Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonda ve barsak temizleyici..?

adriaan

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
benim oglum gunde 5 defa katheter kullaniyor......bizim katheterlar bir kere kullanimlik icine musluk suyu konulup 20 sn bekletilip kullanilan katheterlardan...
ama bagirsaklari temizlemek icin biz daha once turkce tam ismini bilmegim makatta bir doz ilac sikilmasiyla bagirsagin temizlernmesi seklinde yapiyorduk....
ama artik cocugun kilosuna gore biz su an 600 ml 37 derecedeki suyu ayni serum poseti gibi bir duzenekle makattan veriyoruz ve cocugum 1 saat tuvalette oturuyor .....ama tum bagirsaklari bosaliyor......inanilmaz memnunum bu sistemden......artik bez bile takmiyorum......
turkiyedede bagirsak temizleme bu sekildemi oluyor acaba.........

Sanıyorum burada henüz genelde kullanılan bir yöntem değil.
Sanırım hala, bitkisel çaylar ve barsakları çalıştıran ilaçlar kullanılıyor.

aaa ama nasil olur bu cocuklarin hergun duzenli olarak bagirsaklarinin temizlenmesi gerekiyor......yoksa bu cocuga buyuk rahatsizlik verir......bence bu sorun kesinlikle caylarlas yada bagirsak calistirici seylerle cozunlenemez.......

Musluk suyu kullanmanın saglıklı oldugunu dusunmuyorum.Kaynamıs suyun ılıdıktan sonra cam bir siseye konulup kullanılması daha uygun.Bagırsakların bosaltılması ya makattan iceri sıkılan libelaks ile veya laksatif haplarla mumkun.Sıvı alımı ve yiyecekler(sebze) onemli etken ozellikle kuru kayısı yı cok tavsiye eiyorlar.

Ben musluk suyu kullanıyorum sondayı ıslatırken.
Ama iki şeye vurgu yapmalıyım:
1- Apartmanda su deposu yok. Yani musluktan akan su direkt şebekeden geliyor.
2- İstanbul'un şehir suyu yeterince ilaçlanıyor ve bugüne kadar sorun yaşamadım. Ama heryerde bu kadar rahat olunacak diye bişey de yok tabii. byecool'un uyarısını da dikkate almak gerek.
Bu foruma, "İdrar yolu enfeksiyonlarından korunma yöntemleri..." başlıklı bir mesaj yazmıştım.

yazdiklartinizi okudum tesekkurler aydinlattiginiz icin.......bizde burda musdluk suyu kullaniyoruz ama turkiyeye geldighimizde yada baska ulkeye tatile gittigimizde kendinden sulu kathetere tercih ediyoruz......
benim oglumun idrar torbasi kendi kendinede bakteri uretebiliyor....onun icxin dogdugundan beri bakterimel yani bakteri onleyici bir antibiyotik kullaniyor onu bire gun bile unutsa hemen enfeksiyon kapabiliyor....

Enfeksiyondan korunmak için kullandığınız ilacın adı nedir?
Uzun süreli antibiyotik kullanımı, bağışıklık sisteminde sorun yaratmıyor muymuş?
Ben antibiyotik değil de, c vitamini ile korunuyorum.
Haftada 1-2 c vitamini ve bol su tabii.
Yukarıda bağlantısını verdiğim mesajımda da değinmiştim zaten...

Dunyanın neresinde olursanız olun farketmez.Eger maddi imkanınız varsa veya kurum karsılıyorsa kendinden jelli veya kendinden sulu kateter kullanmanız en saglıklı olanı.Kaynamıs su ile borulardan gelen su kıyaslanamaz.Kıs aylarında musluktan akan buz gibi su ile ıslatmak kayganlıgı engeller.Surtunmeyi artırır.Üroloji uzmanına gorunmeniz faydalı olacaktır.Devamlı antibiyotik kullanımı bana saglıklı gelmiyor.

Selam
barsak eğitimi, denen bir uygulama var. burada amaç barsakların fizyolojik olarak günün belli saatinde ilaç almadan boşalmasıdır. Bu zaman alan bir uygulama olup barsakları düzene koyma oranı yüksektir.
1- Eğitime başlamadan önce barsakları boşaltacaksınız.
2- Her sabah aynı saatte kahvaltı edeceksiniz.
3- sıvı alımınıza dikkat edeceksiniz.
4- gaita yumuşatıcılardan faydalanacaksınız (kuru kaysı, kuru incir, duphalac şurup vs.)
5- diyetinizde kepekli ekmek, sıvıyağ, posalı yiyecekler olacak.
6- her sabah kahvaltı sonrası yarım saat komota veya klozete oturacaksınız.
7- karnınıza saat kadranı yönünde masaj yapacaksınız.
8- İlk zamanlar gliserin fitil kullanırsanız, defekasyonu başlatmaya ve kalın barsağı yağlayarak tahrişi önlemeye yardımcı olacaktır.
9- sabırlı olacaksınız barsaklarınızın düzene girmesi haftalar alabilir.

benim kızımdada aynı sorun var.bundan iki sene önce ege ünv.de kör bağrsağına göbek deliğinin sağ alt tarafından bir ağız açıldı.buradan gün aşırı 1,5 litre su gönderiyoruz.tuvaletini bu şekilde yapıyor.ve çok rahat.makattan ilaç vs.vermiyoruz.tavsiye ederim

arkadaşlar bağırsak boşaltma ne ya bn onu anlamadım neden bunu yapıyosunuz yapmassanız ne oluyoo çok merak ettim bn de engelliyim

Sağlıklı bedenlerin her gün bir defa tuvalete çıkması gerek ya... Barsakların dolu olması insanı bir şekilde zorlar...

Ama, ben yetişkin omurilik felçlilerin her gün tuvalete çıkmasını gündelik yaşam için çok zorlayıcı buluyorum doğrusu. Her sabah tuvalete çıkılabiliyorsa, amenna, ama saatler karışıyorsa, bir düzen yoksa, bu sefer dışarı çıkarken insan rahat edemiyor...

Benim oğlumda omurilik felçli.iki yıldır.bizde gün aşırı kahvaltıdan sonra makat dan libelax sıkarak boşaltma yapıyoruz.Bunu bazen klozete oturarak yapıyoruz. bu esnada makat a libelax sıkarken kanama oluyor.bundan dolayı bağırsak tahriş olmasın diye yatakda yapıyoruz bu işlemi. Hazır konu açılmışken bende bununla ilgili iki sorum olacak
1-bu yapılan işlem doğrumu? "yani gün aşırı makat alibelax sıkarak boşalma"
2-tuvalet sandelyesinde oturur vaziyette libelaz sıkınca makat tahriş oluyor, ve kanama oluyor.Bu nun olmaması için ne yapılmalı?

her gün ilaç kullanmak zararlı bu hazır lavmanı çok zorda kalınca kullanın ben bu hazır lavmanın şişesine ılık su doldurup makattan sıkıyorum 10 dakika bekledikten sonra klozete oturuyorum ilaç kadar olmasada fayda ediyor ama en önemlisi beslenme öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka bir çeşit sebze yemeği ve salata mutlaka bulundurun böyle beslenmeye alışınca tuvalete çıkması daha kolay oluyor ..
birde bu kanama olayı önemli bir genel cerraha muayene olun hemoroid(basur) olabilir daha fazla kötüleşmeden tedaviye başlayın kötüleşirse mecburen ameliyat olmak gerekiyor ve çok sıkıntı veriyor ve bu ameliyat engelli ve devamlı oturan hastalar için zor bendede var 3 yıldır doktorlar ameliyat etmek istemiyorlar devamlı oturan biri olduğum için böyle çekiyorum aman dikkat...

geçmiş olsun...

Üst Alt