Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan engelli olan 14 yıllık memurum. Emeklilik şartlarım nedir?

ekremysr

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar.14 yıllık devlet memuruyum.geçirdiğim bir rahatsızlıktan dolayı geçen ay % 40 engelli raporu aldım.işe başladığımda hiç bir engelim yoktu.anladığım kadarıyla 18 yıldan sonra emekli olma hakkım var.ama süreç hakkında pek bir bilgi bulamadım.şimdi sgk ya bu raporla müracaat etmelimiyim, 18 yılı mı doldurmalıyım? bu rapor yeterli olur mu aceba yoksa kurumum veya sgk tekrar beni tekrar heyete gönderir mi.teşekkür ederim.

18 yılınız dolacağı zaman kurumunuz aracılığı ile emekli sandığına dilekçe ile başvurabilirsiniz.

teşekkürler merve hanım şimdi herhangi bir şey yapılmıyor yani?

ekremysr

Emeklilik için 5510 sayılı yasnaın geçici 4. maddesine tabisiniz*. Günü geldiğinde bu madde kapsamında erken Yaşlılık emekliliği için kurumunuza başvuru yapacaksınız

* "b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır."

18 yıldan emeklilik ve aylık bağlanma oranı

merhaba arkadaşlar.

14.01.2004 tarihinde sağlık memuru olarak göreve başladım.
2017 yılında geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı %40 engelli raporu aldım.
e devlette 18 yıl yani ocak 2022 tarihinde emekli olabileceğim yazıyor.
sgk nın sitesinden hesaplattığımda bugün olsam 3355 tl gibi bir emekli maaşı görünüyor. bana az gibi geldi.
benim merak ettiğim bu rakam doğru mudur? aylık bağlanma oranı kaçtır aceba? derece/kademe 1/4,mezuniyet sağlık lisansiyeri,ek göterge 3000.
benzer şartlarda emekli olan varsa ve maaş verisi hakkında yardımcı olursa sevinirim. herkese teşekkürler.

ekremysr

Geçen her gün emekli maaşları düşüyor. Ne kadar erken emekli olunursa o kadar iyidir bence.

düşünüyorum nasipse sevgili oturanboğa.konuyu başlık olarak açtım sanıyordum :).oyalanacak bir şeyler bulmak için son bir seneyi de harcarım artık.bir de raporlar sgk da değişebiliyormuş gibi yazılar görmüştüm.bir sıkıntı olur mu aceba?

ekremysr

Emeklilik zamanı kurum sevki ile hastaneden alacağınız rapordaki oran belirleyici olacak.

Üst Alt