Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonda mı zarar verdi? Sistoskopi nasıl bir şeydir?

portakal suyu

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,

ben geçen yıl boyun bölgesinden c2-c5 ti sanırım ameliyat oldm 1 gece yoğun bakımda kaldım. bi baktım idrar bölgem şiş ve baasınca acıyo. erkek hemşireye dedim ki idrarım sıkışmış ee yap demez mi. e dedim sonda çekiyo zaten ben nasıl yapayım. sonra kadın hemşire geelip torbayı yanlış takmışlar dedi ve torbayı çıkarıp sondanın ucuna büyük enjekör takıp idrarı çekti. tam 5 enjektör doldu. başka torba taktı sonda çekti
neyse ertesi gün beni kaldıracaklar diye sonda çekildi ağrıdı tabi
ve sonrası müthiş bi kanama. bez dayanmıyo düşünün
jinekolog geldi sonda zarar vermiş dedi bebek sondası takıp idrarı boşalttı. zorlada olsa wcde yapıyordum
kanama 3 günde durdu. odur budur idrarım gelince hissizlik değilde karnın bölgesinde hassassiyet var ve ben elimle karnımı yokluyorum idrar var mı diyye öyle wcye gidiyorum. 3 defada boşaltıyorum mesanemi bazende sorunsuz yapıyorum.
dün devlet hastanesinde ürolağa gittim adam ne tahlil ne muayene yapmadı bile
yok sen ünvye git sistoskopi yapsınlar sonda verirler gün içinde boşalatırsın. üstelk zaten yapıyosun dedi
şimdi sonda idrar torbama napmıştır
geerçekten o bahsettiği sondaya mahkum mu olcam
sistoskopi acılı mı, ne tür bi işlemdir
üroloji mi bakar jinekolojimi
napim ben:(

portakal suyu geçmiş lsun;
konu hakkında bişldiklerimi,yaşadıklarımı anlatayım biraz rahatla arkadaşım,korkma.

kaza geçirmemle beraber bende ağır yaralar ve idrar yolu kopukluğu meydana geldi. tabi sonrasında normal yoldan ihtiyaç gidermen imkansız dediler bana bu sistostomi sende kalacak dediler hayatın boyunca.
4 ay taşıdım sonrasında bir yrd.doç buldum (özel) hiç operasyona maruz kalmadan 3 günlük bir takip ve tedavi ile sistostomiden kurtuldum:) inan çok mutlu oldum 4 aydan sonra yeniden doğdum.
dr sana üniversiteye git demiş çünkü dediğin konu dr un alanından çıkıyo,bilmiyor yani.
kısa keseyim hiç korkma cesaretli ol.
en fazla 4 ay kalır o sitestomi ama sende daha az kalır çünkü ben ağır yaralı idim.
sistostomi idrar yollarının dinlenmeye bırakılması için yapılan bir yöntemdir.(kaılıcı değil)
karın bölgesinden mesaneye kataterle girilir sabitlenir uç kısmınada idrar torbası takılır.
suyu çok iç içtikce iç çok iç merak etme bişey olmaz,aksine çok faydalı olur. tıkanma olayı yaşamassın.
eğer bu operasyonu geçirirsen iletişime geç benle burdan daha fazla bilgiler anlatayım..
çok geçmiş olsun ..

Sistoskopi özel bir aletle idrar kanalından girip
idrar yolunu mesaneyi elektronik olarak gözlemek.
Duruma göre 30 dakikada falan işlem bitiyor.
Ağrı olmuyor ancak yinede insanda tedirginlik yapmıyor
değil.
Ben yazında sistoskopiyi sorduğun için
bildiklerimi yazdım. Yukarıda arkadaşın bahsettiği
işlem hakkında bilgim yok.

portakal suyu özür dilerim tamamen yanlış bilgi vermişim;
sitostomi anladım ben. bu işlem idrar kesesini dış deriye ağızlaştırma işlemidir ben bundan bahsettim.

oysaki sen sistoskopi demişşsin. bu işlem de idrar yollarında problem olan kişilerin muayne işleminde kullanılan bir yöntemdir. özel bir kataterle idrar yollarına bakılır ne bu sayede nasıl bir tedaviye gerek var bakılarak öğrenilir.

yeniden özür dilerim ben tamamen karıştırmışım..yeniden geçmiş olsun..

Arkadaşım kaderimse çekerim sistofiks takılmasından bahsetmiş sonrada yanlış anladığından özür dilemiş sistoskopi jelli ve özel merceği bulunan metal boru şeklinde bir alet doktor bu aletle mesane içine girip kontrol ediyor biyopsi yapması veya ufak cerrahi müdahale bulunması gerekiyorsa bulunuyor yani bu işlem ne çok can acıtıyor ne de saatlerce sürüyor kendine iyi bak geçmiş olsun.

Üretrada oluşan bir hasarın tespiti için ucunda kamera olan bir şeyle üretradan içeri girerler. Bakarlar ve üretradaki sorunu gözlemlerler. Sonucunda da tedavi yaparlar.

Yani bu bir sonda vs. değil. Üretradaki sorunun tespiti için bir yöntem. Eğer sorununuz devam ediyorsa, bu yöntemle üretrayı kontrol ettirmeniz bence yararlı olur. Ayrıca böbreklere zarar vermiş mi, kendi başınıza mesaneyi boşaltırken idrar böbreklere geri kaçıyor mu vb. soruların cevapları için de gerekli incelemeleri yaptırın. Sonucunda böbreklerin sağlam olduğundan ve risk taşımadığından emin olmalısınız. En önemlisi bu.

kardeş ben 2 kez sistoskopi oldum..10-15 dk lık bir işlem..büyük üniversite hastanelerinde anestezi ile uyutup bu işlemi yapmaya kalkıyorlar..ama bu seferde anestezici inceliyorda inceliyor..çünkü anestezi denen şey esnasında boğazına falan soluk borusu salarken boynunda dahi bir sorun varmı yokmu diye araştırıyorlar..bu da bir dünya işlem..hatta ben gazi de olmaya kalktımda tam 10 gün gittim geldm bu anestezi işlemi için ..en sonunda sizin yapacağınız iş şurda dursun deyip isyan edip çıktım hastaneden..memleketime geldim..kaldığım yer ilçe..burdada var sistoskopi olanakları..hastaneye gittim doktora dedim bu işlem için anetezi yapmaya kalktılar siz niye yapmıyorsunuz..yoksa işi savsaklıyormusunuz dedim..oda,"hayır.anestezi işlemi vucudda ağır tahribata yol açan aşırı gerekmediğinde yapılmayan bir yöntem dedi..yani hani antibbiyotik faydalı ama bi o kadar zararlı ya onun gibi yani." dedi..o yüzden 10- 15 dk lık bir işlem için tercih etmiyoruz anestezi ye dedi..

neyse işleme başlayacak artık..kamera ile gireceği bölgeyi iyice tendürdiyot ile temizliyor..sonra bir aletle ince uçlu kameranın içinden geçeceği bir boru gibi bişey yerleştiriyor..sonra onun aracılığı ile mesaneye kadar kamera ile ilerliyor..ilk başta sadece o metal ince borunun geçmesi esnasında bir acı oluyor..ama ona dayanacağından adım gibi eminim..abartılı bir durum yok yani..ondan sonra kamera ile bakarken sende ekrandan mesanene falan bakabiliyorsun.hatta benim gibi prostat bölgesini dahi sorabilecek kadar moralin yerinde lacaktır.. :) ben sordum prostat bölgesini de gösterdi..anlattı hatta yaşlılarda şurası kapandığı için idrar geldiğini sanıyorlar falan filan diye :)

neyse işlem bitince biraz kanama olur..onun ardından enfeksiyon riskine karşı doktorunun antibiyotik yazması lazım..yazmasa sen hatırlat gerek varmı diye sor..benim bi kez yazmamıştı enfeksiyon kaptı..kötü bi durum..sonra işte bol bol su iç 2 gün der..yani mikroplar atılsın diye..kısacası korkacak bir şey yok kardeş..doktorun eğer uzmansa zaten işini iyi yapar..ona güven ve sakin ol..sakin olmazsan doktorun işini zorlaştırırsın..

sağolun yorumlarınız için arkadaşlar. doktor bayramdan sonra gel dedi, mecburen gitcem

inş. ağrılı geçmez ve kötü bi şey çıkmaz. benim korkum sabit sonda vermesi gerçi idrarımı yapiliyorumda sabit verrse ftrye bile gidemem.

takılıp çıkarılandan verse evde becerecek kimse yok, benimde sadece sol elim ttutuyo o da az

umarım doktor engel durumumu göz önünde bulundurur

olunca müsait olur olmaz siteye sonucu yazacğım. tekrar teşekkür ederim

Üst Alt