Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan MS hastası oldum. İşyerim sakatlık raporu almam gerektiğini söyledi..?

runtimey

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1996 yılından bu yana özel sektörde çalışmaktayım ancak 1 yıl önce MS hastası olduğumu öğrendim.İş yerimde çalıştığım bölüm oldukça sitresli ve dikkat gerektiren bir bölüm olduğu için zaman zaman yöneticilerim ve ekip arkadaşlarımla rahatsızlığımdan kaynaklı yetersiz kaldığım anlarda onlara ve kendime problemler yaşatmaktayım.

rahatsızlığımdan kaynaklı unutkanlığım hat safhada olduğu için yöneticilerimden sürekli uyarı alıyorum.Bu nedenden dolayı işyerimde stresin daha az olduğu bir bölüme geçme isteğimi belirttiğimde,yöneticilerim rahatsızlığımın tescillendiğinde ( özürlülük raporu aldığımda ) yardımcı olacaklarını ilettiler.Bu durumumu doktorumla paylaştığımda doktorum çalıştığımı bildiği halde vergi dairesinden ( yeni işe başlıyorum-özürlülük kadrosundan faydalanmak istiyorum ) şeklinde belge götürmemi istedi.Bu perşembe heyete gireceğimi ve durumum ağır olduğu için raporu almam konusunda yardımcı olacağını iletti.

Arkadaşlar bu belgeyi almam bana nasıl getiri sağlar,emekliliğimin durumu neolur.Şu an 4700 çalışma iş günüm var.Ayrıca doktorumun vergi dairesine gidip yeni işe başlıyormuş gibi özürlü kadrosundan faydalanmak istiyorum şeklinde talepte bulunmamı istemesinin sebebi ne olabilir.

Şu an zaten çalışmaktayım niçin yeni işe başlıyormuş gibi talepte bulunmamı istemiştir.Yardımlarınızı rica ederim..

Defterdarlığa sakatlık indiriminden yararlanmak için başvuru yaptığınızda* sizi hastaneye sevk edeceker. Oradan alacağınız rapor sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde olursa, sakatlık indiriminden yararlanacak ve erken emeklilik hakkını da elde edeceksiniz (Emekliliğe dair sorularınız için: Emeklilik)

* http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Yalnız, bu hakkı elde etmeniz ayrı bir konudur aslında. Sadece çalışma koşullarınıza dair düzenleme için bu konuya özel bir rapor alabilirsiniz... Hastaneye gidip, "çalıştırılamayacağım işlerin belirtildiği bir rapor istiyorum" diyebilirsiniz mesela... Ama, yukarıdaki yöntem çok daha avantajlıdır sizin için...

Üst Alt