Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan İşitme Kaybı oluşmasının nedenleri ne olabilir?

Atlısuvari

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İşitme kaybıma sebep olarak; cep telefonu, bilgisayar ve uzun süre masa başında
çalışma vb. en büyük etkenler diye düşünüyorum...

Sizce neden olabilir?

oyle olsaydı butun ınsanlar ısıtme kayıplı olurdu
yuksek anı sesler ısıtme kaybı yapar devamlı yuksek sesle muzık dınleyenler ateslı sılahlardan cıkan cok yuksek sesler volkmenden devamlı yuksek sesle muzık dınleyenler gerı donusumsuz ısıtme kaybı olur.
kulaklarda ıtıhabı hastalıklar erken ıyı tedavı uygulanmazsa buda ıyıtme kaybı olur
ısıtme kaybı genetık oldguda soylerler. ama kulak sakatsa genetık dıyemeyız.

Net bilgim yok ama düşme vb gibi kazaları istisna tutarsak işitme kaybının nedenleri genelde yüksek sesle müzik dinlemek ve bunun sonucunda kulaktaki işitme sensörlerinin kalıcı hasar görmesi sonucu işitmenin kaybolması diye düşünüyorum. Uzun süre masa başında oturmak ayakta veya başka yerde sıkıntıya yol açabilir ama kulakta sıkıntıya yol açtığını ilk defa duyuyorum. Uçakta olsa tamam, ani basınç değişimi yüzünden olabilir ama masa başında durmak nasıl işitme kaybına sebep oluyor cidden merak ettim. Cep telefonu ve bilgisayar sebep olabilir zira ikisi de düşükte olsa radyasyon yayıyorlar ve bu radyasyonda bir şekilde kulaktaki duymayı sağlayan bölümlere zarar verebilir.

Femoralnöropati.
Femoralnöropati femur sinirlerinin yaralanması sonucu oluşmaktadır. Ciddi kalça ağrılarına neden olan bu durum; uyluk ön yüzünde ağrı, kalça ekleminde ve bacakda kuvvet kaybı ve duyu bozukluğuyla kendini belli eder.
Femoralnöropati ye neden olan faktörler; diyabetik etkenler, eklem civarı kanamaları ve bu bölgede meydana gelebilecek bıçak, kesici alet veya kurşun yaralanmaları şeklinde sıralanabilir.

Kalça ağrılarına neden olan bir başka olgu da femur kemiğine inen yan sinirlerdeki geçici sinir hasarlarıdır. Yan sinir hasarları uzun süreli oturma, emniyet kemerine bağlı sinirsel baskılar, dar pantolon giyme gibi nedenlerden kaynaklanabilir.

Bu durumun sonucunda bacaklarda aşağıya doğru yayılan bir ağrı ve duyu kaybı meydana gelir. Ağrı kalça ağrısı şeklide başlayabilir. Bacaklarda uyuşma duyu kaybı ve kuvvet kaybı bütün bu durumları izleyen ilerleyen etkilerdir.

[FONT=arial]Merhaba

1. Dış Kulak: Dış kulakta bulunan, kulak kiri, yabancı cisim, kulak kepçesi yokluğu ya da doğuştan şekil bozukluğu, dış kulak yolunun doğuştan kapalı olması ya da kulak şeklinde bozukluk, dış kulak iltihabı ya da tümör.

2. Orta Kulak: Orta kulakta iltihap, basınç düşüklüğü, orta kulak kireçlenmesi, orta kulakta yer alan tümörler, yırtılmış ya da delinmiş kulak zarı
3. İç Kulak: Yaşlılığa, yüksek gürültüye maruz kalmaya bağlı olarak kokleadaki işitme sinirleri zarar görebilir. Kalıtım, kişiyi bu değişikliklere daha yatkın hale getirebilir. Bu tür bir işitme kaybı kalıcı işitme kaybı olarak da bilinir. Ayrıca iç kulak iltihabı, Meniere, işitme sinirinde bulunan tümörler de işitme kaybına neden olabilir.[/FONT]

Üst Alt