Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sonradan engelli olunca vergi indirim hakkı alıp emekli olunabiliyor mu?
Herkese slm 17 senedir özel sektörde çalışmaktayım. Hala çalışıyorum 1 sene kadar önce orta kulak dan ameliyat oldum .Sonuç sinirleri kestiler 1000de1oluyomus söylenen.. yüz felç sağ taraf göz tam kapanmiyor. sağ kulağı komple kapattılar.biraz da denge kaybı .1 gün önceki odio tsti sonucu:sağ430 sol 190 db .benim sormak iistediğim arkadaşlar bu %40 vergi indiriminden faydalanabilirmiyim.bu biliyomuyum.sonradan engelli olduğum için erken emeklilik şansımvvarmı ssk kurumdaki telefonla konuştuğumuz söylenen sonradan engelli olduysa faydalanmasını malulen içinbbaşvurabilirsiniz onunda ankaraya alakası yok dediler.ise giriş 22.06.1998 4900prim 460000matrah şimdi ben erken emeklilik için maliyeden vergi indirimi icin basvurayimmi yukarda saydığım hastalıklardan %40 gelirim yoksa hiç ugrasmiyayimmi.tahmini maas ne baglani simdiden tskler herkese geçmiş olsun
Cevabını için tsk ederim .Fakat şöyle bi şey var Gebze sgk müdürlüğünde bayanın söylediği bire bir konuşmada Hayır kesinlikle öyle bi şey yok anca malulen emekli olabilirsiniz bu haktan yararlanabilmeniz için engelli olarak çalışmaya başlamanız gerekirdi diyo ve kestirme atıyorum arkadaşlar kesin bir bilgisi olan varsa şu sorularım cevap verebilecek ona göre gidip maliyete başvurular
akrep2641 slm iş yerinden çaliştığına dair dilekçe alıyorsun 4 adet resimle vergidairesine gidiyorsun ordan bir dilekçe alıyorsun hastaneye gidiyorsun rapor işini hallediyorsun hastane sadece birini verir diğer 3 adeti sonuçlarla beraber ankaraya gider 45 gün sonra işyerine vergi indirimin gelir hepsi bu kadar
Tsk ..tamam sgk nin söylediği ne derece doğrusu yanlısı bunların hepsini yaptım sayım işyerine maliyedende kağıt geldi ssk gittim emeklilik için böyle bi hakkın yok derse ki dedi zaten dogrudur yanlismidir benim sonrada engelli olduğum için hakkım varmı yokmu erken emeklilik icin
erken emekli olmanda katkısı olur tek şart maliyeden gelen engel kriterinin % 40 ın üzerinde olması. vergi dairesine başvur arkadaşların dediği gibi. erken emekliliğin sonradan önceden engelli diye bir şeyi yok bu sadece maluliyetle alakalı. engellisindir sonradan başka bir durum gelişip engel derecen değişmiştir bu durumda maluliyet durumuna bakılırken işe ilk girişteki engel derecene bakıyorlar. hangi durumdan hangi duruma geldiğini tespit ediyorlar. senin durumun farklı. engelsizken engelli oluyorsun . tek şart maliye ne oran verecek. son yıllarda pek değişiklik olmadığını söylüyorlar fakat seninki tam sınır olduğu için bir puan düşüklük olursa şartlara uymuyorsun anlatavbiliyormuyum.
Slm arkadaşlar özel sektör sigorta başlangıç 22.06.1998 bir fiil çalışmışlik 5700 prim 460000 matrah %40 maliyedende sürekli vergi indirimi bu şartlarda erken emklilik 18 yıl 4080 primleri emekli olunuyomus galiba 22.06.2016 emeklilik icin basvurabiliyomusum benim sormak istediğim askerlik borçlanması olursa bu tarih öne gelirim ne zaman emekli olabilirim şimdiden tskler
Eğer ilk sigortalılık tarihi askerden sonra ise askerlik borçlanması ile giriş tarihinizi öne çekebilirsiniz.
8-9 ay arası bir borçlanma ile emekli olabilirsiniz.
Arkadaslar tskler maliyeden şevkle hastaneden raporu %52 olarak aldım şimdi ankara süreci başlıca bu hastaneden alınan rapor kagigyla engelli kimliği cikartabiliyomuyuz yoksa ankaradan gelenleri çıkarıyoruz çıkan engelli kimliğinin bana nelere faydası dokunuş otobüs kartı vs..gibi
Slm özel sektörde çalışıyorum .%57 raporluyum maliyeden ankara ya gitti.raporum 3 derece olarak onaylanır gelirse..emeklilik şartları oluşmuş vaziyette şu an sırasıyla evrak işleri uzamadan püf noktaları varmı sırasıyla neler yapmam gerekiyo arkadaşla anlatabilirmisiniz .şimdiden tskler bide ise giris 22.06.1998 şu an işyerinde emekli olanlara ihbar dahil bütün haklarını veriyorlar beklemelimiyim evrakın gelmesi yılbaşına bulacaktır zaten neler yapmalıyım. ..
Evrakın gelmesini beklemeniz lazım.Emeklilik için müracaat edince SGK vergi dairesi ile yazışıp teyit alıyor.
Yazı gelir gelmez hemen emekli olabilir yazısı alıp şirketinize verin ve haklarınızı alın.
Daha sonra tahsis talep formu düznleyip sgk ya verince emeklilik işlemleriniz başlamış olacaktır.