Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan engelli olanların emeklilik şartları nedir?

mazdand4

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benim geçmişte herhangi bir sorunum yoktu bu süre zarfında sigortalı sigortasız çalıştım şimdi engelli raporu çıkartmak istiyorum ama internette ilk sigorta tarihinden sonra engelli olanların sadece malulen emekli olabileceği yazıyor benim malulen emekli olma şansım yok %40 rapor veriyorlar. Şimdi sormak istediğim soru şu ben ilk sigortamın yattığı tarihde engelli değildim şimdi engelli raporu çıkartırsam yıl ve prim şartını doldurduğum takdirde emekli olabilir miyim?

mazdand4

İlk sigortalılık tarihinden sonra çalışma işgücünün %60'ı kaybedilmişse malülen emekli olabilirsiniz. Ancak malülelen değil de erken yaşlılık aylığı için de hakkınız bulunur şöyle ki,

Her durumda rapor çıkarın, vergi indirimi için vergi dairesinden/defterdarlıktan hastaneye sevk alabilirsiniz. Vergi indirimi aldıktan sonra malülen değil erken yaşlılık aylığı hakkı kazanırsınız.

hozgul

Erken yaşlılık aylığında ilk sigorta girişinin olduğu tarih mi baz alınıyor yoksa engelli raporunun çıkarıldığı tarih mi? Ayrıca erken yaşlılık aylığı dediğiniz şey engelli emekliliği oluyor değil mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
mazdand4

İlk sigortalı olduğunuz gün geçerlidir. Evet, engelli emekliliği dediğimiz şeydir.

Üst Alt