Sonradan engelli olan biri olarak bakış açımı söylemek isterim.. Ekim ayında 2 yıl olacak.. Ağır bir tedavi ve bir kadının olmak istemeyeceği fiziksel görünüm... Saçlar dökülmüş üç defa ustura yemiş, tırnaklar kırık, önce 40 kilo sonra 75 kilo olup her türlü hayatı yakalama çabası..
Kaza öncesinde, seyr-ü sefa özgürlüğü yaşayan, dans kursları, yemekler, motosiklet gezileri, seyahatler, sohbet muhabbet her istediğinde her yerde olabilme lüksü
Güzel ve severek yapılan bir meslek iyi bir kazanç ve yalnız kendime sorumlu olduğum bir hayat
paha biçilemez değil mi
Nazar ile kader yarışırmış, kadere inanırım ama nazara da inanıyorum... kime baksanız hayatında bir şeylerden şikayetçidir.. eksikleri saymayı ve bunu diliyle ağdalaştırmayı adet edinmiştir... Ben öyle biri değildim ve hiç de olmadım
nazara buralardan dolanıp mı geldim bilemiyorum
Bugün bakıyorum çok şükür eskisi gibi olmaya az biraz vaktim kaldı inşallah... Her şey yerine geliyor.. Eskisi gibi mi hayır, fakat yeni konumumun en iyisi ile geliyor.. Eğer eski durumu içeren bir cümle kurmak istiyorsam o zaman oranlarım, hatta öyle bir oranım da vardır... Hedefim eski hayatımı %90 seviyelerinde yakalamak... Bunun da kendi içinde sadece bir kaç hususu ayrılıp oranı düşürüyor, misal dans
%40 seviyesi de beni mutlu eder yada motosiklet kullanımı %100 artçı olacağım %80 ihtimalle de 3 tekerli can-am sahibi olacağım
gibi gibi...
Ama tüm bu tufanın içinde ŞİKAYETİ DİLİME DOLAMAKTAN KAÇINMIŞIMDIR...
Engelsiz bireylerin, kendi hayatlarında olumsuz olarak görüp hayata kendini küstürdükleri sahneler vardır ya.. onlar ne olacak??
Engelli - engelsiz, doğuştan-sonradan demeden önce; mutlaka ama mutlaka kendi hayat felsefenize bakın, içinizi, ruhunuzu, bedeninizi güzelliklerle besleyin, güzel şeyler koklayıp iyi müzikler dinleyin, kendinize uygun hobileri keşfedip bunlar üzerinde yoğunlaşın, kendinizi her gün geliştirmek için belli amaçlar edinin ve bir gününüzü diğerinden üstün kılın... Kişinin öz benliği hayatta var olma, tutunma ve başarı içerir... En az bir konuda başarılı olun.. Çok okumak yetmez çok paylaşmayı isteyin, DİĞERLERİ sizi ilgilendirmesin... Diğer hiç bir şey sizi ilgilendirmesin.. Bakışlar, konuşmalar ve diğerleri...
Salt sevgiyi yakalamanız ve hayatın tadına varmanız dileğimle... Sağlıcakla kalın