Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonda kulandıktan sonra tekrar idrar kaçırması nasıl önlenebilir?

asill3333

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
3 yasında meningosel hastamız var. tak yapıyuruz. hislip plus sonda kulanıyuruz.
tak yaptıktan sonra cocuk aglarsa öksürürse tekrardan idrar kaçiriyur. yada annesi wc ye götürüyur kendini sıkınca idrar yapabiliyur .bu yüzden kafamız cok karışik.
bize yardımcı olabirseniz seviniriz.

ben dede aynı olay oluyo hemsıreye sordugumda bana tam bosaltamıyorsun demekkı demıstı tak yaptıktan sonra bıde wc gıt dedı bende bobrege gerı kacma oldugu ıcın kalabılıyo sizinde mı oyle bılmıyorum cok buyuk bı sorun oldugunu sanmıyorum yınede sızı tak ı oneren doktorunuza danısın ıstersenız

anne hastanede tak kulanumı megitimi aldı yani orada bir sorun yok

benim kızımda da aynı rahatsızlık var.ege ünv.sinde mesane boynuna botoks uygulandı.4-5 ay idrar kaçırması olmadı.fakat sonra gene başladı şimdi 9 yaşında hala bez kullanıyor.şubat 2010 da mesane büyütme ameliyatı olacak.böbreklerinde geri kaçak var.inşallah bundan kurtulacak artık bez kullanmayacak.geçmiş olsun

idrar kaçıyorsa bilki iltihap vardır .kültür testi yaptırmalısınız.doktor ona göre antibiyotik verir.ben kendimden biliyom.gerisi siz kalmış.geçmiş olsun..

• Mesaneyi tam boşaltamıyor olabilir misiniz? Kateteri yeteri kadar itmiyor olabilir misiniz? Ve, madem kendisi mesaneyi boşaltabiliyor, TAK yaparken de mesaneyi boşaltmak için ıkınabilir diye düşünüyorum.
  • Sıvı alımını zamansız yapıyor olabilir misini? Yani, TAK yaptıktan sonra 2-3 saat sıvı almamak (ya da çok az almak) gerek. Zira amaç 4-5 saatte bir TAK yapmaktır.
  • Çocuk kendisi işeyebiliyorsa: 1) işerken böbreklerin zarar görmediğinden, yani iç basınçla böbreklere idrar kaçmadığından emin olmak için mutlaka ürodinami yaptırın, 2) işediğinde mesaneyi tam boşaltıp boşaltamadığını anlamak için, işedikten sonra TAK yapın. O TAKta ne kadar idrar çıktığına bakıp mesanede ne kadar idrar kaldığını anlayabilirsiniz. Ve eğer çok az kalıyorsa (kendisi mesaneyi %70-80 boşaltabiliyor, sadece %20'si içerde kalıyorsa) o zaman sık sık çocuğun kendiliğinden işemesi ve TAK sayısını günde 2'ye düşürmek çok daha avantajlı olacaktır. Böylece enfeksiyon riskini de daha bir azaltmış olursunuz.

şimdi bir örnek vereyim cocuk gece tak yapildıktan sonra uyuyur sabaha kadar gece yatıktan sonra tak yapmıyuruz ama sabah kalktıgı zaman bezi dolu yani öyle dolmuşki bazen dişarı tasiyur anlamadıgım nokta gece uyurken idrarını nasıl yapiyur

:) Hani Vizontele'de vardı ya, "madem yayını yakalayamadınız neden ataş yaktınız" diyordu biri belediye başkanına, belediye başkanı da, "E üşüdüük!" diyordu. :) Onun gibi olmuş sizinki de :)
E mesane dolmuş ondan taşıyor :)
Demek ki sıvı tüketimini kötü ayarlıyorsunuz. yani yatmadan önce fazla su içiyor çocuk ve gece de TAK yapmadığınız için mesane taşıyor...
Kesinlikle gece uyanıp TAK yapın bir kez. 24:00'da yapıp yatıyorsanız, sabaha doğru 05:00'da kalkııp TAK yapın. Bu her anlamda çok çok çok yararlıdır. Üşenmeyin ne olur. Daha sonra daha çok bunalacağınız durumlar olmasın istiyorsanız uykudan küçük bir feragat kaçınılmaz...

selam,
mesane bazen pozisyona bağlı olarak uzanılıp, yatıldğında daha fazla idrarın birikimine sebep olabilir. Gece de tak yapmanızda fayda var. öksürüp aksırırken idrar kaçırma varsa mesane kasının zayıflığı söz konusu olabilir. Yetişkinlerde kegel egzersizleriyle bu kasın kuvvetlenmesi sağlanabilir.

Üst Alt