Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sondadaki aşırı tortu ve yeşil idrar ne anlama geliyor?

Cloud.

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar selam.
Birkaç aydır aşırı tortulu idrar beraberinde çok çok sık sonda tıkanması yaşıyorum. Hayat kalitem çok düştü. İnek gibi su içiyorum. Dr uma danıştım kültür sonunda oral antibiyotik başladık vs ama sorun devam ediyor. Bugün yeniden haberdar ettim drumu kültür istedi yeniden.
Ayrıca idrar gerçekten kötü korkuyor ve rengi yeşil. Hemde nükleer atık yeşili:)
Merak ettim aşırı tortu sorunuyla karsilasan ve çözümünü bilen arkadaşlar varmı? Yazarsa çok sevinirim
Birde sonda yıkaması hakkımızda tecrübeli arkadaşlar nasıl yapıyor? Bende girişi iğnesiz 50 cc siringayla sondaya steril su yolluyorum ve çekiyorum. Şansıma tikayan tortu cikarsa açılıyor yoksa yeni sonda takıyorum mecburen. Biraz geriyor bu işlem beni sanki çok ciddi bir zarar vericekmisim gibi hissediyorum her seferinde...

1000mg lık c vitamini almalısın her gün kullan.. suyu sakın kesme ve vücudunu üşütme, tortu ve koku enfeksiyon belirtileri.. geçmiş olsun

Cloud.

Kardeşim ne durumdasın?

Rengin yeşil olmasının hiç bir mantığı yok. Mesane dışında bir organ için önemli bir uyarı bence. Hiç ihmal etmeden doktora git lütfen. Safra, apandisit, böbrek vb. bir sorun var muhtemelen. Pandemi felan umursama, hemen doktora git. Ve lütfen bizi de haberdar et.

Tortunun aşırı oluşmaması için bir yöntem önerebilirim. Bunu her gün yap: Sonda hortumunu girişten 8-10 cm uzaktan 2 cm arayla iki parmakla sıkıştır (hortumun o anda idrar dolu olması şart). Sonra kapattığın iki parmağından girişe uzak olan sımsıkı akışı kesmeye devam ederken girişe yakın olan parmağını girişe idrarı itecek şekilde aç kapa ve oradaki idrarın mesaneye doğru pompalanmasını sağla. Orada oluşturduğun basınç hortumun tıkanmasını bayağı bir engeller.

Umarım anlatabilmişimdir. Çok basit bişey aslında ama yazınca atom fiziği gibi oldu :)

Anladım Bülent abi bi nevi dışardan su vermeden yikamak... Yrn denicem yani hipopotam oldum tikanmasin diye su içip duruyorum. Rezil oldu hayat kalitem.
Yeşil idrari dr um biliyor bir bakteri nedeniyle o renkti sanırım. Antibiyotik sonrası toplar dedim olmadı yeni kültür istedi yukarda yazdığım gibi ama sandalyemdede sorun var hala gidemedim kültür vermeye. Baya pril renginde:)

Benimde idrarimda enfeksiyon olustu.baya bulanik geliyor .doktora randevu aldim .Bu taka baslamadan once boyle bir sorunum yoktu.Ne yapsamda enfeksiyon kapiyor.Simdi tahlil yapacaklar sonra antibiyotik verecekler sonra o da benim bagirsak filorasini bozacak yine elinde kalacaz .

@Cloud.

Senden sonra araştırdım ve evet, böyle yeşile boyayan bakteri varmış :)

Kültür için hastaneye gitmene gerek yok. Yakınlarda (yarım saatlik mesafede) bir laboratuvar ya da hastane varsa, ailenden biri götürüp hızlıca idrarı teslim edebilir. Bunun için eczaneden steril idrar kabı edinmelisin.

Eğer hastane "kişi gelmeli" derse, kim götürüyorsa kabı, "benim ulan bu" desin.

Bende de sık sık enfeksiyon oluyor. Her seferinde antibiyotik tedavisi başlanıyor 2 ay idare ediyor sonra tekrar başlıyor. Anitibiyotik olarak Phyeloseptyl bana çok iyi geliyor hatta pek antibiyotik de sayılmaz. Ben mesaneyi temizlediğini düşünüyorum. Tek tablette bile faydasını anında hissediyorum ve görüyorum. Bence deneyin.

Konuyla ilgili bir dr sayesinde biraz bilgilendim yazayim.
Dr bunun hareketsizlikten yanı sabit sonda kullanmaktan dolayı aşırı küçülmüş mesaneden kaynaklandığını söyledi hatta yeşil ve beyaz idrar çıkar dedi daha ben yeşil idrardan bahsetmeden. Tak önerdi ama maalesef ben tetraplejiyim ve tak a geçmem imkansız pratikte. Bende sonda klempleme ile hareketlendirmeyi önerdim olabilir dedi. Kültür vermek istedim enfeksyondan bağımsız bir durum ve zaten enfeksiyon vardır dedi yinede verdim. Sonuçla beraber başka drlara da danisicam tabiki acayip keyfim kaçtı şuan ama mesane antrenmanını bnm gibi yapmayanlar okursa akillanir diye yazdim :)

Geçmiş olsun kardeşim. Ben de sürekli enfeksiyon yaşadım bu güne kadar. Bende prostatit vardı. İdrar mesanede 4 saatten fazla beklediği durumlarda idrarda bakteri oluştuğu an hem prostatit hem idrar da enfeksiyon oluyordu. Artık antibiyotik bitti. Duvara tosladım. En son uyguladığım tedavi. Kültür antibiyogramla duyarlı olan bir antibiyotik serum fizyolojik Na Bikarbonat prednol 20 mg ampül. Bunları steril ortamda yani çamaşır suyundan geçmiş sıcak su ile temizlenmiş kavonozda erit ve karıştır 100-150 cc yada mesanenin aldığı kadar sulandır. Bunu mesaneye on gün boyunca ver 2 saat en az mesanede beklet geri al. Propolis kapsül kullan günde bir kez hippürin yada pryoleseptyl kapsül kullan.

Yazıyı güncellemek istiyorum aynı durumda olup faydalanan çıkar diye.
7. ayda verdiğim kültür sonrası dr'um bol su iç 3 haftada bir sonda değiştir demişti. Ben inek gibi su icmeme rağmen yeşil idrar ve sonda tıkanma sorunum tam gaz devam ediyor. 3 hafta tikanmadan giden sondam olmadı. Hayat kalitemin içine sicildigini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bugün evime yakın devlet Hastanesi'ne kültür verdim ve doktora neredeyse bir çözüm bulun diye yalvardım. Kültür sonucunu görelim dedi tabiki. Sanırım bana su ic devam et derse olay cikarticam. Gidisati guncellerim.

Geçmiş olsun.Pyelopsi kapsul idrar rengini yesil yapar nefret ettim o haptan.cipro 750 faydasini cok gordum.Sonda veya tak kullananlar enfeksiyona daha yatkindir.Sonda uzun sure kullanildiysa mesanede taş tortu riski yüksek.Mide bulantisi ateş olmadiktan sonra antibiyotige basvurma.Antibotik fayda ermiyor en yuksegini kullansanda.Kultur temiz cikacak diye bisey yok.Onemli olan senin sikayetleri.Mesane içini ilaçlı suyla yıķıyorlar bu e koli bakterisi nalet mesaneye yapisiyor.Üşutme , kabiz kalma ,cayi kahveyi burak bolsu iç.ciproyu dene idrarin beyaza donecektir.Kendinin doktoru ol .mesaneye iyi bir ultrasyoncu baksin taş var buyuk ihtimalle.

hikayeyi sonlandırayım iki antıbıyotık aldım bırı ciproydu. hangisi iyi geldıyse sorun nıhayet çözuldü. 1 yılda 10 kez kültür vermişimdir hepsinde üreme vardı. buna rağmen şu mesaneyi iyice temızleyelım yerıne ısrarla of inde üreme hep olur bol su iç söylemleriyle geçiştiren üroloji hekımlerıme teşekkür ederim. kazamdan sonraki en boktan 1 yılımdı...

Cloud.

Antibiyotik kullanımı sürekli enfeksiyon olan OF'lilerde 14 gün olmak ZORUNDA. Doktorlar bizi bilmediği için bir kutu verip geçiştiriyor ama bu her şeyi daha da kötü hale getiriyor çoğu zaman, bakteri direnç kazanıyor. Dediğin gibi, iyice temizlemeden bırakmak her şeyi daha da kötü hale getirmekten başka bir işe yaramaz. Bakteri varsa antibiyotiksiz çözüm İMKANASIZ. Önce tam arındırma, sonra yan desteklerle korunma...

Bırakın 14 günü ben hastanede yatıp damardan 21 gün antibiyotik aldım. Sıfır bacteri sonucuyla taburcu olduktan sonra 5.gün yine 39 derece ateşle acile gittim. 21 günlük ikinci damardan tedaviyi gördüm. Yaklaşık 1 yıl iyiydim sonra yine sar baştan. Sonda olduğu sürece enfeksiyon bitmez diyorlar. Oral antibiyotiklere direnç oluşuyor sonrası hastane. 15 yıldır böyle maalesef. Bazen diyorum kanseri yendim ama enfeksiyonu yenemedim. Augmentin cipro zeytin peynir gibi Bi şey benim için.

Aynı sorun bendede vardı aile hekiminin tavsiyesiyle koruyucu antibiyotik tedavisi ne başladım bu nasıl oluyor 1 hafta yada duruma göre 2 hafta antibiyotik kullanıyorsun sonra 3- 4 günde bir sadece 1 tane antibiyotik kullanıyorsun 10 yıldır böyle idare ediyorum zaten bir vakit sonra vücudunu tanıyorsun enfeksiyon kaptığını anlayınca gene 1 hafta kullanım sonra gene 3 günde 1 tane ben epey fayda gördüm 4-5 ayda bir anca 1 haftalık olarak kullanıyorum 3 günde 1 olduğu içinde direnç oluşmuyor pek tabi su alışkanlığı da önemli mesela 4 saatte bir sonda alıyorsam ilk 2 saat pek su içmem sonra içerim bolca böylece daha az kaçak olur üroloji doktorları bu yöntemi pek bilmez onlar fiziken sağlıklı hastaymışız gibi idrar testi isteyip 1 kutu antibiyotik yazıp gönderir onların tedavisi koruyucu değil var olan enfeksiyonu gidermek üzerine ama tecrübeli aile hekimlerinin böyle devamlı takip ettiği hastalar olunca böyle koruyucu tedavi öneriyorlar.

Üst Alt