Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan başka bir amaçla alınacak rapor önceden verilen iş kazası rapor oranını..?

by_cezalı

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
selam

geçirmiş olduğum iş kazasından dolayı.%32 iş gücü kaybı oranı aldım. fakat daha elime ankaradan maluliyet dairesinden evrak gelmedi

.ben karşıyaka sosyal güvenlik merkezinden bilgisayar çıktısı olarak öğrendim durumumu. 3 gün önce iş kurdan davetiye geldi bugün gittim.bana %32 nin bana iş anlamında birşey vermeyeceğini istihdam edilemeyeceğimi memur söyledi. daha sonra bizi farklı bir hastahaneye sevk edebileceğini söyledi. yarın tarihli alsancak devlet hastahanesi yada tepecik hastahanesi hangisini istersiniz dendi.
bizde ulaşım daha kolay diye alsancak devlet hastahanesini istedik

.şimdi öğrenmek istediğim elimize maluliyet dairesinden sonuç gelmemişken işkurun sevki üzerine gittiğimiz hastahanede olaki bize daha fazla oran çıkar ise yani ankaranın vermiş olduğundan fazlası ankaranın verdiği karar bozulurm u ve işkurun bizi yaptığı sevk prosedür olarak doğru mu (çünkü bize il sağlık müdürlüğüne itiraz edebileceğimiz söylenmişti bu forumlarda)

yardımlarınızı bekliyorum

selam ben mustafa

işkur beni 1475 sayılı kanundan yararlanıp özürlü statüsünde istihdam sağlayabilmek için beni hastaneye sevk etmişti (büyük heyet için) bugün heyete girdim tüm işlemlerim yapıldı sadece psikolojiden kişilik testi istendi onun da sonucunu çarşamba günü alacağız.
heyetteki bir doktor belimdeki kırıktan ve ayağımdaki parapleji asıa d den dolayı gereken oranı alacağımı söyledi.

benim merak ettiğim gereken oran çıkarsa eğer heyetten işkur beni 1475 kanun gereğince kamuya mı yoksa özel sektöre mi yerleştirir yada yerleştirmez mi.
bir de heyette bugün son raporumda bulunan ağır kaldıramaz uzun süre yürüyemez ve ayakta duramaz ibaresi olan hafif işlerde çalışır raporumuda bugünkü evrakların arasında bulundurmamı istedi. acaba beni son raporumda belirtilen şartlara göremi bir işe yerleştirecekler.
yani demek istediğim eğer çarşamba günü özürlülük oranım yeterli çıkarsa.işkur beni nereye yerleştirir.y

ardımlarınızı ve bilgilerinizi bekliyorum

İşkur sevkii ile hastaneden alacağınız rapor ayrı, iş kazası sonucu oluşan işgücü kaybı oranına dair rapor ayrı. İşkur sevki ile alacağınız raporun diğerine bir etkisi olmaz. İkisi ayrı cetvele göre hesap ediliyor.

Hastaneden alacağınız oran %40 ve üzeri olursa, işkur özel sektörde sakat kadrosuna yerleştirir. Ama siz aynı raporla kamu sınavlarına da girebilirsiniz...Raporu noterden çoğalttırın, orjinal nüsha sizde kalsın.

bugün işkurdan gidip raporumu aldım psikolojiden 25 belimden dolayı 40 toplamda %55 rapor aldım ama 1 yıllık rapor verilmiş arkadaşlar 1 yıl sonra bu oran değişirmi veya devamlı olarak nasıl alacağım bu raporu

İşin içine psikolojiden dolayı rapor girdiğinde neredeyse her zaman 1-2 yıllık rapor veriliyor. Sürekli ibareli rapor nasıl alabilirsiniz, bilemiyorum. 1 yıl sonunda şansınızı deneyeceksiniz artık...

iş kazası oran doğrumu

selam arkadaşlar ben 2009 da yüksektan düşme sonucu iş kazası geçirdim ve t12 vertebra kırığı oldu 45 gün hastahanede yattım ameliyat oldum ve dikdörtgen şeklinde 4 platin takıldı ayağımda nörolojik ağrı var 2 senedir ilaç kullanıyorum hala geçmedi artı sağ ayak 2. ve 3. parmaklarım oynamıyor baş parmağımsa elektirik tedavisi sonucu sadece hafifçe yukarı kaldırabiliyorum ve afedersiniz anüs bölgesini tam sıkamıyorum neyse uzatmayayım hastahane ayakta durmadan ağır kaldırmadan ve fazla yürümeden çalışabilir iş oran kaybının merkezce verilmesine karar verilmiştir diye rapor verdi ankaraya kağıtlarım gitti ve sonuç %32 iş gücü kaybı verildi 190 lira maaş bağlandı ama geçen hastahanede bir çocukla konuştum onunda belinde dikdörtgen şeklinde 4 platin var başka herhangi bir sorunu yok %42 almış ben 1 senedir iş bulamıyorum bulsamda 600 lira veriliyor en çok ve taktiriniz bu hayat şartlarında bu parayla geçinmem mümkün değil izmirde ev kirası gecekondular bile 300 lira evim kira annemle yanlız yaşayacağım (şuan abimin yanında kalıyoruz) avukatımla konuştuk ve sgk ya dava açmaya karar verdik sizce bu oran değişirmi veya böyle bir olay yaşayan varmı aranızda psikolojim çok bozuk işkur özürlü raporu almak için hastahaneye sevk etti ordaki psikolok bile sen acil psikolojik destek gör dedi bu arada özürlü oranı %40 nöroloji % 20 psikoloji ortalama %55 rapor verdiler yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

%32 orana dair bir şey diyemem, ama bağlanan gelir bana düşük geldi. Oranın ve gelirin yeniden hesaplanması için SGK'ya başvuru yapmayı deneyin ilk önce. İş kazası sonrasında oluşan psikolojik rahatsızlığın da iş kazası oranına eklenmesini talep edin... Anüs kontrolünün az olması önemli bir durumdur ve bence rapor oranını arttırmalıdır.

O başvurudan bir sonuç çıkmazsa, o zaman konuyu mahkemeye taşırsınız.

vallahi abi zaten bu anüs durumunu doktor yazmamış rapora kontrol edildi yazıyor ama edilmedi

Üst Alt