Arkadaşlar babam son evre (terminal dönem) Koah hastası normal solunum yolu ile aldığı nefes yeterli olmadığı için boğazından trakeostomi ve tüpü ile evde oksijen kondansatörü ( oda havasının oksijen yüzdesini arttırmaya yarayan cihaz) ve ev tipi ventilatör ( kendi solunumu yetmeyenler için solunum desteği cihazı) kullanıyor . Babamın cihaz alımları için ve ilaçları için raporları var . Bu güne trafik kazası fobim olduğu için pek araç alma niyetim yoktu (ehliyetim var) fakat babamı hastalığı nedeniyle artık araç almam zorunluluk oldu zira başkasına dilenmekten bıktım bu sebeple alabileceğim 2. el araba bakarken bu gün bir arkadaşım baban hasta rapor alırsan çeşitli vergilerden muaf olur uygun fiyata sıfır araba alabilirsin dedi bende internette inceledim sanırım en fazla % 80 rapor veriliyormuş lakin % 80 rapor uygun değil zira sanırım o zaman arabayı babamın kullanması filan gerekiyor ama benim babam solunum sıkıntısı nedeniyle bırakın araba kullanmayı arabaya kadar bile gidemez bu yüzden benim kullanmam gerekiyor bunun içinde % 90 rapor ile araba almam gerekiyor acaba benim bilmediğim herhangi bir şey varmı beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim