Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonda takarken kullanılan kayganlastırıcı jelleri nereden temin edebilirim?

cekirdek

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
sonda takarken kullanılan kayganlastırıcı jelleri nerede bulabilirim?
Küçük tüplerde olanları demiyorum. Büyük tüplerde, su bazlı olanlarından arıyorum.
Teferruatsız bir ürün hani, ilaç yok, su bazlı.

bence antibakteriel kendinden jelli taklar kullan, olabildiğince kendini mikroptan koru.sabit sonda takıyırsan ayrı tabi

Sağol Levent; tabii ben de kendinden jelli sonda kullanmak isterim de onlar benim için bazen çok sert oluyor: mesane girişinde kıvrılmadıkları için kullanamıyorum. o zamanlarda, jelsiz sondayla aralıklı yapmaya çalışıyorum.

bu yüzden, ucuz, diş macunu tüpü kadar büyük tüplerde satılan jellerden arıyorum.

Çeşitli sertlikte sondalar var diye biliyorum istersen bir daha araştır. Jel konusunda ise eczanelerden bilhassa hastahane cıvarındaki eczanelerden temin edebilrsin.

Şundan mı bahsediyoruz: Cathajel

resim.php

kendinden jelli sondaları küçük kızım için kullanıyoruz biraz bizede sert oluyor ama sondayı suya tutuyoruz o zaman yumuşuyor ve istediğin şekilde bükebiliyorsun.hatta ben küçük bir su şişesi ayarladım onun içinde ortalama 2 dakika bekletiyorum çok iyi yani yumuşak oluyor,denemeler sonucu kızım için en iyi yol bu oldu.isterseniz sizde bir deneyin .geçmiş olsun.

Levent, Oturanboğa, budapeşte; çok teşekkürler.

Levent, evet, galiba kendinden jellilerin de sertlikleri farklı farklı. Şu ana kadar 3 çeşit denedim sanırım, coloplast, hi-slip, idrocath: bunlar arasında en yumuşağı bana idrocath gibi geliyor (gerçi az bir fark var): yine de bunun da olmadığı zamanlar oluyor. Dediğin gibi, daha farklı çeşitleri de deneyeyim.
Birkaç eczaneye de sorduk, şimdilik bulamadık.

Oturanboğa, yok, o "lüks tüketim" malzemesi: tek kullanımlık. Benim aradığım diş macunu kadar tüplerde satılan, kapaklı bir şeydi. Eskiden vardı da, artık bulmak iyice zor galiba. (markası farklıydı da, şuna benzer bir şeydi Invacare Sterile Lubricating Jelly - Allegro Medical Supplies

budapeşte, dediğin "taktiği" uygulayacağım; bakalım, bende de işe yarar umarım.

Tekrar çok teşekkürler

Anladım şimdi.
Peki, FURACIN merhemi denedin mi? Hem fiyatı çok uygun (2.5 TL) hem de antibakteryel özelliğe sahip ve bu yanıyla da ekstra koruyucu.

..%5Cimages%5CVademecum%5Cfirma_61%5C1058.jpg

Not: FURACIN'i hastanede yatarken tanımıştım. Orada yatak yaralarının üstüne bol bol sürerdi hemşire ve doktorlar. Ayrıca TAK yaparken kateterin kayganlaştırılması için de kullanılırdı.
AMA, Ekşi'de şunu görünce şaşırdım: "bkz: yara iyileşmesini geciktirmesine karşın, ülkemizde yaygın olarak kullanılan bir topikal antimikrobiyal ajan."
BEn yara iyileştirici diye bilirken, iyileşmeyi geciktirdiği yazılmış!

çok teşekkürler, evet; bu, jelsiz sondayla işimi görür.

furacın merhem iyidir ama daha ucuz ve hemde iyi birşey olsun dersen AQUA Touch Jelly var iyidir hemde su bazlı olduğundan yan etkısıde yok.

ozan, çok sağol. evet, bu benim ilk sorduğuma daha yakın bir şeye benziyor.

(niye anestezi etkili oluyor bunlar illa, onu anlayamadım. jelli olmasam da kendinden anesteziliyim ben :) )

teşekkürler, deneyeceğim bunu da.

Üst Alt