Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonda ödeme sayılarında bir değişiklik oldu mu?

AlperAydın

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar... ben emekli sandığına mensub halen çalışmakta olan bir omurilik felçlisiyim. devlet bizlere günde 6 adet kit ödemesi yapıyordu.. bugün medikalcim aradı ve bunu değiştiğini artık günde sadece 1 kit ödeyeceğini söyledi...
bu konuda bilgisi olan varmı?bunu nerden takip edebilirim..

emekli sandığı günde 6 adet ödüyor. ekim ayının sonunda yazdırdım reçetemi ve medikalden gönderdiler.
ama siz çalışan olduğunuza göre ödemelerinizi kurumunuz yapması lazım.emekli sandığı sağlık ödemelerini emekli olunduktan sonra yapar.
çalıştığınız kurumun sağlık ödemelerini yapan bölümü ile görüşün .tamemen kurumunuz ile ilgilidir veya medikalcinin yanlış analaması olabilir.

valla gunde 6dan gunde 2ye dusurmusler diye soylemişlerdi bana(medikalcim).. bende babamdan emekli sandıgından yararlanıyorum.. bu haftada 1e dusurduler dediler.. kesin bilgisi olan varsa yazsın lutfen..

ben yeni aldım. annemden hak sahibi olarak emekli sandığından.ama artık emekli sandığı ödeme yapmıyor.medikalci benim evraklarımı SGKurumuna veriyor.2 aylık 360 adet teslim aldım.
bana bir adete düşürmeleri mantıksız geldi.

Günde 6 adet kendinden jelli ödemeye devam ediliyor. Bu konuda bir kısıtlama yok. Bu altı tanenin sadece 1 tanesi (o da çalışan veya eğitim gören kişilere olmak üzere) kit (yani torbalı) sonda olabilir.
Yani kurumlardan ya 6 adet kendinden jelli sonda alınacak ya da 5 kendinden jelli + 1 adet de KİT.

20.4.6. Kendinden jelli sonda

Rekürrent üretra darlığı olan hastalara ayaktan tedavilerinde kullanılması gerekli görülen kendinden jelli sondaların, üroloji, nefroloji, çocuk nefroloji veya çocuk cerrahisi uzman hekimlerinden biri tarafından; nörojenik mesane olgularında ise yukarıda sayılan hekimlere ilave olarak nöroloji, çocuk nöroloji veya fiziksel tıp veya rehabilitasyon uzman hekimlerince düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimler tarafından reçete edilmesi halinde bedelleri ödenir.

Raporda; teşhis, kullanım süresi ve günlük kullanım miktarı belirtilecektir.

Günlük en fazla 6 (altı) adet sonda bedeli ödenir. Gerekli durumlarda raporda belirtilmiş olmak şartıyla en fazla 5 adet kendinden jelli sonda ile birlikte en fazla bir adet hidrokit sonda reçete edilebilir.

Kendinden jelli sondaların, en fazla iki aylık miktarda reçete edilmesi halinde bedelleri ödenir.

Sağlık kurumlarınca temin edilmesi halinde sağlık raporu aranmaz.
( Resmi Gazete 23 ekim 2008)

sonda ödeme miktarlarında bir değişiklik oldu mu?

selam arkadaşlar...ben çalışan bir memurum...son 2 ay önceki değişikliğe göre günde5 tane normal sonda, 1 tane de hidrokit alma hakkım vardı...ama şimdi medikalcim aradı artık 2 aylık reçete karşılığında 180 tane normal 60 tane hidrokit verilecekmiş...
kurum normal sondaya ve hidrokite ne kadar ödyüor...bunu nerden öğrenebilirim...

Bence sorun Medikalcinin ürüne yaptığı zamdadır. Kurum hala aynı ödemeyei yapıyor...

1 Ekim 2008 tarihinde Yürülüğe giren YENİ Sosyal Güvenlik Yasasına göre kendinden jelli Hidrofilik Cathaterler toplam günde 6 adet olarak ödenmekte.(5 adet kendinden jelli cathater(sonda) + 1 adet ise HİDRO-KİT'li cathater olmak üzere toplam 6 ADET olarak ödenmekte)

Kendinden jelli nomal sondaların fiyatı: 1,50 TL ve Kendinden jelli HİDRO-KİT'Lİ Cathaterlerin(Sulu - Torbalı sondalar) fiyatı: 2,85 TL(1 Ocak 2009 tarihi itibarı ile geçerli fiyatlar)

Kendinden jelli sondaların ve Hidro-Kit'li sondaların alımı aşamasında hiç bir ücret ödenmeden alım yapmak isteyenler benim ile irtibata geçebilir.

Alper Yavuz - Kadıköy/ İstanbul - Tel:(0216) 330 93 64 - e mail: yavuz_alper@hotmail.com

teşekkürler alper bey...acaba önceden ne kadar ödüyordu devlet bir bilginiz var mı hidrokit için?

hidrokit fiyatı

izzet bey önceden hidrokit'i 4,50 + KDV den ödüyordu... şimdiki fiyatı 2,85 + KDV ye düşmüş...

kendinden jelli sondalarda emekli sandığı %20 kesinti yapıyor mu bileniniz ver mı? sağlık kuruku raporum var.

Hayır, sağlık raporu ile alınan medikal ürünlerde hiç bir kesinti söz konusu değil.

Üst Alt