Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sony Vaio Notebook VPCSE1DGX/B 'nin fiyatı uygun mu? Görüşleriniz...

ahmedd29

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
VPCSE1DGX/B Sony Vaio Notebook Fiyatı:1.823TL

İŞLEMCİ
Intel Core i5-2430M 2.4 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.0 GHz.) 3 Mb Cache Bellek İşlemci
İŞLEMCİ TÜRÜ
Intel Core i5

RAM
4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram

SABİT DİSK
500 GB SATA (7200 Rpm) HDD

OPTİK SÜRÜCÜ
DVD-RW Double Layer

İŞLETİM SİSTEMİ
Microsoft Windows 7 Professional Tr-İng (64 Bit)

EKRAN KARTI
AMD Radeon HD 6470M 512 MB Paylaşımsız Ekran Kartı

EKRAN BOYUTU
15.5" LED Ekran (1920 X 1080)

EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ
1920 X 1080

SES ÇIKIŞI
Dolby Home

Düşünecek ne var ki hocam tablo ortada birde sony vaio olunca marka..o fiyat yakışır..; )

birde 512 mb ekran kart biraz zayıf artık 1 gb liler nerdeyse o fiyata

Macbook Pro alamıyorsam, Sony Vaio'yu alırım...
Geçen sene VPCF13HFX/B modelini satın aldım (şu anda ürün satışta değil).

Sürekli bilgisayar başında olduğum için performans ve geniş ekran benim olmazsa olmazımdı. O nedenle 16.4 inc ekrana sahip i7-740QM 1.73GHz işlemcili F serini tercih ettim. 1 gb NVIDIA ekran kartı var. HDMI, VGA, SD, eSATA, Express Card, İs400, 2 tane USB çıkışa sahip. PS ve SONY televizyonlar ile entegre olarak uzaktan klavye özelliği de var. Ürün hafif, pili kullanıma göre 2 saat ortalama idare ediyor.
Yanlış anımsamıyorsam 2200 TL'ye almıştım (12 taksit).

Çok çok çok çok memnunum. Günde 10 saat açık. Sürekli elektriğe takılı kullanıyorum (ayda birkaç defa pili korumak için şarjı 'a düşecek kadar pille kullanıyorum sadece). Ne ısınma var ne de ses.
Sürücüleri ve sony'Nin kendi yazılımlarını otomatik olarak güncelliyor. Ayrıca manuel güncelleme için her modele özel sayfaları da var (örneğin: Sony eSupport - VPCF13HFX - Support ). Ekranı söylememe gerek bile yok. Sony'Nin ekranı tek kelimeyle enfes; diğerleri yanına bile yaklaşamaz. Ayrıca klavyesi de bugüne dek gördüğüm tüm laptop klavyelerinden güzel ve şık (arkadan aydınlatmalı da).

Bugün alsam (17 inc ekrana ve 500 GB SSD hard diskli bi macbook alamıyorsam hala :)), varolanların üzerine HDD için 7200 rpm olmasını isterim (benimki 5400), RAM de 6 gb (benimki 4) olsa güzel olur.
Şu alınabilir mesela: http://www.hepsisony.com/?urun-3584-Sony-VPCF23P1E---Canta-Hediyeli--.html

i5 işlemcili bir dizüstü için 1800 lira fazla.. Bir de Sony Vaio alırken mutlaka gözünüzle görmeye çalışın herhangi bir teknoloji mağazasında. Malzeme kalitesi modelden modele inanılmaz değişiyor.

SSD için şunu söyleyebilirim ki yapılacak en ama en bariz upgrade deneyimini ben SSD ile yaşadım. Ve hatta ilk SSD aldıktan sonraki yaşadığım şokla gidip aynı modelden ikinci bir tane alarak Raid 0 bağladım.

Bir dizüstüye ki bu 2. nesil bir intel işlemci taşıyan bir bilgisayar ise büyük hayrete düşürebilir kullanıcıyı. Bir defa şarj süresi mekanik diskler gibi çok fazla elektrik tüketmediği için artı olarak uzayacaktır. Bilgisayarı açtıktan kısa bir süre sonra herşey yüklenmiş bir vaziyette masaüstüne ulaşıyorsunuz ve bu süre 10-15sn kadar kısa sürüyor. Windows'u sıfırdan kurmanız 10dk sürüyor maksimum. Herhangi bir uygulamayı çalıştırmanız 1-2 sn..

Tabii tüm bu anlattıklarım yeni nesil intel işlemcilerde bulunan kontrolcü sayesinde gerçekleşiyor.

Raid 0 olarak 2 adet 120gb Corsair Force 3 kullanıyorum. Ödediğim paranın hakkını son kuruşuna kadar gördüğümü söyleyebilirim. Almayı düşünen ve tereddütü olanlara gözü kapalı öneriyorum, 1sn bile beklemeyin..

Üst Alt