Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan engelli olan memur ne zaman emekli olabilir?

Con.D.Oriano

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba herkese,
30.04.2008 itibari ile 4a girişim mevcut. Toplam 1100 gün sigortalılık sonrasında 17.09.2014'te 4C ye geçtim, orda da an itibari ile 3924 günüm var.
2012 yılında testis kanseri oldum fakat engelli raporumu 2021'de aldım. Testis kanseri tek başına %40 veriyor, organ kaybı ile beraber %46 süresiz engelli raporum mevcut. Vergi indirimine başvurmuştum.
Emeklilik açısından birkaç sorum olacak, forumdaki diğer başlıklarda okudum ama tam yanıt alamadım:

-Memuriyete girişim farklı zamanda olduğu için 5510'a tabii mi sayılıyorum?
-Raporumun yenilenmesi gerektiğini anladım, oran olarak bir değişiklik olmaz benim hastalığımda zaten. Yalnız hastalık listesinde Testis Kanseri mevcut fakat hafif-orta yer almıyor, açıklamada sadece ağır yer alıyor, bu o kısımda yazan şartları taşımadığım takdirde (ki o şartlar çok ağır) emekli olamayacağım manasına mı geliyor?
-Henüz hizmet birleştirme yapmadım, ama bu şartlarda emeklilik hakkı kazanabilmek için tekrar 4a'lı olup 3,5 yıl çalışmak daha mı mantıklı?

cevaplar için şimdiden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

@Con.D.Oriano,

5510 28'e tabisiniz

Evet, maalesef SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli düzeyde tanı yoksa emeklilik de mümkün değil

4a-b-c hiç farkı yok artık... 15 Ocak'daki değişiklik olmasaydı o zaman vergi indirimi alıp erken emekli olabilirdiniz. Ama artık varsa yoksa SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı almak!

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Üst Alt