Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan Engelli olan memur statü değiştirebilir mi?

cyilmaz24

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar 2015 yılından beri 657 4b sözleşmeli zabıt katibi olarak görev yapıyorum. Solunum yolu rahatsızlığımdan dolayı %55 oranında sürekli engelli raporu aldım. Sözleşmeli olduğumdan dolayı raporumu kurumuma sunmaktan dolayı çekiniyorum.Forumda araştırdığım kadarıyla benim durumumda olan başka arkadaşlarda varmış.İşten atılma korkusu ile raporumuzu sunamıyoruz çünkü işe başlarken sağlam raporu alıp vermiştik ancak sonradan engelli raporu aldık.Şuan engellimden dolayı zabıt katipliği yapmakta zorlanıyorum kurumuma vkhi yada başka kadroya geçmeyi isteyebilirmiyim Benim merak ettiğim konu EKPSS yönetmeliğindeki maddelere dayanarak kurumumuzdan kadromuzu değiştirmelerini isteyebilirmiyiz. Çünkü aşağıda yazan maddelere göre böyle bir hak tanınıyor sanırım ama sonradan engelli olan memurlar içinde EKPSS yönetmeliği geçerli olur mu ? ekpss ye girmek istemiyorum Cevaplarınız için teşekkür ederim

(2) Engelliler, engelliliklerini artırıcı ve ek engel getirici işlerde çalıştırılamaz.?

MADDE 10-(3) Engellilerin istihdam edileceği uygun münhal kadro bulunmadığı takdirde hizmet gereklerine ve genel hükümlere göre diğer münhal kadrolarda değişiklik yapılarak gerekli kadrolar temin edilir. Engelli personelin istihdam edileceği birimler engellilerin engel durumları dikkate alınarak ilgili kamu kurum veya kuruluşunca belirlenir.

cyilmaz24

Bildiğim kadarıyla buna mani bir düzenleme yok. Ama buna gerek olmadan da sağlığınız açısından zorlayıcı olan görevden ayrılmayı, başka bir göreve atanmayı talep edebilirsiniz. Elinizde uygun bir rapor olması yeterli olur.

OturanBoğa

abi raporumu da biliyorlar sağlığımın yerinde olmadığını da biliyorlar lakin uygun bir iş vermek yerine daha ağır işler verdiler malesef.Bu yüzden bende katiplik kadrosundan başka kadroya geçersem ancak o zaman uygun bir iş verirler diye düşündüm ama nasıl yapacağım hakkında hiçbir bilgim yok

Bugün personel genel müdürlüğünü aradım raporunuzu sunarsınız ama engelli zabıt katibi olursunuz dediler kadrolu olsam değişirmiş statüm

İyi günler ben 4b imam hatip sözleşmeli 4+2 yıl görev şartıyla göreve atanma hakkı kazandım . Sonradan engelli oldum. yüzde kırk raporu aldım. Henüz göreve başlamadım. Yüzde kırk rapor ile kendi kurumumda veya başka kuruma vkhi büro memuru vs. Memuriyetlere geçiş yapabilir miyim? Lütfen cevap verirsiniz sevinirim.

Üst Alt