Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonic ve Widex işitme cihazları hakkında tecrübesi olan var mı?

Lalala.51

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Sonic ve widex isitme cihazi kullanan var mi hangisi daha iyi kararsız kaldım ikisi arasında

widexe paran yetmezse sonic:eek:
ikisine saplanma ama.bu pandemi suresinde deyebilirsen oticunu, resoundu tavsiye ederim.

sonic bilmiyorum ama videx side pek tavsiye etmem,ben aldım videx hiç kullanamadım,dogru dürüst ayar yapılamadı,çok pahalı cihaz,parcaları pahalı,kullanımı diger kullandıgım cihazlara göre pratik degil,ben sadece videx satan yetkili yerden aldıgım halde hiç ilgilenmediler,yinede videx çok çok kötü diyemem ama ben menmun kalmadım,belki siz işini dogru yapana bir satıcıya denk gelir menmun kalırsınız onuda bilemem:)

hakan06
sen ne yaptin hakan. yeni cihaz aldinmi.
kalip kotuledi benimalla bi gidiyim diyorum, korona korkusundan kalibi bile aldirmaya korkuyorum.

valla bende hastalık korkusu var,cihaz almaya gidemedim,videxsi kullanamıyorum,simens de eskisi artık ömrü doldu:)bir kaç yere baktım ama uyduruk 5 dakikada test yapıp cihaz satma peşindeler,mithatpaşada idis mesaj atmış bana indirim var diye ama deneme süresi vermiyorlar,bende deneme süresi olmadan asla cihaz almayı düşünmüyorum,çünkü çok param çöpe gitti;)hacettepede test yaptırıp öyle cihaz alıcam,cihaz satanların testlerine güvenmiyorum,bekliyorum bakalım hastalık azalsın biraz:)

graham valla evden dışarı çıkma,şimdi cihaz alınacak zaman degil.heryerde hastalık riski var:)

Widex e 2 cihaz için 7000 dediler ,
Sonic de o civarda. şu an zaten oticon kulak ici kullanıyorum ama akıntı olduğu için kulak içi kullanmamaliymsm artık Bilmiyorum çok kararsız kaldım

Widex i denedim ama memnun kalmadım çok kulak içine alıştığım için telefonla falan konusamadim rahat bir şekilde. Sonic olabilir diye düşünüyorum ama denettirmediler kullanan var mi ki aranızda nasıl acaba

Ben önümüzdeki hafta denemeye gideceğim sonic markayı. Size bilgi veririm.
yalnız benim işitme kaybım ileri- çok ileri seviye.
sizin kaybınız ne durumda? Widex yetmedi bana ,Phonak sesi hoşuma gitmeden 7 sene mecburiyettrn kullandım.
Şu an aklımda Oticon var. Bir de sonic deneyeceğim. son olarak ta Beltone deneyeceğim aklımda kalmasın.
Si-ser , Duymer cihazları yetmedi bana.
Aslında cihazdan çok ilgilenecek bilgili odyocu arıyorum. İdis ve Odyopar k fena eğil. Önümüzdeki hafta hep mdemeye gidecem bakalım Lalala.51

bbilensoy

Hangi serisi sizinki

Dolu modeli var

Kulakiçi bakıyosan memnun kalmazsın hiç bir cihazdan verim olmuyo kulakiçinden benimkide kulakiçi

Kulakarkası olnlara bak wideksin

Her serinin özellikleride aynı değil

Cihaz küçildükçe özelliği olmuyo

En küçüğü 10la çalışan

Bir kez daha anladimki videx alirken cok cok iyi dusunum.valla ben hayal kirikligi yasadim.simens aldim.sonicte guzeldi sesler filan.bi daha videxmi tovbeler olsun.

hakan06

Senin cihazda bişi yokki hakan aldığın yer kitlemiş kullanamadın cihaza laf ediyon hep🙄

Kullanmadığın cihazı ne bilecen ayarda olmunca

Cihazların çoğu güzel bence odyocular kötü

İyi yer bulmak lazım

Benim aldığom yerde nalet garanti bitti işi bitti benle

Widex almıştım. Kulak arkası 2018 in son modeli hatrladgm kadaryla . Ama caydim gibi sadece iphone telefonlara bağlanıyormuş hem telfon hem cihaz alamam ki. Phonak bakıcam şimdi de o androide baglaniyormus

İşitme kaybım ileri - çok ileri seviye. Yani kulak içi takma şansım hiç yok.
100-110 db arası kaybım var ve widex karşılayacak bir cihazı yok. Phonak Naida S9 UP kullanıyor(d)um zaten.
Oticon Xceed beğendim ama tavsiye üzerine Sonic marka da deneyeceğim. Siemens ise pek sevmedim Pluvia

Widex'in sesi hoşunuza gittiyse bir aparatı var boyna takılan bu şekilde android cihazlarda da kullanılabiliyor.
Oticon'da da aynı şey var. Bir aparat ile tüm cihazlarda takılabiliyor.
Phonak sesleri biraz daha değişik gelebilir. Ve inanın ilk anda alışmazsanız bir daha alışamazsınız. Bana da alışırsın dediler aldım hiç alışamadım. aktifduyu diye bir firmadan aldım almaz olaydım. ayar bile yapmayı bilmeyen bir firma.
Cihaz kadar önemli olan ise ayar yapacak olan odyometristin bilgisi ve ilgisi.
İstanbul'da olsaydınız Phonak konusunda 1 numara olan Duysel'i önerirdim. Kadıköy şubesinde arzu Hanım var çok bilgili. Benim aktifduyudan aldığım cihaza gayet iyi ayar yaptı. Lalala.51

Sonicte cok guzel benim aklim kaldi.bi tane yedek almayi dusunuyorum.simensi denedim soz verdim aldim mecburen.ama sunu anladim her cihaz her isitme kaybina olmuyor.ben en dogal sesi simensten aliyorum.otinonun en pahali modeli bile ses olarak net gelmedi.odyocu bile sasirdi yani.
Pluvia sen nerden almistin cihazi.

hakan06 kocatepenin ordan biyerden
bbilensoy biliyom aparatını var

Almadık pahalıydı

Kumandasını aldık oda boşa alduk kullanmıyom

Ses açıyo düşirüyo

kocatepenin orda arya isitme var. o da widex satiyordu. kalip almayi bile beceremezlerdi.
senin kulak iciya ona ses kisma zimbirtisini kakalamislar.
bu zimbirtbyi pahali olan yeni nesil diye pahalilastirip bize pahali telefonlar, bilmemne parcalar kakaliyip cihazida pahali veriyorlar.

Ben istedim seç açma işini eski cihazda kendi düğmesi vardı açıyodum yenilerde yokmuş aksesuar çıkarmışlar

Arya değil başka yer

Ozamn 150tldi

3programı var tv ana rahat ama hiç kullanmıyom biişe yaramıyo oprogramlar

senin isitme kaybin azya. cok ileri isitme kaybinda bide yuksek sese dayanilmiyor. odyocular ses ayarini degistirmeyin; ses kisma olayini kullanmayin alistiktan sonra derler ama bu siz gibi kaybi az olanlar icin.

Rexton markasının mosaic modelini denemeniz öneririm. Bütün özelikler var. Signia pure 7x modelini kullanıyorum hemen hemen Rexton'un mosaic modeliyle kafa kafaya. Sonuçta ikiside sivantos firması tarafından geliştirilmiş.

pandemi bi gecse. bunun hastanede bi suru dolasmasi var diye erteliyorum

Rexton İstanbul'da satan bir yer var mı.
siemens sesleri pek bana uymadı gibi.
Oticon xceed oldu ngibi. Bir de yarın Sonic markaya gideceğim hcozalp

GRAHAM BELL

Özel bir sebep yok. Aldığım yerdeki ilgisi ve kulağımda çok hafif olmasından dolayı. Tabi hoşuma gitmeyen özellikler yok değil; örneğin 312 nolu pil kullanması gibi. Tabi her şeyden önce ayar çok önemli, o kadar işitme cihazı denedim hepsi bana uymuyor. Bu konu benim açımdan oldukça sıkıntılı bir durum. Başka markalara bakma fırsatım olmadı normalde aklımda birçok markalar vardı. Artık birkaç sene sonra onlarada bakmayı düşünüyorum.

hcozalp

tesekkur ederim. pandemide 2 merkeze gitmek bile risk.312 nolu pilin olumsuzlugu nedir. ban sadece13 nolu pilli cihaz kullandim. aklima kestirdigim yuksek cikisli cihazlarin buyuk, agir pillerini gozum yemiyor. napsamki diyorum.
bide tabi signia pahalidir rextondan tahminim.

Belli mesafede ve maske ile durduktan sonra sıkıntı olmaz ayrıca hiç olmazsa ağıza bakarak anlamak yerine maske ile anlamaya çalışmak için iyi bir test olur diye düşünüyorum.
312 nolu pil 1 hafta civarı, 13 nolu 2 hafta dayanıyor aradaki fark bu. Zamanında 675 nolu pilde kullandım 3 hafta gidiyordu bunu tercih ederdim. Ama denk gelmedi.
Signia ile rexton hemen hemen fiyatları yakın gibi. Kulağınızın durumunu bilmiyorum benim ince sesler kör nokta. Bu yüzden her model bana uymuyor.

bu ince sesler oticonunki degerlerden daha cok ifade ediyorlar galiba. buda bana yetersiz geliyor. diger markalarda mesela ponakta yetiyor ayni cikisli cihazinda ince sesler.
chili ile goturebilirdim baska 7 yillik cihaz olsada.

o buyuk pilli cihazlardan almak istemiyorum ama. 13 nolu bakarim olmadi.

Widex kullanıyorum 23 senedir. En son 4-5 sene önce aldım. Kulak arkası modeline geçtim. Evet pahalı ama başka marka düşünmedim hiç. Öyle memnunum ki. Sadece aparatı bozuldugu için canım sıkıldı. Yenisi 1200 lira denildi. iPhone kullanmadığım için, bu aparatın yenisini almak zorundayım maalesef. Keşke param olsa da, cihazın da yedeğini alabilsem.. Dolarla birlikte, uçtu fiyatlar.. Çok korkuyorum bozulacak diye..

Üst Alt