Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan engelli oldum. Memurluğuma son verilir mi?

SAVAŞ06

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Memuriyete başladıktan sonra ileri derecede işitme kaybına maruz kaldım. Bu sebepten iş hakkım sona erdirilirmi.

hayır ama durumunuza göre bir rapor alırsanız sizin açınızdan daha iyi olur ona göre iş verilir diyorum

D.G.M. 657 DE İŞE GİRİŞTEKİ ŞARTLARIN SONRADAN KAYBEDİLMESİ MEMURİYETİ SONA ERDİRİR DİYE BİR MADDE VARDI. İNFAZ KORUMA MEMURU OLARAK GÖREV YAPMAKTAYIM İŞE GİRİŞTE İSTENİLEN SAĞLIK RAPORUNDA Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmadığını; şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmadığını; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce bölge hastaneleri olarak belirlenen Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek, DİYE ÖZEL BİR İBARE VARDI. O BİRAZ DÜŞÜNDÜRÜYO.

11 YILLIK MEMURUM

savaş kardeşim hiç endişe etme.kimse senin işine son veremez sen orda yazan maddeye bakma,kurumlarda yazan maddelere baksalar devletde çalışacak memur kalmaz,bende memurum sonradan işitme kaybım oldu,benim amirim bana istedigin birimde görev yapabilirsin dedi,allah razı olsun çok yardımcı oluyorlar,senin çalıştıgın kurum biraz iş itibarıyla farklı kurum oldugundan dolayı,seni en fazla başka bir kuruma gönderebilirler,benim çalıştıgım yerde ceza evinden gelipte bizim kurumda çalışan vardı öncesinde ordan biliyorum,o arkadaşta psikolik durumdan dolayı gelmişti sanırım.senin için rahat olsun,belki ufak tefek sıkıntılar olabilir ama ama iş aktini fes edemezler..

teşekkür ederim hakancan içime su serptin

Bizden de akıl sağlığının yerinde olduğunu bildirir tek hekim raporu isteyip atadilar, kimsede akıl birakmadiklari gibi raporlu hastaları dahi atadilar. Bişey olmaz bence. ..

Yok öldürselerdi bir de.
Arkadaşım siz işe girmeden yalan beyan vermediniz, sahte rapor almadınız, sonradan engelli oldunuz ve bu da bir suç değil sonuçta.
Kesinlikle öyle bir şey olmayacak, işiniz işitme gerektiriyorsa işinizi değiştirip başkalarıyla fazla diyalog gerektirmeyen veri girişi vs işlere verirler, olmadı başka kuruma gönderirler, içinizi ferah tutun siz.

Ufukalp

Ufuk bey izlemem gereken yol nedir. Vergi dairesine vergi indirimi içinmi müracat etmem lazım.

Alacağım raporda infaz koruma memuru olarak görev yapamaz denirse, malülen emeklimi olurum yoksa başka kuruma mı görevlendirilirim.

SAVAŞ06
Siz memursunuz erken emeklilik için vergi indirimine ihtiyacınız yok, maaşınıza 30 tl gibi bir yansıması olur bunun için de değer mi sizin tercihiniz.
İnfaz koruma memuru olarak görev yapamaz şeklinde bir rapor çıkarsa kurumda geri hizmette memurluğa vermeleri gerekir, veri girişi gibi. Bu şekilde uygun bir iş bulunmadığı takdirde başka kuruma gönderilebilir. Ama her kurumda bu tip işler vardır. Örneğin polis, öğretmen olarak görev yaparken işine engel olan psikolojik sorun, işitme kaybı gibi durumlarda geri hizmete verilir.

Bence sendikanız varsa onlara da danışın. Belki daha iyi bir fikir belirtirler

Genel idari hizmetler sınıfı olmamıza rağmen ceza evi çalışanlarına sendikal faliyetler yasak. Bizle en sahipsiz memur gurubuyuz.

Arkadaşlar engelli kadrosuna geçebilmem için izlemem gereken yol nedir. Nereye ve ne şekilde bir dilekçe vermeliyim, elinde dilekçe örneği olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Merabalar savaş bey bende 12 yıllık memurum ve ayağımda sonradan sorun oldu sizin akibetiniz hakkında bir şey göremedim formda acaba sonuç olarak ne oldu bizimle paylaşırsanız sevinirim ? Çünkü genel müdürlük beni hastaneye sağlık kurulu raporu için sevk etti o açıdan soruyorum acaba ne yaptılar sizi ünvan olarak düşürdüler mi biliyorsunuz ünvan olarak düşürdüklerinde maaştada azalma oluyor yani anlam veremiyorum sanki isteyerek hasta oluyoruz lütfen akibetiniz hakkında bir güncelleme yaparsanız sevinirim bu arada %40 engel oranı verdi hastane ama daha rapor kuruma ulaşmadı

Bu arada bende infaz ve koruma memuruyum 12 yıldır son 4 yıldır ayağımda sinir ileti ve kaslarda sorun hissettim 2018 de polonöropati teşhisi konuldu yani sebebsiz yere vücut sinir hücrelerini savunma hücreleriyle yok ediyor sinir hücreleri yok oluncada kaslar beslenemeyip kaslarda eriyor onun için ayağımdan dolayı sorun yaşıyorum merak ettim akibetiniz hakkında bilgi verirseniz sevinirim hocam

Yeni durumunuz var mı? Raporu aldınız mı

Ahmet bey bana dönerseniz

Üst Alt