Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan sakatlanıp 5510 sayılı kanunun geçici 4 ncü maddesine göre emekli olan..?

eoglak

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
İşe girerken özürlü olupta normal kadroda görev yapan ve halen göreve devam eden memur arkadaşlardan 5510 sayılı kanunun geçici 4 ncü maddesine göre emekli olan arkadaşlar varmı? Varsa konu hakkında bilgi verirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Memur olduktan sonra sakatlananları mı kastediyosunuz, yoksa memuriyetten önce sakat olmasına rağmen, bunu "belgeleyemeyenleri" mi?

Geçici 4. madde:
Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır.
Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.

Memuriyetten önce sakat olup memur olanlardan bahsediyorum Bülent bey.

Mesela benim işe girmeden önce rahatsızlığımı gösteren askerlik raporum var ancak yüzdesi yazmıyor.
1997 yılında aynı rahatsızlığımdan dolayı 3 ncü derece vergi indiriminden %45 ile yararlandırıldım.
Bu durumda olup raporları olan ancak yüzdeleri belli olmayan memur arkadaşlardan bu kanun kapsamında müracaat eden arkadaşlar varmı diye merak etmiştim.

İlginize teşekkür ederim.

Yani, siz memuriyete başladığınızda sakattınız, ama bugün bunu belgeleyemiyorsunuz?

Sadece askerlik yapamaz raporum var. Ozamanki özür oranım yok. Bu durumda olupta yeni yasa maddesine göre emekli müracaatı yapan varmı diye merak ettim.

evet ben muracaat ettim emekli sandiği emekli etmiyor red et
ti memurum % 51 2010 da rapor aldim vergi indirimindende faydalanıyorum ama 2010 da aldiğim sakatlik raporumu görmemezlikten görüp askerlikğin verdiği yuzdeliği bile olmayan askerliğe elverişli değil raporum üzerine değerlendirme yapmişlar ve % 40 altında olduğunu emekli olamıyacağımı söyleyip red etiler

bunlar vatandaşla resmen oyun oynuyorlar kanunu takan kim sgk kafasına koymuş vatandaşı keriz yerine koyup bir şekilde emekli etmiyor oyalıyor uztıyor saçma sapan gerekçelerle emekli etmiyor.

Mehmet Ekrem'in tecrübesine bakılırsa, hyukuki süreçten başka bir yol görünmüyor. Mehmet bey siz dava açtınız mı?

OturanBoğa;

Hayır bülent bey henüz dava acmadim çünkü sgk daha önce beni araştırma hastanesine sevk etmişti ve henüz araştırma hastanesinin durum bildirme raporu ellerine geçmeden bu kararı vermişler çalıştığım kurumla irtibata geçtim itiraz etti
şimdi sgk araştırma hastanesinin raporunu değerlendirmesini bekliyorum ki' araştırma hastanesinin durum bildirme raporunda çalışamıyacağımı açık ve net belirtmiş buna rağmen emekli ederler mi etmezler mi bilmiyorum
çünkü sgk vatandaşla oyun oynuyor 3 tane raporum var vergi indirirmim var onları görmemezlikten görüp 25 yıl öncesi askerliğe elverişli değildir raporuna göre emekliliğimi değerlendiriyorsa buna göre red veriyorsa bu kötü niyetten başka hiç bişi değil...

Evet Mehmet, bence de Emekli Sandığı bu konuda bilerek ve isteyerek ipe un sürüyor! Kötü niyetliler, ceberrutluk yapmayı kendilerini tatmin aracı olarak kullanıyorlar. Bunlara dur diyecek bir yargı da olmayınca, işte, sürünüyoruz! Ama inatla üzerlerine gitmek lazım. Mümkünse hem kurum hem de ceberrut kamu çalışanları hakkında durmadan davalar açmak lazım. Onlar bize ne kadar çektiriyorsa, biz de onların canlarını sıkmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Başka yolu yok.

bülent bey merak etmeyin inanin benim kadar inatçı bulamazsın haklı olduğum konuda hakımı almak için son nefesime kadar mucadelemi yapan biriyim ve isteselerde istemezlersede canları fazlasıyla sıkılacak
Hukuk devletiyiz (ama sözde) hukuk işlemiyor... Sosyal devletiz (ama o da sözde kalıyor)
Ben Şahsım olarak sözde devlet anlayışı istemiyorum bunun içinde Tüm Arkadaşları bu Mucadele için Ellerinden Geleni Yapmalarını İstiyorum SAYGILAR...

Mehmet kardeş senin durumunla benim durumum aynı zannedersem.
Benim de elimde 1986 tarihli askerlik raporum var askerliğe elverişli değildir yazıyor. 1997 yılında almış olduğum % 45 oranlı vergi indirimim var.
Emekli sandığına işyerim vasıtasıyla müracaat ettim hasteneyede gittim ama askeri kurumda memur olarak çalıştığımdan raporuma karşılık görev yapamaz raporu vereceklerinden dolayı rapor almaktan vazgeçtim. Çünkü bunu aldığım takdirde ayrılmak zorunda kalıyorum ve maaş bağlanmama ihtimali çok yüksek.
Şu anda maaşlı emekliliğimede 6 sene kaldı.
Belki askeri kurum haricinde başka bir kurumda çalışsam bu kanundan faydalanabilirmiyim diye düşünüyordum ama anlaşılan buda imkansız gibi. Yani iş mahkemelilk gibi.

Mehmet kardeşim senin işin neticelendiğinde beni bilgilendirirsen sevinirim. Kendine iyi bak.

Mehmet Ekrem kardeşim görevi yapamaz raporu alınca görevden ayrılmak zorunda kalıyorsun bildiğim kadarıyla. Hizmetin ne kadar bilmiyorum ama eğer emekli sandığı raporunu onaylar ve maaş bağlarsa problem yok. Ancak emekli sandığı raporunu onaylamaz ve 25 yılın dolmamışsa ve yaşını doldurmamışsan problem olma ihtimali olabilirmi? Ayrıca görevini yapamaz raporu aldığın için memurluğa dönüşte olmaz bildiğim kadarıyla.

Bende sgk tarafından rapor almaya gönderildim doktor %44 görevini yapamaz raporu vereceğini söyleyince vazgeçtim. Bana söylenen bu raporu alınca görevden ayrılmak zorunda kalıyorum. Sgk eğer konuyu inceleyip maaş bağlamazsa 25 yılımı doldurmama 2 yıl kaldı 4 yılda yaş vurdu. Bu durumda görevden de ayrılmak zorunda kalacağımdan 6 yıl maaş almadan beklemek ihtimali doğdu. 5510 sayılı kanunun 4 ncü madde 6 ncı fıkrasına göre memurların emekliliği hakkında tam bir fikir sahibi olamadığımız için tehlikeyi göz önüne alamadım. Ancak seninle bizim konumuz aynı ve sana emekli olabileceğini söylemişler. İnşallah emekli olursun arkadaşım konu hakkında neticeyi bildirirsen sevinirim.

eoglak kardesim Ben Bulunduğum görevi yapamaz raporu aldıktan sonra görevimden ayrılmadım hastalığım şizofren ve tedavim devam etiği için 36 ay rapor almak gibi hakım vardı 1.sene 2 ay raporluydum son Araştırma hastanesinden aldığım durum bildirir raporuma göre.. sgk emeklimi en sonunda onayladı Çok zorlandım Çok üzüldük ama bunada şükür En azından başka arkadaşlar gibi raporlu olduğum için maaşım kesilmedi YUCE RABBİM Tüm dostların Müslümanların Yardımcısı olsun.

Hayırlı olsun kardeşim. Sağlık ve mutluluklar dilerim.

Üst Alt