Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Son yoklama sonrası ortaya çıkan hastalığım sebebiyle sevk isteme hakkım var mıdır?

caner85

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Geçen sene 4 yıllık lisans mezunu olarak son yoklama ve son muayenemi yaptırıp 2 yıllık tecil hakkımı kullandım.
bundan 6 ay öncede tip 1 diabet hastalığına yakalandım, dolayısıyla son muayenemi yaptırırken bu hastalığım mevcut değildi. doktorum kesin bir dille bu hastalığın askerliğe muafiyet sebebi olduğunu söledi.
fakat ben son muayenemide olmuştum bu hastalığım yokken. ve tecilim ekim 2010 da sona eriyor.
Bu kronik hastalığım sebebiyle sevk tarihime kadar tekrar askeri hastaneye sevk isteme muayene olma hakkım var mıdır (ki olmalıdır diye düşünüyorum) ve bu ne şekilde olacaktır..

Beni detaylı bir şekilde aydınlatırsanız sevinirim..

Teşekkürler..

Yapmanız gereken askerlik şubesine gitmeniz ve tecil hakkınızı bozdurarak tekrar dan muıayeneye alırlar..
Tabiki giderken yanınızda hastalığınızla ilgili gerekli belgeleride götürün,askerlik şubesinde yapılan tethiklerden sonra sizi gataya sevk ederler ordan alacagınız rapor sizin askerlik yapıp yapamıyacagınıza son noktayı koyar....

Çok Teşekkürler, peki tecilimi bozmadan tecilimin bitmesini bekleyip bittiği andada sevk zamanım gelmeden hastalığımı belirtip hastaneye sevk isteyebilirmiyim? Bölede olabilir diye düşünüyorum, sizce?

Özel mesajınıza cevap yazdıktan sonra konunuzu gördüm. Doktor kesin bir dille askerlikten muafsın dediyse, askeri hastanedeki doktorlar da paralel bir karar alacaklardır.Büyük ihtimal askerliğe elverişli değilsiniz.

Bence tecilinizi bozdurmadan önce bir askeri hastanenin danışma biriminden bilgi alabilirsiniz.Ben kendi sorunumda son muayeneden sonra tekrar muayene hakkımız var mı diye araştırmadım.Özel mesajımda da belirttiğim gibi askerlik esnasında muayene oldum.Varsa askeri hastanelerde tanıdığınız birisi, sizi yönlendirip yardımcı olabilir.Son muayeneden sonra bir kişi 2 sene tecil hakkını kullanıyor.2 sene içinde insanın başına türlü kaza bela gelebilir.Bence tekrar muayene hakkı olmalı diye düşünüyorum.Umarım vardır..Aksi takdirde askere gittiğiniz ilk gün rahatsızlığını beyan edin ve askeri hastaneye sevkinizi talep edin.Raporu yine alırsınız ama en iyimser tahminle 2-3 hafta askerlik yaparsınız.Sonuçta bu resmi işlemler hop deyince olmuyor.O 2-3 hafta da sizin için sıkıntı olur..

Bu kanundan anladığım kadarıyla dediğim gibi oluyor, tecil bitene kadar düşünücez artık bakalım:S

T.S.K SAĞLIK YETENEĞİ YÖNETMELİĞİNDEN;

SON YOKLAMA DIŞINDA YAPILAN SAĞLIK MUAYENELERİ, Madde 7 - (Değişik madde: 16/06/2008 - 2008/13831 S.Yön/4.mad)
Son yoklamada arıza ve hastalıkları gözden kaçanlarla, son yoklama ile sevk tarihi arasında geçen sürede hastalananlar ve askerlik meclisi son yoklaması dışında yoklaması yapılacakların (yoklama kaçakları dahil), muayeneleri asker hastanelerinde, asker hastanesi veya askeri tabibin bulunmaması halinde resmi sivil sağlık kuruluşlarında bulunan tek tabip tarafından yapılır. Sağlık kuruluşlarına sevkten önce, Yükümlülere Yoklamalarda Uygulanacak Sağlık Durumu Hakkında Bilgi Formunun doldurulması sağlanır.

Hımm bu maddeye göre, demek ki son muayene sonrası tekrar muayene imkanı var.Sizi ikamet ettiğiniz adrese en yakın askeri hastaneye sevk ederler ve muayenenizi olursunuz.Askerlik şubenize başvurun, oradan bir yönlendirme olmazsa, size en yakın askeri hastaneye gidin, nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini öğrenin..Geçmiş olsun..

Selamlar

Tecil olayı hakkında bilgim olmasada kesin olarak şundan eminim:Tip 1 şeker hastaları askerlikden muaf tutuluyor.

Bağlı bulunduğun askerlik şubesine git oradan seni yönlendirirler.

caner85;

süreç üstte yazdığın mevzuat gibi dostum. ben yoklama kaçağı olarak gittim ve resmi kurumlardan verilen raporlarımı sundum. fakat askeri hastanedeki hekim bir de Vep testi testi istedi yarın onuda yaptırıp onu sunacagım ardından da kurula sevk edecek( bağlı oldugum askerlik şubesimi olur artık Gata mı olur bilmem).
ama şunu söylemeliyim ki tecil bozmadan herhangi bir işlem yapılmıyor ,gözle görülür bir rahatsızlık olmadığı sürece. (felç bir uzvunu kaybetmek gibi). benim rahatsızlığım ambliyopi (göz tembelliği) olduğundan seninikiyle bir alakası olamasa da yine söyleyim dedim.
umarım istediğin gibi olur herşey...

Üst Alt