Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan engelli olanlar sadece malulen emekli mi olabiliyor?

Esir Hayat

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Benim hastalığım ilk sigorta giriş tarihimden sonra başladı
Bu durumda erken emekliliğe değil de sadece malulen emekliliğe mi başvurabiliyorum?
Bir de iki emeklilik arasında maaş farkı oluyor mu?

Esir Hayat
Hayır öyle bir şey yok ama SGK ne hikmetse 5510/28.madde yerine hep önce maluliyet tespiti için sevk ediyor. Bu konuda sanki bir boşluk var gibi.

Esir Hayat

Geçen hafta aynısını bana SGK daki memur söyledi. Gerçi konu biraz farklı, devlet memurlarının erken emekli olamayacaklarını sadece malulen emekli olabileceklerini söyledi. Karman çorman işler işte.

Makiyato;
Karman çorman işler demeyelim de ilgili memurun beceriksizliği diyelim. Okuyup öğrenen için çok kolay bu işler.

Malulen emeklilik iş kazası sebebiyle malul duruma gelenler yani kişi iş kazası sebebiyle iş gücü kaybı yaşıyorsa malulen emekli olur.

İlk sigortalı olduğu tarihten önce engelli olanlar için "Engelli emekliliği" olur.

Genelde halk arasında malulen emeklilik ve engelli emekliliği birbirine karıştırılır.

serdarski
Malulen emeklilik için illa da iş kazası şartı yoktur. İşe sağlıklı başlayıp normal bir hastalık sonucu malûl olsa, örneğin böbrekleri iflas edip diyaliz hastası olsa istediği takdirde yine malulen emekli olabilir.

Üst Alt