Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan engelli olanlar ehliyetini değiştirmek istemezse ne yapmalı?

sinan5678

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benim şöyle bir sorum olacak

ben aynkilozan spondilit ve kifo skolyozdan %78 ağır engelli sağlık kurulu raporu aldım
maddi durumum çok kötü 2022 maaşı ve bakıçı maaşı ile geçimimizi sağlıyoruz.

sorum tam olarak şöyle: ben engelli olmadan önce b-a2 ehliyetim vardı ben engelli ehliyeti almak istemiyorum var olan ehliyetimi yeni sistem ehliyete çevirmek istiyorum özel hastaneden sağlık raporu alırsam ehliyetimi yeni sistem ehliyete çevirirken kurumlarda herhangi bir sorun yaşar mıyım

ayrıca benim engelli sağlık kurulu raporum emniyet genel müdürlüğü veya trafik şube veya nüfus müdürlüğü sistemlerinde çıkar mı?

Teşekkürler

sinan5678

Ankilozan Spondilit söz konusu olduğunda ehliyet verilip verilmeyeceği hastalığın yol açtığı kısıtlılığa bağlı. Eğer öngörülenin üzerindeyse, ehliyetinizi yenilemeniz bir yana, ehliyetinize el konması da mümkündür.

2020'ye kadar var olan ehliyetinizi kullanabilirsiniz. O tarihten sonra sürücü olur raporu alıp yenilemek sorundasınız. Yok bugün işlem yapmak istiyorsanız, rapor alma riskini göze alacaksınız
Not: Rapor alırken rahatsızlığınıza dair -gözle görünmese de- beyanda bulunuyorsunuz.

Üst Alt