Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonda ödemesi için SGK kısıtlamaya gitmiş. Medikal fark ücret istiyor!?

zorlu

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Dün medikalcim aradı benim sonda raporum 6 çarpıdan yazıldı yani ayda 180 adet sonda hakkım var.
Dediğine göre devlet sonda ve diğer medikal malzemeleri için verdiği ücrette bir miktar kesinti yapmış. yani sonda başı 1.5 tl veriyorsa 1 tl veriyomuş. artık bunun için benden sondaları eksik göndermesi gerktiğini söyledi. ben de kabul etmedim.

Bu konuda bilgisi olan veya sonda veya diğer medikal malzemelere devletin ne kadar bir ücret ödediğini öğrenebileceğimiz bir adres var mı..

Medikalcini değiştir!
Evet, değişiklik oldu adet fiyatlarında ama medikal firmaların kazancı o kadar fazla ki bu sonda konusunda, aklı başında hiç bir firma müşterisinden fark talep etmiyor!

Bundan önce 1,5 tl ödüyordu sgk kendinden jelli sonda için. Buna göre iki ayda 360 adet ödemesi yapıyordu ve o da KDV dahil 587 tl gibi bir rakama denk geliyordu.
Şimdi evet, sgk sonda için ödediği adet fiyatını düşürdü. Artık yeni faturalarda kdv dahil 525 tl gibi bir rakam ödeyecek iki aylık 360 adet için.

Ben Hi-slip Plus için hiç bir fark ödemeden ürün almaya devam ediyorum.

Teşekkürler...
Peki condom sonda ve beze devlet ne kadar ödüyor...

bende kullanıyorum ama bi fiyat farkı vermiyorum medikalini değiştir kardeş ;)

kameryagiz medikal olarak sana yardımcı olmayı isterim eyer medikalcini değiştirmek istersen benimle irtibata gecebilirsin kameryagiz medikal metin ay 0530 6427982

zorlu
hasta alt bezine 4*1 adet olmak üzere en fazla aylık 120 adet adet ödeme yapılıyor. tanesi 60 kuruş +kdv bu da 77.76 kuruşa tekabül ediyor.aylık olarak reçete düzenlenmeli.ayrıca raporunuzda mesane veya rectum kontrolu olmadığı belirtilmeli. Kurum SUT a göre nörolojik mesane vb teşhileri yetersiz sayıyor.
kendinden jelli hidrofilik sonda için 14.0.2009 tarihinden önce adet başına 1.50 tl + kdv ödeniyordu. 15.09.2009 itibariyle fiyat 1.35 tl+kdv olarak ödenmeye başladı. sonda günlük fazla 6*1 olmak üzere 2 aylık dozlar halinde reçete edilebilir.buna da 524.88 tl ödenir. rapor çıkarırken kullanıcağınız sondanın tam adını yazdırırsanız sorun yaşamazsınız. örnegin nelotan sonda için sgk 0.25 kuruş ödüyor.
Reçetenizi aile hekiminize veya herhangi bir pratisyen hekime de düzenletebilirsiniz. Ama raporunuzun fotokopisini aslı gibidir onayı yaptırmayı unutmayın.
Lütfen araştırın kurumun ödediği fiyata malzeme veren pek çok firma var.malzemeyi eksik almanız gibi bir şey söz konusu olamaz.
Hepinize geçmiş olsun.

kendinden kaygalaştırıcılı sonda

sayın zorlu çarşambadan kerim denizle irtibata geçin o yardımcı olabilir

Üst Alt