylık zamlar 1200 TL üzerine geliyordu ne zaman ki gerçek maaşı kişinin 1500 TL ye ulaştı o zaman 1500 un üzerinde maaş alınıyordu sanırım yine aynı mantık olacaktır diye düşünüyorum

adaletmi hahahah öpüldünüz beyler bayanlar daha biz bu kafa ile şey kılı ağızda ampul oldukça bizi patlatan çok olur diye düşünüyorum adaletsizliği hırsızlığı öğrendik milletçe sessizliği öğrendik bunlardan adalet beklemeyin benim 990bin matrahım var verilen komedi parası daha ilk günden ne verildi ise alındı

@karabil07Banada diyorsanız!
Kusura bakmayın 10 sene sendika şube yönetiminde aktif görev almış ve iş yeri baş temsilciliği yapmış biri olarak benim konuya hakim olmama ihtimalim yoktur diye düşünüyorum.

ben ta 2014 te emekli oduğumda 750 tl gibi bağlanmıştı enflasyon farkları ile yıllar sonra 2100 tl ye kadar çıktık.yeni emekli olan veya 1500 tl alan bizden daha karlı ve şanslı çıktı bu nasıl adalet..onlara 1000 tl bize 400 tl

@turan1977
sorun zaten o bu kul hakkı değilde ne

@cabbarehlinamus
aynen üstad öyle 20 seneden fazla finans sektöründe çalıştım yaklaşık en üst düzeyde vergi ödedim en son emekli olmadan kesilen vergi benden 3,500 civarıydı 2015 de emekli oldum emekli maaşım asgari ücretin yaklaşık 2,5 katıydı şimdi nerdeyse eşitlendi. dolar olarak söylemiyorum bile o zman 800 900 dolar arasıydı bunun neresinde adalet bu kul hakkı değil mi yeninen

Üst Alt